18
Mayıs
2024
Cumartesi
SPOR

Bulak: 4 büyük kulüp genç yetenekleri yok ediyor

Belek - Denizlispor Teknik Direktörü Giray Bulak, Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor’un genç yetenekleri yok ettiğini söyledi.

Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş’ın kadrolarında altyapılarından yetişmiş en az 30 yıldız adayı futbolcu bulunduğunu, Trabzonspor’un ise tek başına bu sayıda yeteneğe sahip olduğunu iddia eden Bulak, "Ancak maalesef bu kulüplerimiz genç ve yetenekli oyuncularına kendi takımlarında oynatmadıkları gibi başka kulüplere de vermiyorlar. Bu oyunculardan herhangi birine sahip olduğumuzda bazen kiralık olarak verebileceklerini söylüyorlar. Fakat artık Anadolu kulüpleri de kiralık oyuncu istemiyor. Bu durumda bu yetenekler de yok olup gidiyor" diye konuştu.

Teknik direktörlerin herhangi bir kulüpte görev aldıktan sonra ilk olarak bolca oyuncu transferi istemesini eleştiren Bulak, "Genellikle Birinci Süper Lig’deki kulüplerde aynı futbolcular sürekli yer değiştiriyor. Yeni isimler çok nadir vitrine çıkıyor. Sonuçta futbolumuz bir ilerleme kaydedemediği gibi kulüpler günden güne artan bir borç yükü altına giriyor" dedi.

AA
Yayın Tarihi : 10 Ocak 2005 Pazartesi 14:57:30
Güncelleme :10 Ocak 2005 Pazartesi 15:02:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?