18
Mayıs
2024
Cumartesi
SPOR

Cimbom'dan renktaşına 3 gol

Son galibiyetini 23 Eylül'de TT Arena'da Akhisar'a karşı alan ve Ekim ayında oynadığı Süper Lig'le Şampiyonlar Ligi maçlarında 3 puan kazanamayan Galatasaray, 9. hafta karşılaşmasında renktaşı Kayserispor'u 3-0'lık skorla mağlup etti ve 34 günlük hasretine son verdi.

Türk Telekom Arena Stadı'nda oynanan karşılaşmada Fatih Terim'in öğrencilerine galibiyeti getiren golleri 7. dakikada Umut Bulut, 32. dakikada Cris ve 36. dakikada Burak Yılmaz attı.

Lig lideri Galatasaray, bu galibiyetle puanını 18'e yükseltti. Kayserispor ise 7 puanda kaldı. Prosinecki'nin öğrencileri 17. sırada...

Galatasaray, ligin 10. haftasında deplasmanda deplasmanda İstanbul Büyükşehir Belediyespor'a konuk olacak. Kayserispor ise sahasında Kardemir Karabükspor'u konuk edecek.

Ekim ayındaki ilk galibiyet

Galatasaray, bu maça kadar Ekim ayı içindeki hiçbir karşılaşmadan galibiyetle ayrılamamıştı. Sarı-kırmızılılar bu galibiyetle bu ayki ilk 3 puanını aldı.

Galatasaray'ın Ekim ayında oynadığı maçlar
Spor Toto Süper Lig
Galatasaray 1 - 1 Eskişehirspor
Gençlerbirliği 3 - 3 Galatasaray
şampiyonlar ligi
Galatasaray 0 - 2 Braga
Galatasaray 1 - 1 CFR Cluj

Yekta Kurtuluş ilk kez 11'de

Galatasaray'da Yekta Kurtuluş, Kayserispor maçında bu sezon ligde ilk kez bir karşılaşmada ilk 11'de sahaya çıktı. Terim, bu sezon ligde Medical Park Antalyaspor, Akhisar Belediyespor ve Eskişehirspor maçlarında sonradan oyuna sürdüğü Yekta'yı, Kayserispor karşında ilk 11'de görevlendirdi. Brezilyalı futbolcu Cris ise ligde bir maç aradan sonra Semih Kaya'nın yokluğunda forma şansı buldu.

Zemindeki bozukluklar dikkati çekti

Karşılaşmanın oynandığı Türk Telekom Arena'nın zeminindeki bozukluklar dikkati çekti. UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Cluj ile yoğun yağış altında oynanan mücadelede deforme olan zemin, Kayserispor maçına kadar büyük ölçüde toparlanırken, bazı bölgelerdeki bozukluklar gözlerden kaçmadı. Bu arada takımlar ısındıktan sonra, görevliler zeminde bozulan yerleri düzeltmeye çalıştı.

Sinan Erdem anıldı

Galatasaray'ın iç saha maçları öncesinde düzenlenen “Galatasaray Efsanelerini Anıyor” projesi kapsamında eski Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Başkanı Sinan Erdem, Kayserispor mücadelesi öncesi anıldı. Bir dönem Galatasaray'da voleybol oynayan ve 2003 yılında vefat eden Sinan Erdem adına hazırlanan plaketi, Galatasaray Kulübü yönetim kurulu üyeleri Semih Haznedaroğlu ve Sedat Doğan, Erdem'in ailesine takdim etti. Maçta yer yer boşluklar gözlenirken, taraftarlar stadın büyük bölümünü doldurdu.

Stat: Türk Telekom Arena
Hakemler: Cüneyt Çakır, Alpaslan Dedeş, Mustafa İspiroğlu
Galatasaray: Muslera, Eboue, Cris, Dany, Riera, Hamit Altıntop (Dk. 70 Sabri Sarıoğlu), Selçuk İnan (Dk. 84 Ceyhun Gülselam), Yekta Kurtuluş, Amrabat, Umut Bulut (Dk. 77 Emre Çolak), Burak Yılmaz
Kayserispor: Ertuğrul Taşkıran, Steinsson, Berkay Tolga Dabanlı, Malik Deniz Fathi, Erdal Akdarı, Engin Bekdemir (Dk. 81 Sefa Yılmaz), Abdullah Durak, Riveros, Salih Dursun (Dk. 68 Cleyton), Mouche (Dk. 39 Ömer Bayram), Bobo
Goller: Dk. 7 Umut Bulut, Dk. 32 Cris, Dk. 36 Burak Yılmaz (Galatasaray)
Sarı kartlar: Dk. 15 Salih Dursun, Dk. 75 Bobo (Kayserispor)

...
Yayın Tarihi : 27 Ekim 2012 Cumartesi 21:40:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
efe can IP: 84.63.66.xxx Tarih : 28.10.2012 14:47:00

gecen sezon sonunda galatasaray hollandali affelay diye birini alacak diye gazetelerde okumusdum ne nedenle bilmiyorum alinamamisti..simdi bu sahis almanyada salked 04 oynayan hollandaliysa galatasaray cok büyük bir yildizi kacirmis.yani galatasarayda bazi seyler iyi yolda bence.almanyadan herkeze saygi ve sevgilerimle.