22
Mayıs
2024
Çarşamba
SPOR

Cankurtaran Batuhan

Kartal'ı genç Batuhan kurtardı !.. Gaziantep'te Beşiktaş tam sezonun ilk puanını kaybetmeye yakın durumdayken sahneye genç futbolcu Batuhan çıktı ve takımına adete hayat verdi.

Maça önceki haftalardan farklı olarak sol kanatta Baki Mercimek'le başlayan Beşiktaş ilk yarı boyunca rakip kalede etkili olamamadı. Bu yarıdaki en önemli atağını 14. dakikada Nobre ile yakalayan Beşiktaş bu pozisyondan yararlanamazken, ev sahibi ekip siyah beyazlıların kalesinde kontra ataklarla pozizyon bulmaya çalıştı.

İkinci yarıda oyun bir anda tempo kazanırken, her iki takım da önemli gol pozizyonları yakaladı. Özellikle Beşiktaş İkinci yarıda oyuna giren İbrahim Akın ve genç Serdar'la etkili olurken ev sahibi ekip Zurita ve Ekram'le ataklar geliştirdi.

Maçın son dakikalarında büyük bir heyacan yaşanırken Beşiktaş'a uzatmanın son dakikası içerisinde galibiyet golünü getiren isim genç Batuhan oldu ve takımına önemli bir 3 puan kazandırdı.

Beşiktaş bu beraberlik sonrasında puanını 9'a çıkartırken, Gaziantepspor 3 puanda kaldı.

İKİNCİ YARIDAN DAKİKALAR

47. Dakikada Zurita'nın pasıyla topla buluşan Volkan'ın uzaktan sert vuruşu az farkla auta çıktı.

53.Dakikada Tello'nun kullandığı köşe vuruşunda topa çok iyi yükselen Nobre'nin kafa vuruşu üstten auta çıktı.

57.Dakikada Gazaiantepspor ceza sahası içerisinde Nobre Delgado paslaşması sonrasında Delgado topu ön direğe doğru kesi. top tam İbrahim Toraman'a gelmek üzereyken Gazaiantep savunması son anda pozizyonu uzaklaştırdı.

60.Dakikada Gazaiantepspor Beşiktaş kalesine çok tehlikeli geldi. Zurita topu soldan bindiren Ekrem'e doğru attı Ekrem'in sert şutunu son anda kaleci Hakan çıkardı.

63.Dakikada. İbrahim Akın şık çalımlarla ceza sahasına girdi. topu sağ kantantta takım arkadaşı Serdar Özkan'la buluşturdu. Genç Serdar'ın sert şutu direği adete yalayarak dışarı gitti.

73.Dakikada Serdar Kurtuluş'un sağ kanattan yaptığı ortada topla buluşan genç Batuhan'ın kafa vuruşu yandan auta gitti.

82.Dakikada Batuhan sağ kanttan pasıyla Ricardinho topla buluştu. Brezilyalı futbolcunun şutu kaleci Ömer'de kaldı.

90.Dakikada Beşiktaş defansını eksik admla yakalayan Gazaiantepspor Zurita ile önemli bir gol pozizyonundan yararlanamadı.

İLK YARIDAN DAKİKALAR


6. Dakikada Nobre ile Delgado paslaşarak ilerledi ve tehlike yaratmaya çalıştı. Delgado'nun sol kanata bıraktığı top kısa düştü ve Antep defansı araya girdi.

SARI KART 9. Dakikada topu eliyle kontrol eden Tello sarı kart gördü.

14.Dakikada Tello'nun sağ kanattan açtığı ortaya güzel bi kafa vuruşu yapan Nobre'nin bu vuruşunu kaleci Ömer son anda parmaklarının ucuyla çeldi.

15.Dakikada: Gazaiantepspor'da Volkan'ın 35 metreden vurduğu şut yandan auta gitti.

18.Dakikada Sol kanatta Tello topla buluştu. Gazaiantep ceza sahasına sert bir orta yaptı fakat Nobre önünden geçen topa dokunamadı.

29.Dakikada: Ricardinho'nun pasında topla buluşan Tello ortasını yaptı ama savunma topu ön direkte uzaklaştırdı.

33.Dakikada: İbrahim Toraman'ın savunmasından çıkarken yaptığı hatayı değerlendiren De Nigris kaleci Hakanla karşı karşıya kaldı. Hakan De Nigris'in acısını çok iyi kapattı ve mutlak bir golü engellemiş oldu.


MAÇTAN NOTLAR

Turkcell Süper Lig'deki Gaziantepspor-Beşiktaş maçına taraftarlar fazla ilgi göstermedi.

Gaziantepspor Teknik Direktörü Mesut Bakkal, hafta içinde kadro dışı bırakılan Faruk, Fransa'ya giden Afanou ve sakatlığı bulunan Mehmet Polat'a kadroda yer vermedi. Uzun süredir kadroda kendine yer bulamayan Diawara ise teknik direktör Bakkal tarafından 18 kişilik kadroya alındı.

Beşiktaş'ta ise sakatlığı gözönünde bulundurulan ve FC Zürih ile hafta içinde yapılacak Avrupa Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turu rövanş maçı öncesi riske edilmeyen Bobo, kırmızı kart cezalısı İbrahim Üzülmez, geçirdiği ameliyat sonrası henüz takımla çalışmalara başlamayan Murat Şahin, sakatlık sonrası hazır olmayan Mehmet Yozgatlı, Aydın Karabulut ve Mehmet Sedef ile yeni transfer Higuain kadroya alınmadı.

STAT: Kamil Ocak
HAKEM: Bülent Yıldırım, Alparslan Acımert, Mustafa Sönmez
GAZİANTEPSPOR: Ömer, Mehmet Çoğum, Dehumi, Özgür Bayer, Metin, Ekrem, Volkan, Uğur Yıldırım, Özgür Yıldırım, Zurita, De Nigris
TEKNİK DİREKTÖR: Mesut Bakkal

BEŞİKTAŞ:Hakan, Serdar Kurtuluş, İbrahim Toraman, Gökhan Zan, Baki, Serdar Özkan, Koray, Tello, Ricardinho, Delgado, Nobre
TEKNİK DİREKTÖR: Ertuğrul Sağlam

SARI KART: Tello (Beşiktaş) Ekrem (Gaziantepspor)

LigTv
Yayın Tarihi : 25 Ağustos 2007 Cumartesi 23:53:30
Güncelleme :26 Ağustos 2007 Pazar 00:47:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?