20
Mayıs
2024
Pazertesi
SPOR

Cimbom'a Antep acılı geldi

Turkcell Süper Lig'de Galatasaray ile Gaziantepspor arasında oynanan karşılaşma, 0-0 berabere bitti. 


3. dakikada, Da Silva'nın ceza alanı hemen dışından şutunda, top direğin dibinden auta çıktı.

5. dakikada, Deumi'nin ortasında Dal Silva'nın topuğuyla kaleye gönderdiği top, kaleci Aykut'un müdahalesiyle üst direkten döndü. Daha sonra Mehmet Topal meşin yuvarlağı çizgi üzerinden çıkartarak, uzaklaştırdı.

6. dakikada, De Souza'nın soldan ortasında, Da Silva'nın vuruşunda meşin yuvarlak auta gitti.

17. dakikada, sağdan ceza alanına giren Servet, vuruşunda savunmadan sekip havalanan topa, kafa ile müdahale etti. Kaleye yönelen topu kaleci son anda kornere çeldi.

39. dakikada, Ekrem'in pasında Bülent, ceza alanına girerek yaptığı sert vuruşta meşin yuvarlak auta çıktı. 

40. dakikada, Deumi, Servet'ten kaptığı top ile ceza alanına yaklaşırken, pasını Bülent'e çıkardı. Bu futbolcunun plase vuruşunda top direğin yanından az farkla auta gitti.

44. dakikada, İlhan'ın pasında sağdan ceza alanına giren Bülent'in vuruşunda, kaleci Aykut topu yumruklayarak uzaklaştırdı.

45. dakikada, Bülent'in sağdan kullandığı serbest vuruşta, Ekrem topu bekletmeden Deumi'nın önünü bıraktı. Bu futbolcunun vuruşunda kaleci Aykut'u geçen topu Emre altı pasta çıkartarak, kalesinde mutlak bir golü önledi.

Karşılaşmanın ilk yarısı 0-0 berabere sona erdi.

46. dakikada, Volkan'ın ortasında, ceza sahasında Hakan Şükür'ün arkaya aşırttığı topu önünde bulan Ümit'in vuruşunda, meşin yuvarlak kaleciden döndü.

51. dakikada, Lincoln'un soldan kullandığı korner atışında, Ümit'in ceza alanında kafa vuruşunda, kaleciyi de geçen topu İlhan çizgi üstünde durdurdu. Kaleci Murat Şahin, geri pas olacağı endişesiyle meşin yuvarlağı eliyle almayınca, İlhan yerdeyken topa vurarak, uzaklaştırdı.

67. dakikada, Hakan Şükür'ün pasında soldan Ümit'in yaptığı ortada, ceza alanında Serkan'ın gelişine yaptığı vuruşta, meşin yuvarlak auta çıktı.

73. dakikada, Sabri'nin ceza sahasına yaptığı ortada, Ümit'in şutunda kaleciye çarpan top kornere gitti. 

75. dakikada, Lincoln'un sağdan kullandığı korner atışında, ceza sahasında topu önünde bulan Ümit'in yaptığı sert vuruşta, meşin yuvarlak auta çıktı.

76. dakikada, gelişen hızlı Gaziantepspor atağında Da Silva ileri çıkan topa yetişemeden kaleci Aykut müdahale ceza sahası ön çizgisinde müdahale etti. Aykut'tan dönen meşin yuvarlağa bu sefer Da Souza vururken, top tekrar Aykut'tan döndü ve Ekrem'in önüne düştü. Ekrem'in yaptığı vuruşta ise top üstten az farkla auta çıktı.

84. dakikada, Lincoln'un kullandığı serbest vuruşta, Ümit topu kafa ile aşırdı. Kaleye tehlikeli giden meşin yuvarlağı, kaleci son anda kornere çeldi.

90. dakikada, ani gelişen Gaziantepspor atağında Erdal Güneş'in sağdan yaptığı ortada, Sabri ceza alanında topu kornere göndererek mutlak gol tehlikesini uzaklaştırdı.

90. dakikada, Lincoln'un ceza sahası önünde kullandığı serbest vuruşta top az farkla yandan auta çıktı. 

Karşılaşma 0-0 berabere bitti ve sarı-kırmızılı ekip şampiyonluk mücadelesinde son derece önemli 2 puanı hanesine yazdıramadı.


Stat: Ali Sami Yen

Hakemler: Barış Şimşek xx, İsmail Köse xx, Gökhan Memişoğlu xx

Galatasaray: Aykut xx, Sabri xx, Song xx (Dk. 79 Hakan Balta x), Emre x (Dk. 53 Serkan x), Volkan xx, Ayhan x, Servet xx, Mehmet Topal xx (Dk. 68 Barış x), Lincoln x, Ümit xx, Hakan Şükür x

Gaziantepspor: Murat Şahin xx, İlhan xx, Bekir xx, Mehmet Polat x, Deumi xx, Bülent xx (Dk. 61 Erdal Kılıçarslan x), Zurita x, Volkan x (Dk. 25 Özgür x), De Souza xx, Da Silva xx, Ekrem x (Dk. 87 Erdal Güneş ?)

