19
Mayıs
2024
Pazar
SPOR

Cim bom 3 puanı bırakmadı

Galatasaray, yenik duruma düştüğü ilk yarının son maçında Bursaspor'u son dakikalarda attığı gollerle 3-1 yendi.

Turkcell Süper Lig'de ilk yarının son maçında Galatasaray Bursaspor'u Ali Sami Yen'de 3-1 mağlup etti. Maçın başında De Souza ile öne geçen ve sayısız fırsatı harcayan konuk takım son dakikalarda yediği gollerle İstanbul'dan puansız ayrıldı.

Okan Buruk bitime beş dakika kala Galatasaray'ı öne geçirdi, 90+4'te Sabri sonucu belirledi. Galatasaray kalecisi Mondragon kritik kurtarışlarla galibiyette önemli pay sahibi oldu.

Sarı-kırmızılı takım ilk yarıyı lider Fenerbahçe'nin yedi puan gerisinde ikinci sırada bitirdi, 24 puanda kalan Bursaspor ise yedinci sırada tamamladı.

Karşılaşmaya hızlı başlayan Bursaspor dördüncü dakikada De Souza ile öne geçti ve ilk yarıyı da önde kapattı.

Tomas'ın hatasını değerlendiren Sinan Kaloğlu sağdan topla ceza alanına girdi ve yerden pasını çıkardı, penaltı noktası üzerindeki Brezilyalı Edson de Souza konuk takımın golünü kaydetti.

Özellikle ilk 15 dakikada hızlı çıkışlarla etkili olan Bursaspor bu bölümde Sinan Kaloğlu ve De Souza ile ikinci gole çok yaklaştı.

Galatasaray teknik direktörü Eric Gerets, Sabri'nin yan ağlarda kalan şutu ve Ergün'ün penaltı şüphesine yol açan ceza sahası içinde yerde kaldığı pozisyon dışında etkili olamayan takımına 31'inci dakikada mücadele etti ve Ayhan'ın yerine Ilic'i soktu.

İkinci yarıya daha istekli başlayan Galatasaray 54'üncü dakikada beraberliği yakaladı. Sumulioski'nin hatalı geri pasını kapan Ümit Karan sağ çaprazdan ceza alanına girdi, çok sert bir şutla bu sezon ligde sekizinci golünü attı.

63'üncü dakikada Sinan Kaloğlu'nun şutunu Mondragon direğin dibinden kornere çeldi ve kalesini büyük bir tehlikeden kurtardı. Kolombiyalı kaleci dört dakika sonra Sinan'ın aşırtma vuruşunda topa son anda müdahele ederek bir kez daha Bursa forvetine gol izni vermedi.

Yediği golden sonra rakip kalede üstüste tehlikeler yaratan yeşil-beyazlılar 70'inci dakikada maçın belki de en net fırsatını harcadı. Hasan'ın sağdan ortasında altıpas içindeki Burak bomboş durumda kafayı dışarı vurdu.

84'üncü dakikada Inamoto topu göğsüyle kontrol etmek isterken araya Ömer girdi, ceza alanı içinde vuruşunu yaptı ama hedefi tutturamadı.

İkinci yarıda birçok pozisyonu cömertçe harcayan Bursaspor 85'te golü yedi. Kaleci Ömer'in biraz önde durduğunu gören Okan Buruk aşırtma bir vuruşla Galatasaray'ı öne geçirdi.

89'uncu dakikada Mondragon kale ağzında Sumulioski'nin kafa vuruşunda inanılmaz bir kurtarışa imza attı. Uzatma dakikalarında Sabri topu yaklaşık 60 metre sürdü, ceza alanı içinde aşırtma bir vuruşla sonucu belirledi.

Galatasaray'da sakatlıkları bulunan Orhan, Hakan, Necati, Emre, Carrusca, Aydın, Ferhat ve cezalı Hasan Şaş forma giyemedi.

Bursaspor da ise sakat olan Veli ve Mehmet Yılmaz ile cezalı İsmail Güldüren, Galatasaray karşısında oynamadı.


--------------------------------------------------------------------------------

Galatasaray: Mondragon, Tomas, Ayhan (31' Ilic), Cihan, Inamoto, Tolga (84' Song), Sabri, Hasan Kabze, Arda, Ergün (66' Okan), Ümit Karan

Bursaspor: Ömer Çatkıç, Ömer Erdoğan, Cumhur (88' Zafer Biryol), Frasineanu, Sinan, Egemen, De Souza (58' Ömer Aysan), Sumulioski, Hasan, Volkan, Burak (79' İbrahim)

Goller: 4' De Souza, 54' Ümit Karan, 85' Okan Buruk, 90'+4' Sabri

Sarı kartlar: 15' De Souza, 21' Arda, 52' Tolga, 54' Hasan Kabze, 80' Sabri, 86' Okan Buruk, 90'+3'

Hakem: Kuddusi Müftüoğlu

Stat: Ali Sami Yen 
 













CNN Turk
Yayın Tarihi : 10 Aralık 2006 Pazar 21:00:09
Güncelleme :10 Aralık 2006 Pazar 21:56:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?