22
Mayıs
2024
Çarşamba
SPOR

'Ç. Rizespor maçının benim için çok değişik bir anlamı var'

Beşiktaş Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, Çaykur Rizespor ile yapacakları maçın kendisi için değişik bir anlamı olduğunu söyledi.
Devre arasında Çaykur Rizespor’dan, Beşiktaş’ın başına geçen Çalımbay, ’’Rize’nin benim için çok önemli bir yeri var. Orada başarılı günlerim geçti. İlk yarıyı istediğimiz yerde bitirdik. Orada ortam, yönetim, taraftar her açıdan mükemmeldi’’ diye konuştu.
İlk kez bir maç için bu kadar heyecanlandığını vurgulayan Çalımbay, ’’Benim için kritik bir maç. Bizim her şeyden önce kazanmamız gerekiyor. Zor bir maç olacak. Kalan 5 maçımızı da kazanmak istiyoruz. Gidebildiğimiz yere kadar gideceğiz. Bir maç için ilk defa heyecanlanıyorum. Rize’nin yeri bende ayrı. Yönetimin buraya gelirken bana izin vermesi de güzeldi. Hepsine teşekkür ederim’’ şeklinde konuştu.


’’HER MAÇIMIZI KAZANMAK ZORUNDAYIZ’’

Çalımbay, Beşiktaş’ın hedefinin olmaması nedeniyle futbolcuları maçlara motive etmekte güçlük çekip çekmediği ile ilgili bir soruya, şöyle yanıt verdi:
’’Beşiktaş her maçını kazanmak zorunda. Bulunduğu yer önemli değil. Her şeyden önce taraftar için, takım için oynamalı. Biz koptuk diye bir düşüncemiz olmadı. İlk maça çıktığımız disiplinle kalan maçlarımıza çıkacağız. Kimse rolantide olmayacak. Rolantide olan arkadaşımız zaten kendi kaybeder. Hedefimiz 5 maçı da kazanmak.’’

’’CAREW’DEN MEMNUNUM’’

Carew’in özellikle son maçlarda ortaya koyduğu performanstan memnun olduğunu anlatan Çalımbay, ’’Göreve geldiğimiz günden beri onu kazanmamız lazım diyorduk. Taraftarın büyük bir beklentisi vardı. Son 3-4 maçta iyi oynadı. Bana göre şu an yüzde 60 ile oynuyor. Çok iyi futbolcu, daha iyisini de yapabilir. Son maçlarda çok iyi oynadı. Pozisyon üretti, hazırladı. Kendisinden memnunum’’ diye konuştu.

OKAN KOÇ KONUSU

Ankaragücü’nde kiralık oynayan Okan Koç ile ilgili bir soru üzerine Çalımbay, ’’Okan ile görüştüm. Daha sonra Ankaragücü Başkanı Cemal Aydın’ı aradım ve Okan’ı oraya gönderdik. Oynayıp da Beşiktaş’a gelmesini istiyorum. Eğer iyi performans gösterirse orada oynayacak. Yeni sezon hazırlıklarında da bizimle birlikte olacak’’ dedi.
Çalımbay, Juanfran için de ’’Juanfran istedikten sonra hiçbir antrenör oyuncuyu alıp kenara atmaz. Onun da istemesi ve çabalaması lazım. Son zamanlarda bunu göremiyoruz. Eğer iyi olursa gerekli şansı veririz. Bütün oyuncuları kazanmaya çalışıyoruz’’ şeklinde konuştu.
Yeni sezon hazırlıklarında kiralık oyuncuların da dönmesiyle 40-41 oyuncuya sahip olacaklarını belirten Çalımbay, bunu daha sonra 26-27’ye indireceklerini söyledi.

YABANCI FUTBOLCU TRANSFERİ

Yabancı transferi için Avrupa’nın her yerini taradıklarını anlatan Çalımbay, ’’Yabancı hakkını kim iyi kullanırsa o takımın başarısı o oranda artar’’ dedi.
Ellerindeki yabancı oyuncuların sözleşmelerinin devam ettiğini belirten Çalımbay, henüz yabancı transferi konusunda kesin bir karar almadıklarını, önümüzdeki haftalarda biraraya gelerek bu konuda karara varacaklarını ifade etti.

’’AZ VE ÖZ TRANSFER YAPACAĞIZ’’

Rıza Çalımbay, yeni sezon için az ve öz transfer yapacaklarını ifade ederek, ’’Yeni sezonda hedefimiz büyük. Transferlerde hata yapmayacağız. İlk hedeflerimiz Türkiye’de şampiyonluk ve Avrupa’da başarı. Bunu da gerçekleştireceğimize inanıyoruz’’ şeklinde konuştu.

FENERBAHÇE-TRABZONSPOR MAÇI

Fenerbahçe ile Trabzonspor arasında hafta sonunda yapılacak zorlu maça da değinen Çalımbay, sözlerini şöyle tamamladı:
’’O maçta alınacak skor Trabzonspor’u etkiler, ama Fenerbahçe’yi etkilemez. Fenerbahçe kaybetse bile avantajı hala var. Trabzonspor kaybederse şampiyonluk ve ikincilik yolunda büyük yara alır. Bu nedenle o maç Trabzonspor açısından çok önemli.’’
AA
Yayın Tarihi : 27 Nisan 2005 Çarşamba 17:31:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?