30
Mayıs
2024
Perşembe
SPOR

Cim Bom, gurbette tur peşinde

Ligde zirvede yer alan Galatasaray, Avrupa'da da yoluna devam etmek istiyor. Sarı-Kırmızılılar, bugün Almanya'da karşılaşacağı Bayer Leverkusen'i yenerek, UEFA Kupası'nda 16 takım arasına kalmayı hedefliyor.

Bayer Leverkusen maçı için önceki gün Almanya'nın Düsseldorf şehrine gelen Galatasaray kafilesi dün de Duisburg'a geçti. 2006 Dünya Kupası'nda şampiyon olan İtalya'nın kaldığı otele yerleşen Sarı-Kırmızılılar, dün maçın oynanacağı Bay Arena Stadı'nda yaptığı son taktik antrenmanla hazırlıklarını tamamladı. Teknik Direktör Karl Heinz Feldkamp yönetiminde yapılan çalışmaya bütün futbolcular katıldı. Alman teknik adam, B.Leverkusen maç kadrosuna son aldığı Brezilyalı yıldız Lincoln ile affettiği Sabri'yi uzun bir aradan sonra 18 kişilik maç kadrosuna dahil edecek. Feldkamp'ın bu iki oyuncuyu B.Leverkusen karşısında yedek soyunduracağı öğrenildi. Karşılaşmanın ikinci yarısında oyunun gidişatına göre Lincoln'ün forma giymesi bekleniyor.

Teknik Direktör Feldkamp, ligde son oynanan Konyaspor maçındaki kadroyu bugün sahaya sürecek. Defansın sağında forma giyen ve diz kemiği kırıldığı için 10 hafta sahalardan uzak kalacak olan Uğur Uçar'ın yerine Barış Özbek'in oynaması bekleniyor. Tecrübeli teknik adam, Konyaspor maçında da Uğur'un sakatlanmasından sonra Barış'ı defansın sağına çekerek bu oyuncunun yerine de Serkan Çalık'a görev vermişti.

Teknik Direktör Feldkamp, son haftalarda başarılı bir şekilde mücadele eden savunmanın göbeğini de bozmak istemiyor. Alman teknik adam, Afrika Uluslar Kupası'ndan geç dönen Kamerunlu oyuncu Song'u bugün yedek soyunduracak. Kalli, son haftalarda başarılı bir uyum yakalayan Emre Güngör ile Servet Çetin ikilisini oynatacak. Galatasaray'ın hücum hattında görev yapan Hakan Şükür, Ümit Karan ve Nonda'nın form düzeyinin yüksek olması teknik heyetin yüzünü güldürüyor. Feldkamp, B.Leverkusen karşısında bu üç oyuncudan ikisine forma verecek. Alman teknik adamın, Hakan Şükür ile Konyaspor maçında takımına 3 puanı getiren gole imza atan Ümit Karan'ı sahaya sürmesi bekleniyor.

Bu arada maçın oynanacağı Bay Arena'nın küçük olması sıkıntıya sebep oldu. Maç için akredite olan 90 kişilik Türk basın mensuplarının sadece 60'ının karşılaşmayı izleyebileceği belirtildi. İkinci Başkan Adnan Polat, Leverkusen yetkilileriyle görüştüklerini ve 10 bin kişilik bilet satılması garantisi verdikleri halde karşılaşmayı daha kapasiteli bir stada aldıramadıklarını söyledi. Kendisini Türkiye'den üst düzey yetkililerin bilet ayarlaması konusunda aradığını, ancak bu sebeple olumlu cevap veremediğini belirtti.

Kalli: Evimizde atamadığımız golleri burada atacağız

UEFA Kupası 3. tur rövanşında Bayer Leverkusen'le karşılaşacak G.Saray'da Teknik Direktör Karl Heinz Feldkamp, bu kez maçta yakaladıkları pozisyonları gole çevirmek istediklerini söylerken, maça Lincoln ve Song ile başlamayacağını açıkladı. Alman teknik adam karşılaşmanın oynanacağı Bay Arena Stadı'nda düzenlediği basın toplantısında, futbol oynadığı stada gelmekten dolayı çok mutlu olduğunu belirtti. Kalli, "Anılarım canlandı. Ayrıca Galatasaray yönetimine Konyaspor maçı sonrası 1 gün önce gelme fırsatı oluşturdukları için teşekkür ederim. Geçmişteki futbol yaşamımda Konya'daki gibi bir maç görmedim. Demek ki insanın her yaşta öğreneceği bir şey varmış. Son Konya deplasmanında ben de yeni bir şeyler öğrendim. Olumsuz hava şartlarında oynadık. 5 saatlik bir yolculukla önce Ankara'ya sonra İstanbul'a dönebildik. Bu uzun dönüş yolculuğunu da sıhhatli bir şekilde tamamladık." dedi. Leverkusen ile oynadıkları ilk maçın güzel ve kaliteli olduğunu ifade eden Feldkamp, "Orada çokça gol fırsatı bulduk, ama değerlendiremedik. Şimdiki dileğim Ali Sami Yen'deki gibi güzel oynamak ama orada değerlendiremediğimiz pozisyonları burada değerlendirmek. Yoğun bir maç döneminden geçiyoruz. Konya maçında Uğur'un sakatlanması ve Mehmet Topal'ın durumunun belirsizliği yüzünden 22 kişilik kadroyla geldik. Sağlıklı olan her futbolcumuz aramızda. Uğur'un yerini doldurmamız lazım. Ama şu anda kimi oynatacağımı ben de bilmiyorum. Lincoln ve Song'u ise oyunun başında düşünmüyorum." diye konuştu. Kendileri için Almanya'daki gurbetçilerin desteğinin de çok önemli olduğuna değinen Feldkamp, "Galatasaray'ı sadece Almanya'da değil Türkiye'nin her yerinde taraftarları büyük bir tutkuyla destekliyor. Ama bizim de bu desteği hak etmemiz lazım. Onlara karşılık vermemiz gerekiyor." ifadelerini kullandı.


MUHTEMEL KADROLAR
B.LEVERKUSEN: Adler, Castro, Friedrich, Bracker, Rolfes, Sarpei, Vidal, Schneider, Barnetta, Barbares, Kiesslign.
GALATASARAY: Orkun, Barış, Servet, Emre (Song), Volkan, Serkan, Mehmet Topal, Ayhan (Barusso), Arda, Hakan Şükür, Ümit (Nonda).
Stat: Bay Arena Saat: 18.00
Hakem: Damir Skomina
Yayın: D Spor

Ajanslar
Yayın Tarihi : 21 Şubat 2008 Perşembe 03:17:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?