16
Mayıs
2024
Perşembe
SPOR

Carlos: Fener istesin bugün gelirim

"Fenerbahçe ile anlaştım. Ama ne olduysa, birden transferden vazgeçtiler ve beni ortada bıraktılar". "Zico ile de görüştüm ve geleceğimi söyledim. Beni çok istiyordu. Ama Real Madrid'e başvurmadılar". "Kulübümle henüz sözleşme yenilemedim. Fenerbahçe ciddi olsun, şimdi bile seve seve gelirim".

2006'nın yaz aylarıydı. Fenerbahçe'nin, Roberto Carlos ile ilgilendiği haberleri medyada ardı ardına patlıyordu. Brezilyalı futbolcu, Türk basını ile görüşmüyor, İspanya medyası kanalıyla kaçamak açıklamalar yapıyordu. Transfer dönemi bitti, Roberto Carlos defteri kapandı. Ama transferde ocak dönemi başladığında, Carlos haberleri yeniden ısıtılmaya başlanmıştı bile... 

Haberleri ilk ağızdan vermeyi ilke edinmiş Milliyet, uzun uğraşlar sonunda Brezilyalı yıldızdan randevuyu kopardı. Ve Real Madrid ile soğuk günler yaşayan Roberto Carlos, Fenerbahçe ile ilgili herşeyi sadece Milliyet'e anlattı... 

Brezilyalı futbolcu hazırlıklı gelmişti. "Bana soru sormadan önce isterseniz hemen ben size bir özet çıkartayım" dedi ve devam etti:
"Fenerbahçe ile görüşmeler yaptığımı hiçbir zaman gizlemedim. Aksine, bu görüşmelerden büyük bir gurur duydum. Fenerbahçe'den Murat (Özaydınlı) isimli bir yönetici Madrid'e gelerek benimle masaya oturdu. Gayet ciddi ve ne dediğini bilen bir insandı. Kendisiyle uzun süren görüşmeler yaptık. Sonunda anlaşmaya vardık. 3 yıllık sözleşme istedim, kabul etti. Ardından kendisine Real Madrid ile masaya oturmasını hatırlattım. Çünkü sözleşmem vardı. Ancak daha önce kulübüm ile konuşmuş olduğumdan, sorun çıkarmayacaklardı. Murat bey 'Tamam' dedi, görüşme masasından el sıkışarak ayrıldık. Kesinlikle o an Fenerbahçe'ye geleceğimi düşünüyordum. Birden ne olduysa, Fenerbahçe transferimden vazgeçti. Real Madrid'e resmi teklif yapmaktan kaçındı ve beni ortada bıraktı".
Sıra bizdeydi: "Yani bu transferden vazgeçen taraf siz değil, Fenerbahçe oldu". Hemen yanıtladı: 

"Aynen onu söylüyorum. Ve altını çiziyorum; Fenerbahçe benimle ciddi olarak ilgilenmedi. Eğer ilgilenseydi, Real Madrid'le görüşürdü. Sorun bakalım Real Madrid'e, benim için Fenerbahçe'den gelen bir resmi tekif var mı. Onlar da size hayır diyecekler. Baktım ki, Fenerbahçe ciddi değil, ben de kulübümde kalmayı tercih ettim". 

Biraz zorladık Carlos'u: "Capello geldikten sonra fikir değiştirdiğini ve Real Madrid'de kaldığını sanıyorduk". Karşı çıktı:
"Hayır. Belki yarısı doğru. Ancak işin iç yüzü için size bir delil daha vereyim. Zico beni aradı, görüştük. Bu gelişmeden haberdardı. Zico baştan beri beni istiyordu ve kendisine seve seve geleceğimi söylemiştim. Şimdi size sorayım; bir kulüp, sözleşmeli bir oyuncuyu transfer etmek istiyorsa, önce kimle pazarlığa oturur ? Elbetteki bağlı oldugu kulüp ile. Ortada benimle anlaşma var. Bunu inkar etmiyorum. Ancak Real Madrid'e, Fenerbahçe'den biri başvurmuş mu, onu araştırın". 

Şimdi bam teline basmanın sırasıydı: "O zaman, Fenerbahçe ile kapılar kapandı mı ?". 

"Asla. Niye kapatayım ki. Bana göre, Avrupa'da futbola en fazla yatırım yapan kulüplerin başında Fenerbahçe geliyor. İnanılmaz bir kadro kurdular ve başına Zico'yu getirdiler. Seve seve bu kulüpte çalışırım. Size daha fazla açıklık getıreyım. Real Madrid ile henüz sözleşme yenilemedim. İstediğim an gidebilirim. Size, Real Madrid'in basın sorumlusunun yanında söylüyorum, o da tanık olsun. Fenerbahçe ciddi olsun, ben şimdi bile o kulübe gelirim. Zaten benimle şartlarda anlaşmışlardı. Gerisi Fenerbahçe ile Real Madrid arasındaki görüşmelere bağlı".

MÜKEMMEL KADRO

"Alex, Edu, Aurelio, Deivid ve Zico'nun, Fenerbahçe'de olduğunu biliyorum. Böyle mükemmel bir kadroyu Avrupa'da tanımamak mümkün mü. Ayrıca Appiah ve Kezman da var. Fenerbahçe'nin çok yakında Avrupa'da en fazla ses getiren kulüplerin başında olacağına kesinlikle inanıyorum".

ZİCO BİR KURUM

"Zico'yu iki kelime ile anlatamazsınız. O sadece bir futbolcu değil, aynı zamanda bir kurum.. İyi bir insan, iyi bir dost, harikulade bir futbolcu, yardımsever. Zico'ya her güzel şey yakışır. Bu insanın, Fenerbahçe'de olması büyük bir şanstır".

TARAFTARA SEVGİLER

"Fenerbahçe taraftarına sevgilerimi gönderiyorum. Onların önünde oynamak isterim. Ben umudumu kaybetmedim. Futbolda her an, herşey olabilir. Fenerbahçe gibi bir kulübün taraftarı olmalarından dolayı gurur duysunlar. Beni dünyada çok az kulüp heyacanlandırır. Bunlardan biri de Fenerbahçe oldu".
Milliyet
Yayın Tarihi : 6 Ocak 2007 Cumartesi 04:46:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?