Sarı kartlar: Dk. 10 Emre, Dk. 54 Sabri (Galatasaray), Dk. 29 Özgür (Gaziantepspor)

Galatasaray, liderin 2 puan gerisine düştü

Galatasaray, liderlik parolasıyla çıktığı maçta, ligde kalma mücadelesi veren Gaziantepspor karşısında 2 puan kaybederek şampiyonluk yarışında yara aldı.
Sivasspor'u averajla geçerek haftayı 2. sırada kapatan Galatasaray, Gaziantepspor karşısında ilk yarıda fazla varlık gösteremedi. İkinci yarıda rakibinin üstüne giden Galatasaray, girdiği pozisyonları değerlendiremeyince beraberliğe razı oldu.

Sarı-kırmızılılar, pozisyona girmesine rağmen her iki yarıda kalesinde sayısız gol pozisyonu da yaşadı.

Galatasaray, 2005-2006 sezonu ikinci yarısında Ali Sami Yen'de 6-0 yendiği rakibini, sonraki lig maçlarında mağlup edemedi.

Galatasaray, cezası nedeniyle seyircisiz oynadığı 11. karşılaşmasında 3. puan kaybını yaşamaktan kurtulamadı.

Daha önce seyircisiz oynadığı 11 karşılaşmada 9 galibiyet, 1 beraberlik ve 1 mağlubiyet alan sarı-kırmızılı takım, Gaziantepspor karşısında da beraberliğe razı oldu.

Galatasaray'a büyük umutlarla transfer edilen Lincoln, Gaziantepspor karşısında etkisiz kaldı.

Önceki maçların aksine fazla yerde kalmayan Brezilyalı futbolcu, takım arkadaşlarına gol pozisyonu hazırlayamazken, kendisi de pozisyona giremedi. Lincoln'un filelere giden bir şutu ise hakem tarafından ofsayt gerekçesiyle gol olarak değerlendirilmedi.

Denizlispor karşısında ikinci yarının büyük bir bölümünü rakip sahada oynayan Servet, Gaziantepspor maçında da adeta şov yaptı.

İri cüssesi ile süratle özellikle rakip savunmayı dağıtan Servet, takımı adına gol pozisyonuna girmeyi de başarırken, daha sonra ise oyundan koptu. Orta sahada zaman zaman top kayıplarına neden olan Servet, adeta rakip takımın tehlikeli ataklar başlatmasını sağladı.

53. dakikada teknik direktör Feldkamp, Emre'yi oyundan alarak ön liberoda oynayan Servet'i savunmanın ortasına çekti. Servet'in son dakikalarda ceza sahası içinde rövaşata hareketi ile gol araması da dikkat çekti.

Geçtiğimiz hafta mazbatasını almaması nedeniyle kongrede seçilmesine rağmen protokol tribününde yerine oturmayan Adnan Polat, bu hafta karşılaşmayı başkanlık koltuğunda izledi.

Polat, Gaziantepspor Kulübü Başkanı İbrahim Kızıl ile birlikte karşılaşmayı takip etti. 

Polat: "Galibiyeti hak edecek bir oyun oynayamadık"

Galatasaray Kulübü Başkanı Adnan Polat, 0-0 berabere tamamlanan Gaziantepspor karşılaşmasında sergilenen futboldan hiç memnun kalmadığını söyledi.
Polat, "Galibiyeti hak edecek bir oyun oynamadık. Hala inisiyatif bizde. Kalan 6 maçımızı da kazanırsak, netice alabileceğizi düşünüyorum. Şampiyon olmak istiyorsak tüm maçlarımızı kazanmamız lazım artık" diye konuştu.

Galatasaraylı futbolcu Servet Çetin, Gaziantepspor karşısında çok kötü oynadıklarını söyledi. Maçın ilk yarısında orta sahada görev almasıyla ilgili olarak, Milli Takım'dan döndükten sonra teknik direktör Karl Heinz Feldkamp'ın bu şekilde oynayacağını kendisine söylediğini aktaran Servet, "Kötü oynadığımı düşünmüyorum. Pozisyona da girdim. Normal oynadığım yerdeki performansımı vermem tabii ki mümkün değil ama elimden geleni yaptım" derken, takım olarak maçtaki performansları için de şunları söyledi:

"Puan kaybının mazereti yok. Çok kötü oynadık ve mücadele etmedik. Çok önemli bir maçtı ve şampiyonluk yolunda kazanmamız gerekiyordu. Bunu başaramadık. Rakibimiz de çok pozisyona girdi. Hiç bu kadar pozisyon vermemiştik. Telafisi olmayan puan kayıpları yaşadık. Rakiplerin artık puan kayıplarını beklemek kötü bir şey. Elimizde avantaj varken bunu kaçırdık. Üzgünüz. Bahane bulmamamız gerekiyor. Şampiyonluğa oynuyoruz ve son 7 hafta. İyi oynayamayabiliriz veya pozisyon da bulmayabiliriz ama bugün hiç mücadele etmedik."

