28
Mayıs
2024
Salı
SPOR

Bu seçim kurallara aykırı

Futbol Federasyonu'nun yarın Ankara'da yapılacak Olağanüstü Genel Kurulu'na siyaset karıştırıldığını öne süren avukat Mustafa Bakraç, Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği'ne (FIFA) şikayette bulundu.

İsviçre'de yaşayan avukat Bakraç, FIFA Başkanı Joseph Blatter'e gönderdiği şikayet dilekçesinde, Türkiye'de futbolda en zor seçimin olacağını ve bunun sebebinin de seçimlere siyasetin karışmasından kaynaklandığını ifade ederek, federasyon delegelerine baskı yapıldığını, bunun da hukuk devletine karşı, demokrasi ve FIFA kurallarına aykırı bir seçim olacağı görüşlerine yer verdi.

Bakraç, siyasilerin, Haluk Ulusoy'un seçimi kazanmasını engellemek için delegeleri üstü kapalı olarak tehdit ettiklerini ve ilk kez genel kurulun açık oylamayla yapılmasının söz konusu olduğunu ileri sürdü.

FIFA AFFETMİYOR

Avukat Mustafa Bakraç'ın, FIFA'ya yaptığı bu şikayetten sonra en son Yunanistan ve Portekiz'de olduğu gibi FIFA'nın Türk futbolunu incelemeye alabileceği ifade edildi. FIFA'nın yarınki genel kurulda, zamanın az olması nedeniyle UEFA Asbaşkanı Şenes Erzik'i gayri resmi gözlemci olarak görevlendirebileceği öne sürüldü.

Yarın yapılacak genel kuruldaki incelemeden sonra futbola siyasetin karıştığının belirlenmesi halinde sırasıyla uyarı, üyeliği askıya alma ve üyelikten atma şeklinde müeyyideler uygulanabileceği kaydedildi.

ULUSOY: BÖYLE BİR ORTAM YARATILMAMALIYDI

Futbol Federasyonu başkan adayı Haluk Ulusoy, Mustafa Bakraç'ın Futbol Federasyonu Olağanüstü Genel Kurulu'na siyaset karıştırıldığı yolundaki FİFA'ya şikayeti ile ilgili olarak, "Böyle bir ortam yaratılmamalıydı" dedi.

Ulusoy, dünyada bunun örneklerinin olduğunu ifade ederek, "Eğer, FİFA bu şikayeti incelemeye alırsa Türkiye'de bunun muhattabı var. Yeni kurul oluşturuluncaya kadar mevcut Futbol Federasyonu Başkanı ve yönetimi var. Ayrıca Şenes Erzik de UEFA'nın 2. başkanı ve burada" diye konuştu.

hürriyet
Yayın Tarihi : 18 Ocak 2006 Çarşamba 15:44:37
Güncelleme :18 Ocak 2006 Çarşamba 16:16:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?