19
Mayıs
2024
Pazar
SPOR

Bu yarış hafızalara kazınacak

Formula 1'de sezonun dokuzuncu yarışı olan Britanya Grand Prix'sinde damalı bayrağı ilk gören isim McLaren-Mercedes'in İngiliz pilotu Lewis Hamilton oldu.

Yağmurun damgasını vurduğu yarışlarda varışa ilk gelen isim olan Hamilton, 8 yıl aradan sonra Silverstone Pisti'nde kazanan ilk İngiliz pilot olma başarısını da gösterdi.

Formula 1 Britanya GP'sinde zafer, McLaren-Mercedes'in İngiliz pilotu Lewis Hamilton'ın oldu. Hamilton, 5 bin 141 km uzunluğundaki 60 turluk tarihi Silverstone Pisti'nde 1:39:09.440'luk derecesiyle damalı bayrağı ilk gören isim olarak podyumun zirvesinde yer aldı.

Bitime 10 tur kala Hamilton, yarışa 'pole pozisyonunda' başlayan takım arkadaşı Kovalainen'e tur bindirirken, yağmur pilotlara zor anlar yaşattı. Britanya GP'sinde zafere ulaşan Hamilton, 8 yıl aradan sonra Silverstone'da kazanan ilk Britanyalı oldu. Burada kazanan son Britanyalı 2000'de İskoç David Coulthard'dı.

BMW pilotu Hidfeld'in 67 saniye farkla ikinci olduğu yarışın en dikkat çekici performansını ise Honda'nın Brezilyalı pilotu Rubens Barrichello gerçekleştirdi. Brezilyalı pilot 16. sırada başladığı yarışı 3. sırada tamamladı ve podyuma çıkma başarısı gösterdi.

Yarışın dikkat çekici noktalarından birisi de Hamilton'ın başarılı lastik seçimleri olurken, Ferrari takımı ise bu konuda büyük sıkıntı yaşadı. Son dünya şampiyonu Ferrari pilotu Kimi Raikkonen, büyük yarışı Barrichello'nun arkasından dördüncü sırada tamamlayarak podyum şansını kaybetti.

Britanya GP'sinin ardından Lewis Hamilton, Kimi Raikkonen ve Felipe Massa, pilotlar klasmanında 48'er puanla ilk sıranın sahibi oldular.

Formula 1'de Britanya GP'siyle birlikte sezonun ilk yarısı tamamlanmış oldu. Sezonun 10. yarışı 20 Temmuz'da Hockenheim Pisti'ndeki Almanya Grand Prix'siyle koşulacak

iha
Yayın Tarihi : 6 Temmuz 2008 Pazar 18:29:15
Güncelleme :6 Temmuz 2008 Pazar 18:32:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?