20
Mayıs
2024
Pazertesi
SPOR

Cimbom Benfica deplasmanında

UEFA Kupası'ndaki temsilcimiz G.Saray ikinci tur B Grubu ikinci maçında Portekiz'de Benfica'ya konuk oluyor.

BENFİCA: Quim Maxi Pereira Luisao Sidnei Ribeiro Di Maria
Katsouranis Yebda Reyes Nuno Gomes Suazo

GALATASARAY: De Sanctis Sabri Emre Aşık Servet Çetin Hakan Balta Meira Ayhan Lincoln Arda Baros Ümit Karan

STAT: Luz
HAKEM: Martin Atkinson (İngiltere)

MAÇTAN DAKİKALAR

Zorlu mücadele Benficalı oyuncuların vuruşuyla başladı. Başarılar Galatasaray...

3. dakika. Arda'nın pasında Lincoln topla buluştu.. Ceza alanı solunda rakiplerine ters bir çalım attı.. Sol ayağıyla yerden şutu kaleciyi geçti ama savunma topu son anda çevirdi.

4. dakika. Arda sol kanattan ceza alanına paralel arapasına Ümit Karan dokunamadı ve top kalenin az farkla yanında auta çıktı..

5. dakika. Temsilcimiz Galatasaray maça çok hızlı başladı ve 4 dakikada 2 tane net pozisyon bulmasına rağmen sonuca gitmeyi başaramadı..

9. dakika. Galatasaray rakibine top yapma şansı vermiyor.. Orta alanda her bölgede pres yaparak kalesine yaklaştırmıyor..

10. dakika. Milan Baros 30 metreden kaleyi yokladı.. Şutu az farkla auta çıktı..

11. dakika. Benfica atağı tehlikeli gelişti. Reyes, Nuno Gomes'i ceza alanı içinde kaçırdı.. Gomes'in altıpas bölgesine yaptığı ortayı son anda savunmamız önledi..

12. dakika. Suazo sağ kanattan ceza alanına girmek isterken Servet'in müdahalesiyle yerde kaldı.. Serbest vuruş. Bu pozisyon sonrası Servet sarı kart gördü.

14. dakika. G.Saray'da Ayhan Akman orta sahada rakibine yaptığı faul sonrası sarı kart gördü.

17. dakika. Arda sol kanattan ceza alanı içine hareketlenen Meira'ya arapasını çıkardı.. Savunmanın ters müdahalesi sonrası top kaleye yöneldi.. Kimse hareketlenmedi ve top kaleci Quim'de kaldı.

19. dakika. Benfica atağı sol kanattan etkili gelişti. Çalımlarla çarprazdan ceza sahasına sokulan Di Maria pasını Nuno Gomez'e çıkarttı. Bu futbolcunun şutu savunmadan döndü.

20. dakika. Benfica gole Suazo ile yaklaştı. Orta sahadan savunmanın arkasına atılan pasa hareketlenen Suazo sol çarprazdan ceza sahasına girdiği anda yerden şutunu attı. De Sanctis'in müdahale edemediği pozisoynda meşin yuvarlak uzak direği yalıyarak auta çıktı.

22. dakika. Jorge Ribeiro'nun ceza alanı gerisinden sol ayağıyla falsolu şutu kalenin üstünden auta çıktı.. Benfica sık sık gelmeye başladı..

25. dakika. G.Saray gole Ümit Karan ile çok yaklaştı. Sol kanattan ceza sahasına uzun gönderilen topta Ümit Karan zor pozisyonda kafayı vurdu. Köşeden ağlara gitmekte olan meşin yuvarlağı Kaleci Quim son anda uzanarak kontrol eti.

29. dakika. G.Saray atağında topla hareketlenen Lincoln ceza sahasına sokulup pasını Baros'a bıraktı. Baros önünü boşaltıp vurmak istedi. Benfica savunması iyi kapanarak Çek golcüye şut şansı tanımadı.

30. dakika. Benfica ceza sahası dışından serbest vuruş kazandı. Nuno Gomez'in kale sahasına gönderdiği topu G.Saray savunması karşıladı. Yükseklik kazanan meşin yuvarlağı Sabri gelişi güzel bir şekilde uzaklaştırdı.

31. dakika. G.Saray rakip yarı sahadan kazandığı serbest atışı Lincoln ile kullandı. Brezilyalı futbolcunun ceza sahasına kestiği ortayı Benfica savunması uzaklaştırdı.

32. dakika. Benfica gole Reyes ile yaklaştı. Sol kanattan ceza sahasına sokulan Reyes yerden sert vurdu. De Sanctis son anda uzanarak topu çeldi. Boşta kalan meşin yuvarlağı Servet Nuno Gomez'in önünde ayak koyarak uzaklaştırdı.

35. dakika. Karşılaşmada 0-0 eşitlik sürüyor. G.Saray zaman zaman rakibi karşısında iyi futbol ortaya koyuyor.

