24
Mayıs
2024
Cuma
SPOR

Cimbom Dortmund'u Hakan'la geçti

Sezon hazırlıkları için Hollanda’da kamp yapan Galatasaray, yaptığı 3. hazırlık maçında Almanya’nın BVB Borussia Dortmund takımını 1-0 yendi.

Galatasaray golünü 47. dakikada Milli futbolcusu Hakan Şükür’ün ayağından kazandı.

STAT: Grotenburg
HAKEM: Andre Stachowick, Guido Winkmann, Dalibov Suzijah.

BORUSSİA DORTMUND: 1 Neidenfeller, 4 Wörus, 6 Kricge (Dk.78 Nizamettin), 7 Bückley (Dk.Salvatore), 9 Koller, 10 Rosicty, 14 Smolarek, 17 Dede, 21 Metzeldes, 22 Krüska, 23 Degen.

GALATASARAY: 12 Aykut, 33 Uğur, 30 Yalçın (Dk. 70 Cihan Can), 2 Tomas, 16 Sinan (Dk.55 Sedat), 55 Sabri, 19 Cihan (Dk. 88 Mülayim), 20 Volkan (Dk. 82 Ragıp), 14 Altan (Dk.70 Zafer), 25 Necati(Dk.75 Hasan Kabze), 9 Hakan Şükür (Dk.75 Ümit Karan).

GOL: Dk. 47 Hakan Şükür.


Yeni sezon hazırlıklarını Hollanda'da kamp yaparak sürdüren Galatasaray, 3. hazırlık maçında Almanya'nın güçlü takımı Borussia Dortmund'u 1-0 yendi. Bu zorlu karşılaşma için dün Hollanda'dan Almanya'nın Krefeld şehrine geçen Sarı-Kırmızılılar, Bundesliga'nın güçlü takımlarından B.Dortumund'u Hakan Şükür'ün tek golüyle geçti: 1-0.

Teknik Direktör Eric Gerets'in kafasındaki ilk 11'i sahaya sürdüğü karşılaşmada maçın ilk yarısı karşılıklı ataklarla geçti. Yaklaşık 10 bin gurbetçinin desteğini arkasına alan Sarı-Kırmızılılar, ilk yarıda Hakan Şükür ve Necati Ateş'le yakaladığı gol pozisyonlarını değerlendiremedi. B.Dotmund ise bu yarıda Dede ve Koller ile etkili olmaya çalıştı.

Karşılaşmanın ikinci yarısına Galatasaray hızlı başladı 47. dakikada Necati Ateş'in şutunda ceza alanı içinde oluşan karambolde top Hakan Şükür'ün önünde kaldı. Yıldız futbolcu da sol ayakla vurduğu düzgün bir plase ile meşin yuvarlağı ağlara gönderdi: 1-0. Golden sonra rahat bir oyun sergileyen Galatasaray, B.Dortmund karşısında başarılı bir futbol sergiledi. Defans, orta saha ve forvette oyuncuların kısa zamanda yakaladıkları uyum gözlerden kaçmadı. Teknik Direktör Eric Gerets, maçın bir saatlik zaman diliminden sonra diğer oyunculara da şans vermek için sık sık youncu değişikliği yaptı. Belçikalı teknik adam, diğer hazırlık maçlarında olduğu gibi bu maçta da Hakan Şükür ve Necati ikilisinin yerine sahaya Ümit Karan-Hasan Kabze ikilisini sürdü.

Karşılaşmada başka gol olmayınca Galatasaray, sahadan 1-0 galip ayrıldı.


MAÇIN YILDIZLARI:

HAKAN ŞÜKÜR:

Galatasaray'ın tecrübeli kaptanı Hakan Şükür, B.Dortmund karşısında ortaya koyduğu başarılı futbolla göz doldurdu. Maç boyunca hem defansa, hem orta sahaya yardım eden yıldız futbolcu, karşılaşmanın da tek golüne imza attı. İlk önemli hazırlık maçında kendisine çok güvenen teknik adam Gerets'i mahçup etmedi.

