22
Mayıs
2024
Çarşamba
SPOR

Cimbom için ya yıkım ya teselli

Ligde bitime iki hafta kala Fenerbahçe'nin şampiyonluğunu ilan etmesiyle bir anda 'önemini yitirmiş' gibi görünen Galatasaray- Fenerbahçe derbisi bugün... 

Ali Sami Yen Stadı'ndaki mücadele ligin en tepesi açısından bir önem taşımıyor. Bu açıdan bakıldığında lig tarihinde 46 yıl aradan sonra iki takımın da şampiyonluk mücadelesi vermediği ilk karşılaşma olacak. Bu derbinin sportif anlamda iki önemi var. 

Birincisi, ligde ikinci sırayı alıp Şampiyonlar Ligi'ne katılmayı hedefleyen Galatasaray'ın, bunu başarması için galibiyete ihtiyacı var. Sarı-kırmızılı ekip, F.Bahçe'yi ve son haftada Bursa'yı yense bile Beşiktaş'ın puan kaybetmesini bekleyecek. 

İkincisi ise gol krallığı yarışında ilk sırada olan Alex (19 gol) ile takipçisi Ümit Karan (18) arasındaki rekabet.

TARİHİ ÖNEMİ BÜYÜK
İki oyuncu da başarılı geçen sezonu krallık unvanıyla taçlandırmak istediklerini daha önce dile getirdiler. Bunlar bir yana mücadelenin tabela açısından değil ama tarihsel açıdan önemi büyük. İki kulübün 100 yıllık rekabeti, sadece Türkiye'de değil tüm dünyada 'bir numara' olarak gösteriliyor. Ve bu rekabette ezeli rakiplerine karşı alacakları galibiyet, her iki camia için de büyük önem taşıyor. Derbinin sonucu o kadar önemli ki, Ali Sami Yen'de alınacak muhtemel bir yenilgi, 100. yılda şampiyonluğa ulaşan Fenerbahçe'nin bayramına gölge düşürebilir. Ya da galibiyet, şampiyonluğun coşkusunu katlar. Skor, G.Saraylılar için de ya tam yıkım ya teselli olacak.

GALATASARAY
* Mondragon
* Cihan
* Song
* Tomas
* Orhan
* Sabri
* İnamoto
* Mehmet Topal
* Ayhan
* Ümit
* Necati

FENERBAHÇE
* Serdar
* Önder
* Edu
* Lugano
* Ümit
* Deniz
* Aurelio
* Tuncay
* Alex
* Tümer
* Kezman

STAT: Ali Sami Yen
SAAT-TV YAYINI: 19:00-Lig TV
HAKEM: Bülent Demirlek
HAVA DURUMU: Yağmurlu 22 derece

Sabah
Yayın Tarihi : 19 Mayıs 2007 Cumartesi 04:05:09
Güncelleme :19 Mayıs 2007 Cumartesi 09:03:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
bozkurt IP: 88.235.112.xxx Tarih : 19.05.2007 10:34:55
valla ne diyim ben galatasaraylıyım ama yine de fener bu maçı alır hem de rahat rahat alır çünkü adamların yaptıkları transfere bak kezman edu lugana devid yaw bunların toplamı kaç milyon dolar ya ama galatasaray aklını başına alır düzgün 3yada 5 futbolcu alırsa tamam sorun olmaz ama bu gün görücezz