Bu dakikada Benfica sol kanattan kazanılan serbest vuruşu Reyes ile kullandı. İspanyol futbolcunun ceza sahasına kestiği meşin yuvarlak kimseye dokunmadan terk kanattan taça kadar gitti.

37. dakika. Benfica Suazo ile gole çok yaklaştı. De Sanctis inanılmaz bir kurtarışa imza attı. Sağ kanatta G.Saray savunmasının uzaklaştırmak istediği top Di Maria'da kaldı. Bu futbolcunun yerden ortasına Suazo voleyi vurdu. De Sanctis yakın mesafeden gelen topu inanılmaz bir refleks ile tokatlayarak direğin üzerinden kornere çeldi.

40. dakika. İlk yarı için son 5 dakika. Karşılaşmada golsüz eşitlik sürüyor. Mücadelede iki ekipte birbirine üstünlük kurabilmiş değil. Başabaş bir maç oluyor.

43. dakika. G.Saray rakip kaleye Ayhan ile etkili gitti. Orta sahada şık bir çalımla rakibinden sıyrılan Ayhan Akman, kaleyi gördüğü anda sert vurdu. Meşin yuvarlak üstten auta çıktı.

45. dakika. G.Saray atağında Lincoln sol kanattan çalımlarla ceza sahasına girip şut pozisyonu yakaladığı anda hakem Sambacı'nın rakibine faul yaptığına hükmetti. Tartışılacak bir karar. Lincoln bir anda kaleciyle karşı karşıya kalmıştı

Maçın ilk yarısında normal süre tamamlandı. Hakem uzatma süresi olarak 1 dakika ilave etti.

Uzatmalarda gol olmadı. Ekipler soyunma odasına 0-0 eşitlikle gittiler...

MAÇIN İKİNCİ YARISI 

2. yarıya G.Saray başladı...

47. dakika. Benfica atağı etkili gelişti. Suazo ceza sahasına girmek isterken Emre'den çok kritik bir müdahale.. Yanlış bir hamlede kırmızı kart görebilirdi ama başarılı bir dokunuş..

48. dakika. Hakan Balta sol kanatta Arda'nın pasına hareketlendi.. Ceza alanına ortası yerden.. Savunma uzaklaştırdı..

50. dakika. Sarı-Kırmızılı ekip rakip yarı sahaya hızlı geçti. Orta alanda Lincoln, Ümit Karan'a pasını aktardı.. Ceza alanı sağ çizgisi üzerinden Ümit'in sert şutu auta çıktı..

51. dakika. G.Saray Milan Baros ile gole çok yaklaştı. Ceza sahasına topla giren Baros kaleci ile karşı karşıya pozisyonda vuruşunu yaptı. Quim son anda dokunarak meşin yuvarlağı kornere çeldi.

GOL... 52. dakika. G.Saray golü Emre Aşık ile buldu.

GOL... 69. dakika. G.Saray 2. golü Ümit Karan ile buldu. Ayhan savunma arkasına sarkan Arda'ya klas bir pas attı.. Arda kafayla Ümit Karan'a indirdi.. Ümit Karan boş pozisyonda plase bir vuruşla topu ağlara gönderdi.

G.Saray Ümit Karan ile Benfica deplasmanında 2-0'lık üstünlüğü yakaladı.

71. dakika. Benfica gole çok yaklaştı. Martins 40 metreden sert bir şut çekti. De Sanctis topu sektirdi. Sonrasında son bir hamleyle topa sahip oldu.

72. dakika. Benfica'da Suazo sarı kart gördü.

75. dakika. Karşılaşmada son 15 dakika. G.Saray'ın, Benfica karşısında 2-0'lık üstünlüğü sürdürüyor. Sarı-Kırmızılı ekip iyi oyununu sürdürüyor.

76. dakika. Benfica atağı hızlı gelişti. Aimar'ın pasında Cardozo sol ayağıyla ceza alanı çizgisi üzerinden kaleyi yokladı ama şutu farklı şekilde auta çıktı..

77. dakika. G.Saray 3. gol için rakip kaleye yüklendi. Ümit Karan ceza alanı sağ çizgisi üzerinden kaleyi yokladı ama şutu Quim'de kaldı..

78. dakika. G.Saray 3. gole çok yaklaştı. Milan Baros inanılmaz bir fırsattan sonuç alamadı. Baros ceza alanı içinde kaleciyle karşı karşıya kaldığı anda şutunu atmadı. Müsait durumdaki Ümit Karan'a kötü bir pas verdi. Top Karan'ın arkasında kaldı. Baros vursa Cimbom 3. golü bulacaktı.

...
Yayın Tarihi : 6 Kasım 2008 Perşembe 23:24:13
Güncelleme :6 Kasım 2008 Perşembe 23:26:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?