22
Mayıs
2024
Çarşamba
SPOR

Bu hafta futbol şöleni var

Şampiyonlar Ligi'nde grup maçları öncesi 3. Ön Eleme maçları bugün ve yarın yapılacak.

Avrupa futbolunun kulüpler bazında en üst düzey temsil yeri olan Şampiyonlar Ligi'nde grup maçları öncesi 3. Ön Eleme Turu heyecanı bugün ve yarın yapılacak 16 karşılaşmayla başlayacak.

Futbol haftası...

Şampiyonlar Ligi'nde 3. Ön Eleme Turu'nda ilk maçlar bugün yapılacak dört karşılaşmayla başlayacak. Portekiz temsilcisi Benfica, ilk maçta kendi sahasında Danimarka ekibi FC Kopenhag'la karşılaşırken, İtalyan Lazio, İtalya'da Romanya Şampiyonu Dinamo Bükreş'i ağırlayacak. İskoçya'da geçtiğimiz sezon şampiyonluğu Celtic'e kaptıran Glasgow Rangers ise Sırbistan Şampiyonu Kızılyıldız Belgrad'la kozlarını paylaşacak. Salı gününün son karşılaşmasında ise İspanya'nın güçlü ekiplerinden Valencia, İsveç'ten IF Elsborg'u kendi sahasında ağırlayacak.

3. Ön Eleme Turu ilk maçlarına Çarşamba günü ise toplam 12 karşılaşmayla devam edilecek. Çarşamba günü Türkiye adına mücadele eden temsilcilerimiz Fenerbahçe ve Beşiktaş'ta rövanş maçları öncesi avantaj yakalamaya çalışacak. Turkcell Süper Ligi'nde geçtiğimiz sezonu şampiyon olarak tamamlayan Fenerbahçe, 3. Ön Eleme Turu ilk maçında Belçika Şampiyonu Anderlecht'i İstanbul Şükrü Saracoğlu Stadyumu'nda ağırlayacak. TSİ 21:00'de başlayacak olan karşılaşmayı İngiltere Futbol Federasyonu'ndan Howard Webb
yönetecek.

Süper Lig'de ikinci olarak Şampiyonlar Ligi'nde mücadele etme hakkı kazanan ve 2. Ön Eleme Turu'nda Moldova temsilcisi FC Sheriff'i 1-0 ve 3-0'lık skorlarla iki maçta da mağlup eden Beşiktaş'ın ise, Şampiyonlar Ligi yolundaki son engeli İsviçre temsilcisi FC Zürih olacak. Beşiktaş'ın karşılaşması ise TSİ 21:15'te başlayacak ve maçı İngiltere Futbol Federasyonu'ndan Mike Riley yönetecek.

3. Ön Eleme Turu'nda tur atlayacak sonuçları elde eden 16 takım grup maçlarına kalma hakkı elde edecek. Avrupa futbolunun 16 takımı ise grup maçlarına doğrudan katılım hakkı elde ettikleri için kura çekimine doğrudan katılacaklar. Toplam 32 takım 4'erli 8 grupta Şampiyonlar Ligi grup maçlarını oynayacaklar. Gruplarında ilk iki sırayı alan takımları Şampiyonlar Ligi'nde gruplardan çıkmayı başarırken 3. olan takımlar yollarına UEFA Kupası'ndan devam edecekler. Gruplarında son sırayı alan takımlar ise bu sezonki Avrupa maceralarına nokta koyacaklar.

Şampiyonlar Ligi'nde Salı ve Çarşamba gününün maçları şu şekilde:

SALI
Benfica (Portekiz) - FC Kopenhag (Danimarka)
Lazio (İtalya) - Dinamo Bükreş (Romanya)
Rangers (İskoçya) - Kızılyıldız Belgrad (Sırbistan)
Valencia (İspanya) - IF Elfsborg (İsveç)
(Rövanş karşılaşmaları 28 Ağsutos Salı günü oynayacak)

ÇARŞAMBA
Fenerbahçe (TÜRKİYE) - Anderlecht (Belçika)
FC Zürih (İsviçre) - Beşiktaş (TÜRKİYE)
Toulouse (Fransa) - Liverpool (İngiltere)
Tampere United (Finlandiya) - Rosenborg (Norveç)
Spartak Moskova (Rusya) - Celtic (İskoçya)
Bate Borisov (Beyaz Rusya) Steaua Bükreş (Romanya)
FK Saraybosna (Bosna Hersek) - Dinamo Kiev (Ukrayna)
Werder Bremen (Almanya) - Dinamo Zagreb (Hırvatistan)
Red Bull Salzburg (Avusturya) - Shakhtar Donetsk (Ukrayna)
Ajax (Hollanda) - Slavia Prague (Çek Cumhuriyeti)
Sparta Prag (Çek Cumhuriyeti) - Arsenal (İngiltere)

AA
Yayın Tarihi : 14 Ağustos 2007 Salı 13:03:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?