31
Mayıs
2024
Cuma
SPOR

Çılgın teklif 150 milyon €

Arap Şeyhi Zayed'in sahibi olduğu Manchester City, tecrübeli kaleci Buffon ve kulübü Juventus'a baş döndürücü bir teklifte bulundu..

Juventus forması giyen İtalya Milli Takımı kalecisi Gialuigi Buffon için Manchester City çılgın bir teklifte bulundu. Geçen eylül ayından Arap Şeyhi Mansur Bin Zayid tarafından satın alınan ve gelecek dönem transfer pisayalarında fırtınalar estirmesi beklenen İngiliz ekibi, tecrübeli file bekçisi için 150 milyon euroyu gözden çıkardı. İtalyan basınında yer alan haberlere göre, Buffon'u renklerine bağlamak isteyen Manchester City'nin Juventus'a 75 milyon euro bonservis bedeli, tecrübeli kaleciye ise 5 yıllık toplam 75 milyon euro (yıllık 15 milyon euro) teklifte bulunduğu kaydedildi. 2013'e kadar Buffon ile sözleşmesi bulunan Juventus'un ise bu yüksek rakam karşısında futbolcunun satılmasına sıcak baktığı iddia edildi.

EN PAHALI FUTBOLCU OLACAK
Buffon'un yapılan teklif ile ilgili, "2 sene önce Juventus küme düştüğünde fedakarlık yapıp takımdan ayrılmadım. Ancak böyle bir teklifi geri çevirmek zor. Kulübüm de kazanacaksa elbette bu teklifi değerlendiririm. Çılgın bir öneri" dediği belirtildi. Transferin gerçekleşmesi durumunda Buffon, dünyanın en pahalı futbolcuları listesinde bir numaraya yükselecek. Zirve şimdilik 12 milyon euro ile İnter'de oynayan İbrahimovic'te.

Sabah
Yayın Tarihi : 23 Kasım 2008 Pazar 02:08:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?