18
Mayıs
2024
Cumartesi
SPOR

Canaydın: Bankalar ve BBDK bizi sıkıştırdı

Galatasaray Kulübü Özhan Canaydın, bankalara belli taahhütlerinin bulunduğunu ifade ederek, ``Bankalar ve BBDK`nın yeni talimatları nedeniyle sıkışmış durumdayız. Bugüne kadar iyi ilişkiler içinde olduğumuz bankalara sözlerimizi tutmalıyız`` dedi.

Galatarasaray`ın Olağan Divan Kurulu toplantısında Riva Projesi`ni anlatan Başkan Özhan Canaydın, yeni kanunlar nedeniyle atak yapmak zorunda olduklarını, Riva Projesi`nin de bu nedenle doğduğunu anlattı. Canaydın, ``Riva Projesi`ni ortaya atmak cesarettir. Amacımız bundan sonraki yönetimlerin önünü açmaktır. Bunun konuşulur hale gelmesini sağlamaktır`` diye konuştu.

Galatasaray Kulübünün UNİT`in elindeki hisseler de dahil olmak üzere 150 milyon dolar olduğunu kaydeden Canaydın, Riva Projesi`nden elde edecekleri gelirle bu borcu kapatabilecek duruma gelebileceklerini iddia etti.

Özhan Canaydın, resmi bir kurumdan ciddi bir teklif geldiğini ve bunun da hafta sonunda veya gelecek haftanın başında kesinleşeceğini vurgulayarak, ``Resmi bir kuruluşun teklifi, ciddi ve hepimizi rahatlatacak bir tekliftir. Bugüne kadar 110 milyon dolarlık teklif gördük, bunun üstünü de elde edebileceğimize inanıyorum`` diye konuştu.

Özhan Canaydın, projenin yapacak firmayı belirlemek için komisyon oluşturacaklarını da kaydederek, Seçimi 7 veya 9 kişilik komisyona bırakacaklarını dile getirdi.

Galatasaray Kulübü Mali İşlerden Sorumlu Asbaşkan Refik Arkan da projeden minimum 110 milyon dolar gelir beklediklerini söyledi.

aa
Yayın Tarihi : 14 Aralık 2005 Çarşamba 21:07:11
Güncelleme :14 Aralık 2005 Çarşamba 21:10:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?