15
Mayıs
2024
Çarşamba
SPOR

Cimbom Baptista ile anlaştı

Lincoln'ü transfer ederek Avrupa'yı ayağa kaldıran Galatasaray, şimdi de Baptista'yı renklerine katarak 7 kıtayı sarsmaya hazırlanıyor. Sarı-kırmızılılar, Real Madrid'in geçen sezon Arsenal'e kiraladığı Julio Baptista'yı İspanyol kulübünden resmen istediler. Baptista ise "Ben Galatasaray'ın çok cazip teklifini kabul ettim. Eğer kulübüm de izin verirse Türkiye'ye gitmek istiyorum" dedi.

Real Madrid Sportif Direktörü Pedja Mijatovic ile yakın dost olan Galatasaray Futbol A.Ş. Genel Müdürü Adnan Sezgin, Brezilyalı forvet için yaptığı pazarlıklarda küçük pürüzler dışında anlaştı. Real'in yeni hocası Schuster'in, Baptista'yı kadroda düşünmemesi, Galatasaray'ın işini kolaylaştıran bir etken oldu. Real Madrid, 9 milyon euro'ya Baptista'yı vermeyi kabul etti.

Real Madrid, Baptista için Galatasaray'ın 'kiralama' teklifini kabul etmedi ve bu futbolcu için 9 milyon euro bonservis bedeli istedi. Bunun üzerine Galatasaraylı yöneticiler, sponsorları Ülker ile görüştüler.

Ülker, Baptista'nın transferi için Galatasaray'a 6 milyon euro vermeyi kabul etti. Kalan 3 milyon euro'luk kısmını da Galatasaray karşılayacak. Böylece 'dünya yıldızı' Baptista'nın transferi mutlu sonla bitecek.


fotomaç
Yayın Tarihi : 15 Temmuz 2007 Pazar 13:26:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
İbrahim ÇAKICI IP: 85.108.96.xxx Tarih : 16.07.2007 01:05:18
KOYU BİR BEŞİKTAŞ TARAFTARI OLARAK , AÇLIKTAN NEFESİ KOKAN GS.NİN BAPTİSTAYI GETİREBİLECEĞİNE İNANMIYORUM. AMA GETİREBİLİRLERSE OLAY OLUR. ADAM SÜPER.