YALÇIN AYHAN:

İstanbulspor'dan transfer edilen Yalçın, sabah yeni takımıyla ilk antrenmana akşam da ilk maçına çıktı. Tomas ile iyi bir ikili oluşturan genç futbolcu, B.Dortmund forvetine geçit vermedi. Yalçın ilk maçında bu sezon Tomas ve song ile forma rekabetine hazır olduğunun sinyallerini verdi.

ALTAN AKSOY:

Türkiye'nin en teknik futbolcularından olan Altan Aksoy, yeteneklerini Galatasaray'da sergilemeye devam ediyor. Yıldız futbolcu, B.Dortmund savunmasına başarılı hareketleriyle zor anlar yaşattı. İlk önemli hazırlık maçında başarılı bir futbol oynayan Altan, Sarı-Kırmızılı takımın orta sahasında aranan kan olduğunu gösterdi.

MAÇTAN NOTLAR:

İLİÇ YENİ TAKIM ARKADAŞLARINI İZLEDİ

Galatasaray'ın çiceği burnundaki yıldızı Sasa İliç, Yugoslavya'dan Almanya'ya gelerek Sarı-Kırmızılı takımın Borussia Dortmund karşılaşmasını trübünden izledi. Devre arasında yeni takım arkadaşlarıyla tanışan yıldız futbolcu, "Galatasaray büyük bir kulüp olduğu için seçtim. Hedeflerimi ancak Galatasaray gibi büyük bir kulüpte gerçekleştireceğim için buraya geldim. Bir dönem UEFA Kupası'nı kazanan bir takımda forma giymek benim için büyük bir gurur. Son üç sezondur Galatasaray'ın orta sahaya bir oyuncu aradığını biliyorum. Tek amacım bu boşluğu en iyi şekilde doldurmak. Bu sezon UEFA Kupası'nda Galatasaray'ın başarısında ben de pay sahibi olmak istiyorum." Dedi.

CONCEİÇAO'NUN KAPRİSİ BIKTIRDI

Galatasaray'da iki yıllık sözleşmesi olan Brezilyalı orta saha oyuncusu Conceiçao Sarı-Kırmızılı takımdan ayrrılmak için sorun çıkarıyor. Dün sabah kampa katılan Conceiçao, B.Dortmund maçına götürülmek istendi. Ancak Brezilyalı futbolcu, "Gelsem de oynayamayacağım. Ben burada kalıp fitness yaparım." diyerek gelmek istemedi. Halbuki Galatasaray, bu oyuncunun Almanya'da odasını bile ayırtmıştı. Sportif Direktör Bülent Tulun, Conceiçao'nun takımda kalıp kalmayacağının tamamen kendisine bağlı olduğunu söyledi.

SAİDO GELDİ ERGÜN DÖNDÜ

Galatasaray'da Conceiçao ve Mondragon'un belirsizlikleri sebebiyle Florya Tesisleri'nde PAF takımla antrenman yapan Kamerunlu Saido, dün akşam saatlerinde Galatasaray'ın kampına katıldı. Sarı-Kırmızılı takım Almanya'da olduğu için Saido, iki gün tek başına Hollanda antrenman yapacak. Belindeki siyatik rahatsızlığı devam eden Ergün Penbe ise tedavisine başlanması için İstanbul'a gönderildi.

YALÇIN İLK 11'DE SAHAYA ÇIKTI

Galatasaray'ın İstanbulspor'dan transfer ettiği Yalçın Ayhan, dün sabah antrenmana çıkarken akşam saatlerinde de B.Dortmund maçında ilk 11'de sahaya çıktı. Genç futbolcu defansın göbeğinde Hırvat futbolcu Tomas'la birlikte görev yaptı. Galatasaray, Hollanda'dan 2 saatlik bir seyahatle B.Dortmund maçının oynandığı Uerdingen'e geldi.

CİM-BOM'A GURBETÇİ DESTEĞİ

Galatasaray'ın dün B.Dortmund ile oynadığı ilk ciddi hazırlık maçını yaklaşık 10 bin gurbetçi izledi. Avrupa'nın çeşitli ülkelerinden maçın oynanacağı Ürdingen gelen gurbetçiler, maç boyunca Sarı-Kırmızılı takıma büyük destek verdi.


AA
Yayın Tarihi : 10 Temmuz 2005 Pazar 00:59:17
Güncelleme :11 Temmuz 2005 Pazartesi 15:40:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?