26
Mayıs
2024
Pazar
SPOR

Cesur adımlar gerek

Dünya güreş tarihinin en önemli isimlerinden AK Parti Sivas Milletvekili Hamza Yerlikaya, Türk minderindeki yeniden yapılanmayı değerlendirdi.

Danimarka'nın Herning kentinde yapılan Dünya Güreş Şampiyonası'nı takip eden Hamza Yerlikaya, Türk güreşinin 1990 ile 2008 yılları arasında büyük başarılara imza attığını belirterek, "Bizim de takıma girdiğimiz o yıllarda Türkiye'ye her türlü başarıyı yaşattık. Türk güreşi en iyi dönemlerini yaşadı. Bizim jenerasyon artık görevini tamamladı. Şimdi genç ve dinamik bir milli takım var. Özellikle serbestte genç isimlerin madalya alması ilerisi için umut verici. Federasyonun takımı gençleştirmesi ve yenilemesi son derece olumlu ve yapılması gereken bir olay. Bu cesur karar Türk güreşini ayağa kaldıracak. Sabredip bu sporcularımızdan 2012'de madalya beklememiz gerekiyor." diye konuştu.

Dünya, Avrupa ve olimpiyat şampiyonu, Sivas Milletvekili Hamza Yerlikaya, 2011 Dünya Güreş Şampiyonası'nın İstanbul'da yapılacak olmasından dolayı mutluluğunu dile getirirken, "Bu şampiyonada ben de güreşmek ve kendi ülkemde dünya şampiyonluğu sevincini yaşamak isterdim." dedi.

Yerlikaya, "Kendi ülkemde madalya kazanamamanın burukluğunu yaşıyorum. Türkiye'de bugüne kadar hiç grekoromende dünya şampiyonası yapılmadı. 2011 yılında İstanbul'a alınan şampiyonada takımda olan arkadaşlarımız madalya kazanacaklardır." yorumunu yaptı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın sporu çok sevdiğini her fırsatta dile getiren Yerlikaya, 2011'in İstanbul'a alınmasında Erdoğan'ın büyük katkısı ve desteği olduğunu belirtti.

BAŞBAKAN'IMIZ MADDİ MANEVİ DESTEKÇİMİZ

Öncelikle Güreş Federasyonu Başkanı Osman Aşkın Bak ile birlikte, 2011 Dünya Şampiyonası'nın organizasyonuna talip olma konusundaki düşüncelerini Başbakan Erdoğan'a açtıklarını anlatan Yerlikaya, "Başbakan'ımız düşüncemizi çok beğendi. Maddi ve manevi her türlü desteği vermeye hazır olduğunu belirterek, organizasyonun alınması için ne yapılması gerekiyorsa yerine getirilmesini istedi. İstanbul'a gelecek konukların en iyi şekilde ağırlanacağını, güvenliklerinin sağlanacağını ve organizasyonun en mükemmel şekilde yapılması için destek vereceklerini bildirdi. Bunun üzerine biz de FILA Başkanı Raphael Martinetti ve diğer yöneticilere Ankara'da bir yemek verdik. Orada 2011 Dünya Şampiyonası'na resmen talip olduk. Başbakan'ımızın selamını da ilettiğimiz FILA yönetimi, arkamızdaki hükümet desteğini de hissedince organizasyonu Türkiye'ye verdi." diye konuştu. Hamza Yerlikaya, Türk sporunun yıllardır gözardı edilen sorunlarının Başbakan Erdoğan'ın ilgisiyle çözüme kavuşturulduğunu dile getirdi ve "Sporcu bir başbakanın Türkiye için büyük bir şans olduğunu ve bu şansın iyi değerlendirilmesi gerektiğini düşünüyorum." şeklinde sözlerini tamamladı.

 

Bülent Karadaş - Zaman
Yayın Tarihi : 25 Eylül 2009 Cuma 16:02:28
Güncelleme :25 Eylül 2009 Cuma 16:11:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?