22
Mayıs
2024
Çarşamba
SPOR

Bu sözler rakipleri kızdırır

Fenerbahçe Kulübü Olağan Mali Genel Kurul toplantısında, faaliyet raporları üzerine konuşma yapmak için söz alan kongre üyeleri, genelde başkan Aziz Yıldırım ve yöneticilere, elde edilen başarılardan dolayı teşekkür ederek, yönetime övgü dolu sözler söylediler. Genel kurul üyeleri, konuşmalarında eleştiri yapan üyelere tepki gösterdiler. 

Fenerbahçe Faruk Ilgaz Tesisleri'nde gerçekleştirilen Mali Genel Kurul'da söz alan tek bayan üye olan Funda Pala, Fenerbahçe'nin imajından rahatsız olduğunu belirterek, ''Biz Anadolu kulüplerinin hakkını koruyoruz ama zengin ve şımarık bir takım gibi görünüyoruz ve bunun rahatsızlığını yaşıyoruz. Bir halkla ilişkiler eksikliği var'' dedi. 

Konuşmasında ezeli rakipleri Galatasaray ve Beşiktaş'a da göndermeler yapan Pala, şöyle devam etti: 

''Trakya Üniversitesi'nde öğretim üyesiyim. Şampiyonluğumuz kesinleşince bana öğrencilerim, ''Hocam Galatasaray'ı ikinci yapacak mısınız?' şeklinde soruyordu. Ben de onlara, 'Başkanımız Aziz Yıldırım, Adnan Polat ile Papermoon'da yemek yerse ve çıkışta Galatasaray'ın ikinciliğini kutladığını söylerse o zaman olur' dedim. 

Emre Aşık ve Necati, hala bayrak nöbetindeymiş, birileri onlara söylesin biz bayrağımızı Everest'e diktik, Ali Sami Yen'de ihtiyacımız yok. Bizi alkışlayacak olanın gerçekten bize eşit olmasını isterdik.'' Funda Pala, statta özellikle lacivert tribünde bu sezon çok problem yaşandığını kaydederek, ''Bizim tribünümüzde biri bir şey yaparsa 10 kişi üstüne atlar. Dünkü maçta Federasyon Başkanı Haluk Ulusoy'a küfür edilmeye çalıştığında, bütün tribünler önlemeye çalıştı. 

Tribün dün küfür etmedi, o tribüne gelmiş olmak bile Ulusoy'a bir cezaydı. O kadar uğraştıktan sonra gelip kendi eliyle o kupayı bize verdi'' diye konuştu. 

Pala, konuşmasında Ülker'in Fenerbahçe'ye sponsor olmasını da eleştirerek, şöyle konuştu: 

''Fenerbahçe'nin Ülker ile yaptığı sponsorluk anlaşması beni çok rahatsız etti. Sayın başkanımız daha önce Beşiktaş ile Cola Turka, Galatasaray ile Cafe Crown sponsorluk anlaşması yaparken, 'Fenerbahçe'nin önüne ve arkasına isim gelemez' diyordu. Ülker ismine zaten kişisel sebeplerden karşıyım. Bana daha ağır gelen bir durum var. Fenerbahçe'nin basketbolda alt yapısındaki çocuklar mor-sarı Alpella çikolatasının formasını giyiyorlar. Minik takımlarımız da Alpella görünüyor. Alpella'nın sitesinde tek kelime Fenerbahçe adı geçmiyor. Fenerbahçe mi Ülker'e sponsor oldu, Ülker mi Fenerbahçe'ye sponsor oldu çok emin değilim. Başkan kapalı spor salonunu bizden taraftar olarak isteseydi biz yapardık. Kombineler alarak, stadın yapılmasına katkıda bulunduk. Feneriumları vergi rekortmeni yaptık. 

Fenerbahçe artık bir marka, yapılması gereken bu markayı iyi anlatmak. Bu ülkenin Cumhurbaşkanlığı veya Başbakanlık koltuğunda oturmaktan, çok daha zordur Fenerbahçe Kulübü başkanlığı koltuğunda oturmak. Sayın başkan sizin hizmetlerinizi asla inkar edemem, ama şu Ülker meselesini bir daha düşünün.'' Söz alan diğer üyeler uzun konuşunca tepki alırken, Funda Pala uzun konuşmasına rağmen konuşması sık sık coşkulu bir şekilde alkışlandı. Pala'nın Ülker sponsorluğu konusundaki eleştirilerine de üyeler alkışlarıyla katıldı. 

Funda Pala'nın konuşmasını gülerek dinleyen Başkan Aziz Yıldırım ve yönetim kurulu üyeleri de alkışladı.

ÜYELER KERİMOĞLU'NU KONUŞTURMADI

Kongre üyesi Kerim Kerimoğlu, denetleme kurulu raporunun çok karışık olduğunu belirterek, eleştirilerde bulununca kongre üyelerinden tepki aldı. 

Kongre Divan Başkanı Talat Yılmaz da Kerimoğlu'nun eleştirilerine tepki göstererek, ''Yatırım yapan her büyük kurumun borcu olması normaldir. Yönetim kurulunu tebrik edip, kutlayıp yolumuza devam edelim'' diyerek, Kerimoğlu'na sözlerini toparlaması için 2 dakika verdi. Fakat kongre üyeleri Kerimoğlu'nun sözlerini yine alkışlarla kesince Talat Yılmaz, ''Genel kuruldaki arkadaşlar sizin konuşmanızdan hoşnut değiller, istemiyorlar, lüften konuşmanızı bağlayın ve inin'' dedi. 

Bazı kongre üyeleri ıslıklayınca Yılmaz müdahale ederek, ''Çok ayıp arkadaşlar ıslıklanmaz'' dedi. 

Üyelerden Adil Bilgili ise 100. yılda zaman zaman üzücü olayların da yaşandığını belirterek, ''Bazı sporcularımızın sahadaki ikili mücadele dışında sözlü ve fiziki tavırlarıyla ceza alması kulübümüze yakışmadı. Ayrıca kendilerine fanatik denilen bir takım taraftarların statta küfür etmesi, rakip taraftarlara saldırmaları hatta televizyon kablo kesme eylemleri bizleri üzmüştür'' diye konuştu. 

Adil Bilgili'nin kablo kesme olayıyla ilgili sözlerine salondaki bazı kongre üyeleri tepki gösterirken, Bilgili ''Bunu kimin kestiğini bilmiyorum. Sadece bu statta olduğu için üzüntü duyduğumu söyledim'' dedi. 

Bu arada, üyelerden Kemal Açıkgöz, kendisine konuşma hakkı verilmediği için önce yönetime, sonra da Genel Kurul Divan Başkanı Talat Yılmaz'a tepki gösterdi. Yılmaz, ismini yazdıranların konuştuğunu belirtip, ''Lütfen oturun'' diyerek Açıkgöz'den oturmasını istedi. Tepkisini sürdüren Açıkgöz, Tahir Kıran konusunda konuşmak için söz alarak kürsüye çıktı, ancak kürsüye çıkıp, başka konulardan konuşunca Talat Yılmaz, Açıkgöz'ü uyararak, konuşmasını tamamlamasını istedi.
Milliyet İnternet
Yayın Tarihi : 27 Mayıs 2007 Pazar 21:15:03
Güncelleme :27 Mayıs 2007 Pazar 21:44:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?