28
Mayıs
2024
Salı
SPOR

Ceyhanspor'da şiddet suçlamaları

Türkiye 3’ncü Lig 1’nci Grup’ta mücadele eden Ceyhanspor’un Teknik Direktörü Orhan Kapucu’yu bıçakladığı iddia edilen 2 futbolcu, hocalarını suçlayarak, “Bıçaklama söz konusu değil. Aksine o bizi yumrukladı ve tabanca çekip ateş etti, ancak namluda mermi olmayınca ölümden döndük” dedi. Orhan Kapucu ise bıçaklama ve silah çekme olaylarının doğru olmadığını savundu.

Adana’nın Ceyhan İlçesi’ndeki Ceyhanspor’da 25 Aralık’ta meydana gelen olayda, takıma faydalı olamadıkları gerekçesiyle kadro dışı bırakıldığı iddia edilen futbolculardan takım kaptanı Ömer Özyurt ile ikinci kaptan Tamer Atay'ın, konakladıkları tesiste Teknik Direktör Orhan Kapucu’yu odasında bıçakladığı iddia edildi. Ancak kulüp bıçaklama olayının söz konusu olmadığını açıkladı.

“O BİZE SİLAH ÇEKTİ”

Cumhuriyet Savcılığı’na olayla ilgili ifade veren takım kaptanları Ömer Özyurt ile Tamer Atay teknik direktörü suçladı. Tamer Atay, maaş ve alacaklarının ödenmediğini, takım kaptanları olarak bu durumun düzeltilmesini istediklerini ve bu yüzden kadro dışı bırakıldıklarını öne sürdü. Kadro dışı kaldıkları için konakladıkları tesislerde Teknik Direktör Orhan Kapucu ile odasına konuyu görüşmeye gittiklerinde kendilerine küfür ettiğini iddia eden Tamer Atay, “Bize ağza alınmayacak şekilde küfür etti ardından da sert bir cisimle yüzüme vurdu. Yüzüm parçalandı, hızını alamayınca bu kez tabanca çekti, Ömer’le bana doğrultup tetiğe bastı. Ancak namluda mermi olmadığı için silah ateş almadı. Ölümden döndük. Kendisini bıçaklamamız veya bıçak çekmemiz söz konusu değil. Diğer futbolcular hocayı zor tuttu. Az daha bizi öldürecekti” dedi.

Ömer Özyurt ise ekmeklerini futbol oynayarak kazanan insanlar olduklarını, teknik direktörlerini bıçaklama gibi bir olayın söz konusu olamayacağını, diğer futbolcuların araya girmesiyle olayın daha fazla büyümediğini savundu. Teknik Direktör Orhan Kapucu ise iddiaların doğru olmadığını futbolcularla arasında sadece sözlü tartışma yaşandığını savundu.

Teknik direktör ile futbolcuların karşılıklı olarak ‘darp’ raporları alarak birbirlerini şikayet ettiği olayla ilgili Cumhuriyet Savcılığı soruşturmayı sürdürüyor.


dha/hürriyet
Yayın Tarihi : 29 Aralık 2006 Cuma 17:48:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?