19
Mayıs
2024
Pazar
SPOR

Büyük abi Song görev başında!

Kamerun Milli Takımı'nın kaptanlığını yapan ve Trabzonspor'da Hüseyin Çimşir ve İbrahim Yattara'nın ardından kaptanlık görevini üstelen Song, Teknik Direktör Ersun Yanal'ın kendisine vermiş olduğu ağabeylik görevini yerine getiriyor. Tecrübesi ve futbolu ile göz dolduran oyuncu takım arkadaşı Hrvoje Cale'ye neler yapması gerektiği konusunda ikazlarda bulunarak yardımcı oluyor.

Ülkesinde büyük abi, büyük şef lakapları ile anılan ve dünyanın en iyi stoperleri arasında gösterilen Song, Teknik Direktör Ersun Yanal'ın kendisine vermiş olduğu ağabeylik görevini yerine getiriyor.

FC Metz, Salernitana, Liverpool, West Ham United, Cologne, Lens ve Galatasaray gibi takımlarda forma giyen oyuncu yabancı dil konusunda ise sıkıntı çekmiyor. Türkçe de konuşabilen Song, takımdaki yabancı oyuncularla da iletişimde sıkıntı yaşamıyor. Tecrübesi ve oynadığı futbol ile göz dolduran Kamerunlu
oyuncu, savunmadaki futbolu ile tam bir görev adamı görüntüsü veriyor.

Takım arkadaşlarını toparlaması ve nerede durmaları konusunda ikazlarda bulunan deneyimli oyuncu ilk defa ülkesi dışında futbol oynayan Hırvat oyuncu Hrvoje Cale'ye sahanın içinde nasihat etti.

Genç oyuncuya sahanın içinde nasıl davranması ve topu takım arkadaşlarına nasıl aktarması gerektiğini anlatan Song, Cale'den yardımlaşmasını, savunmada ise riskli oynamaması istedi. Hrvoje Cale ise dünyanın en iyi stoperleri arasında gösterilen Rigobert Song'ü pür dikkat dinledi.

iha
Yayın Tarihi : 26 Temmuz 2008 Cumartesi 14:20:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?