22
Mayıs
2024
Çarşamba
SPOR

Bursaspor 0-1 Galatasaray


Turkcell Süper Lig'in ikinci hafta maçında Galatasaray, Bursaspor'a konuk oluyor. Karşılaşmanın hakemi Yunus Yıldırım.



Ve maça Bursaspor'un vuruşuyla başlandı.

İlk atak 2. dakikada Galatasaray'dan geldi. Arda'nın ceza sahasının hemen sağından ortaladığı topta pozisyon bulan Hakan Şükür bekletmeden vurdu. Top kalenin hemen yanından dışarıya gitti.

Galatasaray kalesinde 4. dakikayı geride bırakırken Bursaspor Pancu'yla pozisyon buldu. Veli'nin sağ kanattan yaptığı ortaya ayağının içiyle vuran Pancu'nun şutu üsten dışarıya gitti.

Galatasaray bu maça iki as oyuncusundan yoksun çıktı. Lincoln ve Linderoth sakatlıkları nedeniyle Bursaspor maçında forma giyemiyor.

Karşılaşmada 7. dakikayı geride bıraktık ve Bursaspor taraftarından takımlarına büyük destek var.

9. dakikada Galatasaray'da Uğur Uçar, Pancu'ya yaptığı faulden sonra sarı kart gördü.

Galatasaray kalesinde büyük tehlike. 12. dakikada duran toptan pozisyon bulan Bursaspor, Sinan Kaloğlu'yla gole çok yaklaştı. Sinan altı pasın hemen içinden kafaya çıktı ama kaleci Orkun başarılıydı.

Karşılaşmada tempo çok yüksek. Sabri'nin, Ümit Karan'ın koşu yoluna attğı pasta kaleci Vega erken davrandı ve topu Ümit Karan'dan önce aldı.

14. dakikada Sabri, Bursaspor kalesini yokladı. Sabri'nin ceza sahasının hemen önünden çektiği şutta top defans oyuncularına takıldı.

Bursaspor 16. dakikada , Makedon oyuncusu Sumulikoski ile pozisyon buldu. Sumulikoski'nin ceza sahası ön çizgisi üzerinden vuruşunda Orkun başarılıydı. Bu pozisyondan sonra Orkun takım arkadaşlarına sinirli bir şekilde bağırdı.

Karşılaşmada 18. dakikayı geride bırakıyoruz ve topla oynama yüzdelerinde %50'ye %50'lik eşiktli var.

Galatasaray çok net bir pozisyondan yararlanamıyor. 19. dakikada sağ kanattan Arda'nın getirdiği pozisyonda penaltı noktasına yakın bir yerden topa vuran Sabri, topu kalenin hemen yanından dışarıya gönderdi.

21. dakikayı geride bırakırken Bursaspor'da Volkan, Mehmet'e yaptığı sert müdehaleden sonra sarı kart görüyor.

22. dakikada yerde kalan Ümit Karan faul atışını hemen kullandı ve Hakan Şükür'e pasını verdi. Hakan sol kanattan kaleye gitmek istedi ama Bursaspor defansı başarılıydı.

Maçta 25. dakikayı geride bırakıyoruz ve Bursaspor 20, Galatasaray 16 top kaybıyla oynuyor.

Bursaspor Veli Acar'la gole çok yaklaştı. 26. dakikada kendisini Galatasaray defansına unutturuyor ve Volkan'ın sol kanattan yaptığı ortada kafayı vurdu top az farkla yan ağlarda kaldı.

Galatasaray 28. dakikada Egemen'in, Ümit Karan'a yaptığı hareketten sonra serbest vuruş kazandı. Topun başına gelen Volkan, direkt kaleye vurdu. Top farklı bir şekilde üstten dışarı çıktı.

Maçın ilk yarım saatlik bölümünü geride bıraktık ve karşılaşmada gölsüz eşitlik devam ediyor.

36. dakikayı geride bırakırken, Bursaspor'da Volkan, çok net bir pozisyondan yararlanamadı. Pancu'nun ortasahadan getirdiği topta pozisyon bulan Volkan topu ayağında çok tutunca avantajını kaybetti ve top Galatasaraylı futbolcularda kaldı. Bu arada Bursaspor'da Pancu bu pozisyon öncesinde Ayhan'ın yaptığı harekette yerde kaldı. Avantaja bırakan Yunus Yıldırım, Ayhan'a oyun durduktan sonra sarı kart gösterdi.



Tedavisi saha kenarında devam eden Pancu'nun omzuna bandaj sarıldı.

Ve Pancu oyuna devam edemiyor. Ayhan'la girdiği mücadelede yerde kalan ve omzunun üzerine düşen Pancu'nun yerine 42. dakikada Yenal Tuncer oyuna giriyor.

Karşılaşmada 3 dakika kaybolan zaman oynanacak.

47. dakikada Galatasaray kalesi bir tehlike daha atlatıyor. Tum'un sol kanattan Servet'i harika bir çalımla geçti ve ceza sahasına ortaladı. Tum'un ortaladığı top Sinan ve Yenal'i aşarak taça çıktı. Bu pozisyonun devamında Song bir sakatlık geçiriyor.

