30
Mayıs
2024
Perşembe
SPOR

Bu çocuğa dikkat

Atletizmde yıldızlar kategorisinde Dünya klasmanında ikinci sırada bulunan, 110 metre engellide 13.80’le Dünya’nın en iyi ikinci derecesini elinde bulunduran genç yıldız Batuhan Eruygun, Türkiye’nin Dünya çapındaki ilk sprinteri olmak için kolları sıvadı.
Sporcu bir babanın oğlu olmanın da avantajıyla engelleri bir bir aşan, dört yıllık kısa kariyerinde uluslararası alanda birçok altın madalyaya ve rekora imza atan Batuhan, gözünü 2012 Londra Olimpiyatları’na dikti.
Üsküdar Belediyesi Atletizm Kulübü’nün sporcusu, Atletizm Yıldız Milli Takım kaptanı ve aynı zamanda eski milli hentbolcu Oral Eruygun’un da oğlu olan 17 yaşındaki Batuhan, atletizme erken yaşta başlama ve dört yıldan bu yana uluslararası alanda boy göstermenin avantajlarını gördüğünü ifade ederek, “Sporcu bir aileden gelmenin avantajlarını yaşıyorum. Babam, antrenörüm Aytaç Özbakır ve Op. Dr. Ahmet Karadağ en büyük destekçilerim. Üsküdar Belediye Başkanı Mehmet Çakır’ın ve sponsorum Uçankuş’un da kendimi geliştirmemdeki payları büyük. Onların verdiği desteği, derecelerimi geliştirmek için en iyi şekilde kullanmaya çalışıyorum” dedi.
En büyük hedefinin, 2012 Londra Olimpiyatları’na katılmak olduğunu da ifade eden Batuhan, “Artık gençler kategorisinde yarışacağım ve ilk hedefim bu kategoride Dünya rekoruna imza atmak. Eğer elemeleri geçip, Olimpiyatlar’da yarışma şansı bulursam da derece yapacağıma inanıyorum. Bunun için daha çok çalışmam gerektiğini de biliyorum. Kendime güveniyorum” diye konuştu.

“Batuhan’ın yanındayız”

Atletizm Federasyonu Başkanı Mehmet Terzi de Batuhan’ın gelecek vaad eden çok yetenekli, elit sporculardan biri olduğunu belirterek, “Batuhan, gelecek vaad eden 60 sporcu arasında yer alıyor. Onun çok daha iyi yerlere gelmesi için üzerimize düşeni yapacağız” dedi.

Milliyet
Yayın Tarihi : 25 Eylül 2008 Perşembe 15:25:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?