22
Mayıs
2024
Çarşamba
SPOR

Cimbom, rakiplerine korku saçtı

Cimbom’un UEFA Kupası’ndaki İsveçli rakibinin yıldızı Henrik Larsson, "G.Saray karşısında işimiz çok zor. Yenmemiz mümkün görünmüyor" dedi.

GALATASARAY’ın UEFA Kupası H Grubu’ndaki rakiplerinden Helsingborg takımı, grubun favorisi olarak Galatasaray’ı gösterdi. Perşembe günü İstanbul’da Cimbom’la karşılaşacak olan İsveç takımının teknik direktörü Stuard Baxter, korkularını saklamanın bir faydası olmadığını söyledi. Baxter şöyle konuştu: "Galatasaray’ın tarihini biliyorum. Kuralar çekilir çekilmez oyuncularımla Galatasaray’ı incelemeye aldık. İlk maçın deplasmanda olması bizim için ikinci bir zorluk.

Galatasaray taraftarları önünde oynamanın güçlüğünü biliyorum. Çünkü ben çok maçlarını izledim. Türk futbolunu yakından takip ediyorum. Viyana’da antrenörlük yaptım. Türk takımlarını ve birçok oyuncuyu iyi tanıyorum. Galatasaray hiç şüphesiz grubumuzun favorisi.

Türk futbolu ilerledi

Bizim İstanbul’da mucize beklemekten başka çaremiz yok. Linderoth gibi iyi bir oyuncuları var. Onu yakından tanıyoruz. Ayrıca Hakan Şükür, kıdemli ve tecrübesinin zirvesinde isim yapmış bir futbolcu. Onu tanımayan yok."

Türk futbolunun çok ilerlediğini belirten Baxter, "İstanbul’a gitme heyecanı daha şimdiden sardı. Biz orada elimizden geleni yapacağız. İdmanlarımızı daha çok ilk 11 ile ayrı yapmaya başladık. Türk futbolu çok ilerledi. Avrupa’da en çok tanınanlar, Galatasaray, Beşiktaş, Fenerbahçe ve Trabzonspor. Milli Takımınız da çok iyi" şeklinde konuştu.

Hakan moralimizi bozuyor

Helsingborg Kaptanı Henrik Larsson da, grubun favorisini Galatasaray olarak gösterdi. Yıldız oyuncu, Linderoth’tan Galatasaray hakkında bilgi almaya çalışacaklarını ancak Linderoth’un bilgi vereceğini sanmadığını ifade ederek, "G.Saray büyük bir kulüp. Avrupa’da kendisini ispatlamış durumda. Ancak biz, Galatasaray gibi büyük bir başarıya imza atmış değiliz. İşimiz çok zor. Galatasaray’ı yenmemiz mümkün görünmüyor" dedi.

İsveç ekibinin orta saha oyuncularından Anderas Jakobsen de tüm takım olarak Galatasaray’ı şanslı gördüklerini vurgulayarak, "Hakan Şükür’ün oynaması bizim moralimizi bozar. İstanbul’da oynayacak olmanın heyecanını yaşıyoruz. Yatıp kalkıp Galatasaray’ı konuşuyoruz" şeklinde konuştu.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 6 Kasım 2007 Salı 14:22:33
Güncelleme :6 Kasım 2007 Salı 14:39:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?