Hakan Şükür hakeme yaptığı itirazlardan sonra sarı kart görüyor.

Ve ilk yarının son düdüğü geliyor. Bursaspor 0-0 Galatasaray...

İkinci yarıya Galatasaray'ın vuruşuyla başlanıyor...

Bu dakikalarda Galatasaray taraftarı takımları lehinde tezahürat yapıyor.



Bursaspor 50. dakikada Kamerunlu oyuncusu Tum'la mutlak bir pozisyondan yararlanamadı. Sağ kanattan Cİhan'ın yaptığı ortaya altı pas üzerinden vuran Tum, zor olanı yaptı ve topu üstten dışarıya gönderdi.

55. dakikayı geride bırakıyoruz ve bu dakikalarda Galatasaray, Bursaspor'un yarı sahasında top çeviriyor.

57. dakika ve Galatasaray çok net bir pozisyondan yararlanamıyor. Sabri'nin ceza sahası içindeki Hakan'a çıkardığı topta gol gelmedi. Hakan Şükür altı pasın hemen önünden vurduğu top az farkla kale direğinin üzerinden dışarıya çıktı. Hakan Şükür bu golü atsaydı lig tarihinde en fazla golü atan futbolcu ünvanını tek başına sahip olacaktı.

Ve gooooooooolll... Bursaspor 0-1 Galatasaray... Uğur Uçar'ın asistinde ceza sahası hemen içinde topla buluşan Ümit Karan topu düzgün bir vuruşla filelere gönderdi ve takımını deplasmanda 1-0 öne geçirdi.

Bursaspor'da ikinci oyuncu değişikliği. 63. dakikada Veli Acar çıktı, Collins Mbesuma oyunda.

65. dakika ve Galatsaray kalesi büyük bir tehlike atlatıyor. Yenal'ın sol kanattan getirdiği topla ceza sahası içerinde buluşan Mbesuma, döndü vurdu top kaleci Orkun'da kaldı.

68. dakikada Orkun'dan büyük hata. Sol kanattan yapılan ortada Orkun topu elinden kaçırdı ve kaleye doğru giden topu son anda Servet uzaklaştırdı.

Bursaspor bu dakikalarda etkili gelmeye başladı. 70. dakikada Sinan'ın getirdiği topta sağ kanatta topla buluşan Tum, direkt kaleye vurdu top az farkla dışarıya gitti.

71. dakikada Galatasaray'da oyuncu değişikliği. Arda çıktı, Barış Özbek oyunda.

74. dakikada Galatasaray ikinci gole çok yaklaştı. Ceza sahasındaki karanbolda topu bir anda önünde bulan Ümit Karan vurdu, kaleci Vega harika çıkarttı. Aynı dakika içerisinde bu kez Bursaspor gole Tum'la çok yaklaşıyor. Yenal'in ortasında kale önünde kafayı vuran Tum topu dışarıya gönderdi.

Bu arada tribünler olaylar çıktı. Güvenlik güçleri müdehale ediyor.

78. dakikada Galatasaray'da oyuncu değişikliği Mehmet Güven çıkıyor, Mehmet Topal oyunda.

Galatasaray bu dakikalarda skor üstünlüğünü korumaya yönelik bir taktik anlayışıyla oynuyor.

80. dakikada Bursaspor'da oyuncu değişikliği. Sumulikoski çıktı, Volkan Şen oyunda.

84. dakikada Ümit Karan'la bir kez daha ikinci gole çok yaklaştı Galatasaray. Ayhan'ın sol kanattan getirdiği topta Ümit Karan dar açıdan şutunu çekti, top kaleci Vega'da kaldı.

86. dakikada Bursaspor'da Mustafa Sarp, Ayhan'a yaptığı faulden sonra sarı kart görüyor.

Galatasaray'da penaltı itirazları var. 88. dakikada ceza sahası köşe çizgisine yakın bir yerde yere düşen Ümit hakeme penaltı itirazlarında bulundu.

89. dakikada Galatasaray'da oyuncu değişikliği. Maçtaki tek golün sahibi Ümit Karan çıkıyor, Serkan Çalık oyunda.

Karşılaşmada 4 dakika kaybolan zaman oynanacak.

Ve maçın son düdüğü geliyor. Galatasaray deplasmanda Ümit Karan'la bulduğu golle 3 puanın sahbi oluyor. Maçın sonucu: Bursaspor: 0 Galatasaray: 1





İlk 11'ler...

Bursaspor: Vega, Ömer, Egemen, Volkan, Mustafa, Sumulikoski, Cihan, Veli, Sinan, Pancu, Tum

Galatasaray: Orkun, Servet, Song, Volkan, Sabri, Mehmet Güven, Ayhan, Hakan Şükür, Arda, Ümit Karan

hürriyet
Yayın Tarihi : 19 Ağustos 2007 Pazar 20:23:39
Güncelleme :19 Ağustos 2007 Pazar 20:48:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?