19
Mayıs
2024
Pazar
SPOR

Canaydın’dan taraftara çağrı

İstanbul - Galatasaray Kulübü Başkanı Özhan Canaydın, sarı-kırmızılı taraftarlara seslenerek, "Sizlerden ricam, maçlarımıza gelen bütün Galatasaraylıların, alınacak olan yeni önlemlere tam anlamıyla uymaları, çevrelerindeki renkdaşlarının da uymalarını sağlamalarıdır" dedi.

Canaydın, Beşiktaş-Çaykur Rizespor maçında tribünde yaşanan ölüm olayına dikkat çekerek, spor kulüplerinin, polisiye nitelik taşıyan olaylara müdahale etmesinin mümkün olmadığını belirtti. Tribün terörüne karşı güvenlik güçlerinden ve devletten yardım beklediklerini söyleyen Canaydın, Galatasaray’ın 2002’den bu yana taraftarıyla ilişkilerini belli bir düzene oturtmayı başardığını ve örnek teşkil edecek bir noktaya ulaştığını belirtti.

Stat cinayeti ile gündeme gelen konunun Türkiye’nin sosyal bir yarasına yeniden dikkat çektiğini kaydeden Canaydın, "Çözümü yalnızca kulüplerin çalışmasıyla mümkün değildir. Ulusal düzeyde, devletin organlarının, güvenlik birimlerinin, spor kurumlarının, kulüplerin ve özellikle futbolseverlerin ortak çabasıyla ve katkılarıyla mümkündür" diye konuştu.

AA
Yayın Tarihi : 1 Aralık 2004 Çarşamba 16:02:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?