18
Mayıs
2024
Cumartesi
SPOR

Bu takımı 6 ay sonra görün!

Frank Rijkaard'ın gidişinin ardından Galatasaray'ın başına getirilen Gheorghe Hagi, Galatasaray Dergisi'nin Aralık sayısına açıklamalarda bulundu.

Hagi, şu anda elindeki oyuncuları tanımaya çalıştığını dile getirerek, "Benim takımımı 6 ay ile 1 sene sonra görebilirsiniz" dedi.

"KENDİMİ BURADA BULUNDUĞUM SÜRE İÇİNDE EVİMDE HİSSETTİM"

Galatasaray'ın efsane futbolcusu Gheorghe Hagi Galatasaray'da bulunduğu süre içinde kendini evinde hissettiğini söylerken, "Galatasaray'da o kadar büyük mutluluklar yaşadım ki, Galatasaray ne zaman beni çağırırsa gelirdim ve geldim. Hedefim Galatasaray'ı eski günlere taşımak. Bu aşamada eskiden kazanılmış başarılara tekrar ulaşmak benim için çok önemli. Rekabetçi bir takım kurmamız gerekiyor. Burada amaçlarım var. Bu amaçlara ulaşmak için belli bir süreç gerekecek. Galatasaray'a teknik direktör olarak ikinci gelişim. O yüzden en azından birinci gelişimde yaptıklarımı yapmalıyım" şeklinde konuştu.

"BENİM TAKIMIMI ALTI AY İLA BİR SENE SONRA GÖREBİLİRSİNİZ"

Her teknik direktörün bir fikri ve felsefesi olduğunu vurgulayan Hagi, "Ben bir ofans oyuncusuydum. Hücum futbolu oynamayı severdim. Ama hücum oynamak için elinizdeki kadro müsait olmalı. Bir de defans ve ofans oyunu arasında bir dengeniz olmalı. Ben bu dengeyi kurmak zorundayım. Takımdan maksimum verim istiyorsanız bunu gerçekleştirmelisiniz. Şu an elimdeki oyuncuları çok iyi tanımalıyım. Benim takımımı altı ay ila bir sene sonra görebilirsiniz. Ondan sonra kazanmak için her şeyi yapmak zorundayız. Takım iyi olmak istiyorsa, defansif - ofansif, toplu - topsuz oyunları iyi bir şekilde oynamak zorunda" dedi.

Öte yandan Hagi takımın ilk geldiği döneme göre düşüncelerini daha iyi sahaya yansıttığını düşünerek, "Bu kadar az maçla değerlendirmek çok kolay değil. Bu aşamada çok fazla konuşmakta doğru olmaz. Çok fazla sakat oyuncumuz var. Bu şekilde takım yapmanın kolay bir iş olmadığını herkes bilmeli. Sakatlık yaşayan oyuncu zaten fiziksel olarak da düşüyor. Hemen hemen sakatlık yaşadığı dönem kadar da, uyum süresi oluyor. Ben oyuncularımdaki maksimumu çıkarmaya çalışıyorum. Bu sırada genç oyuncuların adaptasyonunu sağlamaya çalışıyorum. 19 yaşındaki Emre'nin adaptasyonu bizim için önemli. Çünkü hücum oyuncusunun kazanılması önemli" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Aralık 2010 Çarşamba 15:47:02
Güncelleme :4 Aralık 2010 Cumartesi 00:27:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?