Sarı-kırmızılı defans oyuncusu Emre de açıklamasında, "Elimize geçen fırsatları değerlendiremedik ve 2 puan kaybettik. İnşallah ileri haftalarda bunu telafi edebiliriz" dedi.

Gaziantepspor Kulübü Başkanı İbrahim Kızıl ise maçın kazananı olmaları gerektiğini savunarak, "Bir sürü pozisyonumuz oldu ancak değerlendiremedik. Galatasaray gibi bir takımdan burada 1 puan almak da bizim için çok önemli. Futbolcularımı ve teknik heyeti kutluyorum. Galatasaray'a da başarılar diliyorum" ifadesini kullandı.

FELDKAMP:  "OYUNA İSTEDİĞİMİZ GİBİ HÜKMEDEMEDİK"

Süper Lig'de 28. haftanın son maçında Galatasaray, cezası nedeniyle seyircisiz oynanan maçta Gaziantepspor ile kendi sahasında 0-0 berabere kaldı. Sarı-kırmızılılar, bu beraberlikle şampiyonluk yolunda önemli bir yara aldı. 

Galatasaray Teknik Direktörü Karl Heinz Feldkamp, maçın ardından düzenlediği basın toplantısında, Gaziantepspor karşısında oyuna istedikleri gibi hükmedemediklerini vurgulayarak, "Servet'i ilk devre orta sahaya sürdüm, çünkü rakibimizin tek forvetle oynayacağını biliyorduk. Servet ve Mehmet Topal ile ikili mücadeleleri kazanıp topu ileriye aktarmak istedik. İlerideki orta saha ve forvet oyuncularından rakibe daha fazla baskı bekliyorduk, ama bir türlü istediğimiz oyunu bulamadık bugün" dedi. 

Bir basın mensubunun 'Gaziantepspor maçını yeniden oynasanız sahaya aynı 11 ile çıkar mısınız?' sorusu üzerine Alman teknik adam, "Aynı 11 ile çıkmam. Çünkü tecrübe edindik" ifadelerini kullandı. Milli takım kampından geç döndüğü için kadroya alınmayan Nonda ile ilgili bir soru üzerine Feldkamp, Nonda'nın yaptığının kabul edilemeyeceğini belirterek, "Federasyon başkanlarının istemesi üzerine kalmış, ama bunu kabul edemeyiz" diye konuştu. 

Feldkamp, İstanbul Büyükşehir Belediyespor forması giyen Necati Ateş'i izleyip izlemediği yönündeki soruya, "Bütün rakiplerimizi izliyoruz, özellikle İstanbul Büyükşehir Belediyespor'u neden izleyeyim?" cevabını verdi. 

Gelecek sezon takımda kalmayacağının ligin en kritik döneminde açıklanmasının takım üzerinde olumsuz etki yapıp yapmadığının sorulması üzerine Feldkamp, "Bu açıklamaların yapılması çok doğru. Gelecek sezon teknik direktörleri olmasam da takımın şekillenmesinde benim büyük rol oynayacağımı biliyorlar. Bizim hedefimiz belli. Bunun için düşüncelerimizi de açık seçik belirttik" şeklinde konuştu. 

Feldkamp, ligde dün oynanan Beşiktaş-Fenerbahçe derbisinde küfür edildiğinin hatırlatılması ve 'Sizin sahanız kapandı, adalet istiyor musunuz?' şeklindeki soruya, "Adalet tabii ki istiyorum, ama adaleti başkaları sağladığı için bir şey söylemek istemiyorum" cevabını verirken, "İnşallah bugün seyirciler küfür etmemişlerdir" diye espri yaptı. 

Gaziantepspor Teknik Direktörü Nurullah Sağlam ise, Galatasaray karşısında galibiyeti kaçıran tarafın kendileri olduğunu belirterek, "Maçı hiç çirkinleştirmedik. Galatasaray'ın bu oyun kurgusuyla sahaya çıkacağını beklemiyordum, şaşırdım. Galatasaray'ın bu kadroyla sahaya çıkması işimizi kolaylaştırdı. Galip dönebilseydik, ligde kalmak adına iyi bir avantaj elde ederdik" dedi. Sağlam, "Galatasaray gibi köklü bir takım bu ligde bir var, bir yok. Biz, yok gününe rastladık; o nedenle bu akşam şanslıydık" ifadelerini kullandı.

aa/iha
Yayın Tarihi : 31 Mart 2008 Pazartesi 12:15:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?