15
Mayıs
2024
Çarşamba
SPOR

Carlos Türkiye'yi hiç tanımıyormuş

Fenerbahçe'nin büyük ses getiren transferi Roberto Carlos, dün verdiği fesli pozla Türkiye'yi aslında çok az tanıdığını göstermiş oldu.

 
Ünlü Brezilyalı yıldız, dün düzenlediği basın toplantısında "Aziz Yıldırım, bana, Roberto Carlos olduğumu yeniden hatırlattı. Real Madrid sözleşmeyi uzatsaydı, ayrılmazdım" dedi. Ancak İspanyol gazetelerin, Fenerbahçe'ye transferinden sonra dün çektiği fesli fotoğraf, Carlos'un Türkiye'yi yanlış tanıdığını gösterdi.


Geçtiğimiz hafta da başta Cicinho olmak üzere Brezilyalı takım arkadaşları, peçeli dansöz taklidi yaparak Fenerbahçe ile anlaşan Roberto Carlos ile dalga geçmişti.

SAKAT MI?

Carlos ile ilgili dün ortaya atılan "Şeker hastası" iddiaları gündeme bomba gibi düşerken, MİLLİYET Brezilyalı futbolcunun sağlık durumunu mercek altına aldı.


Real Madridli futbolcunun 3 yıldır sağ ayak tendonundaki iltihaplanmayla mücadele ettiği, bu rahatsızlığın kronik olmaması için sürekli kontrol altında tutulduğu, ancak futbol oynamasında sakınca bulunmadığı öğrenildi. İspanyol kulübünün doktorları; Alfonso del Corral ve Juan Carlos Hernandez, Carlos'un tendonlarındaki iltahaplanmanın uzun süren bir hastalık olduğunu doğruladılar.


Ancak İspanyol basını, Brezilyalı futbolcunun ayağındaki bu bölgeye alacağı bir darbede, uzun süre yeşil sahalardan uzak kalabileceğini iddia etti. Gazeteler Roberto Carlos'un son bir yıl içinde; Osasuna lig maçında, Betis Kral Kupası sınavında ve Şampiyonlar Ligi'ndeki Bayern Münih karşılaşmasında aynı bölgeden sakatlanmasının rastlantı olamayacağını da ileri sürdüler. Carlos, Betis maçından sonra uzun süre sahalardan uzak kalmış ve koltuk değnekleriyle dolaşmıştı.


El Pais gazetesi ise geçen yıl Real Madrid'in başkanlığını yapan Florentino Peres'in kulüp doktorlarından aldığı rapora göre Roberto Carlos'un tendonlarındaki gizemli hastalığın bir türlü iyileşmemesi üzerine kendisiyle maç başına ödeme kaydıyla sözleşme yapıldığını yazmıştı.


Roberto Carlos geçen sezon İspanya Ligi'nde 37 haftada 16, Şampiyonlar Ligi'nde ise 6 maç oynadı.

Mehmet Çiftçi - Milliyet
Yayın Tarihi : 14 Haziran 2007 Perşembe 11:12:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?