19
Mayıs
2024
Pazar
SPOR

Bursaspor'a galibiyet yetmedi: 0-1

Ligde az da olsa Avrupa Ligi şansı olan Bursaspor’u, deplasmanda İstanbul Büyükşehir Belediyespor’u 1-0 mağlup etmesi bile yetmedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyespor, Bursaspor karşısına 16 kişilik bir kadroyla çıktı.

İstanbul ekibinde, cezalı olan Marcin Kus ve Cesario ile sakatlıkları bulunan Barbosa, Hasagic, Bebbe ve Adriano forma giymedi. Tjikuzu da kadroda yer almazken, İstanbul Büyükşehir Belediyespor sahaya Türk oyunculardan oluşan 16 kişilik kadroyla çıktı.

Protokol tribünün karşısındaki tribünde yaklaşık 5 bin Bursaspor taraftarı karşılaşmayı izleyerek, takımlarını destekledi. Bursasporlu taraftarlar tribüne, ''Her Türlü Bizans Oyunlarına Rağmen İstanbul Hegomonyasına Son Vereceğiz'' yazılı pankart açtılar.

İstanbul Büyükşehir Belediyespor’da ilk onbirde Abdullah Avcı, bu sezon pek oynama şansı bulamayan sağ bek Rızvan'a uzun bir aradan sonra ilk onbirde şans verdi.

Bursaspor’da ise sakatlıkları süren Tadeu, Mustafa Sarp ve Ömer Erdoğan forma giymezken, U19 milli takımından dönen Sercan Yıldırım ve sakatlığı geçen Volkan Şen ilk onbirde sahaya çıktı.

Bursaspor maça hızlı başladı ve ilk atağı Sercan Yıldırım ile bulmasına rağmen bundan faydalanamadı.

Konuk ekip aradığı golü 16. dakikada Tuna’nın kafa vuruşuyla buldu ve 1-0 öne geçti.

Golü yedikten sonra ev sahibi İstanbul Büyükşehir Belediyespor toparlansa da Bursaspor yine oyunda hakimiyetini hissettirdi daha çok pozisyon bulan takım konuk Bursaspor oldu.

İlk yarıda başka gol olmayınca devre 1-0 Bursaspor’un üstünlüğü ile sona erdi.

İkinci yarıda İstanbul Büyükşehir Belediyespor zaman zaman tehlikeli ataklar yapmasına rağmen bunlardan hücum oyuncuları faydalanamadı.

Bursaspor 1-0 önde olmanın avantajıyla biraz daha temkinli oynamaya çalıştı ve skoru koruma çabasındaydı.

Kalan dakikalarda başka gol olmayınca maç 1-0 Bursaspor’un üstünlüğü ile sona erdi.

Bu sonuçla İstanbul Büyükşehir Belediyespor sezonu 42 puanda tamamlarken, Bursaspor da 58 puanda sezonu tamamlamış oldu.

İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESPOR: 0 - BURSASPOR: 1
Stat: Atatürk Olimpiyat
Hakemler: Özgür Yankaya, Özgür Çetiner, Uygar Bebek
İstanbul Büyükşehir Belediyespor: Mehmet Ali, Rızvan, Metin Depe, Mahmut Tekdemir, Gökhan Süzen, Erman Kılıç, Okan Buruk, Zeki Korkmaz (Dk. 15 Efe), Oğuz Sabankay, İbrahim Akın, Ali Güzeldal
Bursaspor: Ivankov, Ali Tandoğan, Tuna, İbrahim Öztürk, Mustafa Keçeli, Veli, Bekir Ozan, Kirita, Volkan Şen, Shin, Sercan Yıldırım
Gol: Dk. 16 Tuna (Bursaspor)
Sarı Kart: Dk. 37 Efe (İstanbul Büyükşehir Belediyespor)

MAÇTAN DAKİKALAR
11. dakikada Veli'nin sağdan ortasında ceza alanı içinde arka direkte uygun durumda topla buluşan Sercan Yıldırım'ın kafa vuruşunda, kaleci Mehmet Ali topu son anda kornere tokatladı.

16. dakikada Bursaspor öne geçti. Bu dakikada soldan Ali Tandoğan'ın kullandığı korner atışında, arka direkte Tuna'nın kafa vuruşunda top filelere gitti: 0-1

22. dakikada ceza alanı sağ çaprazında topla buluşan Erman Kılıç'ın vuruşunda, kaleci Ivankov meşin yuvarlağı üstten kornere çeldi.

26. dakikada çalımlarla ceza alanına giren Sercan Yıldırım'ın vuruşunda, ileri çıkan kaleci Mehmet Ali'nin ayaklarına çarpan top kornere gitti.

38. dakikada Kirita'nın pasıyla soldan ceza alanına giren Sercan Yıldırım, kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonda vuruşunda, ileri çıkan kaleci Mehmet Ali yatarak topa sahip oldu.

41. dakikada ceza alanının hemen dışından Mustafa Keçeli'nin kullandığı serbest vuruşta, top üst direkten döndü.

43. dakikada ceza alanı dışından Bekir Ozan'ın sert şutunda, kaleci Mehmet Ali iki hamlede topu kontrol etti.

Karşılaşmanın ilk yarısı 1-0 Bursaspor'un üstünlüğüyle sona erdi.
 

ntv spor
Yayın Tarihi : 30 Mayıs 2009 Cumartesi 21:48:57
Güncelleme :30 Mayıs 2009 Cumartesi 22:22:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?