23
Mayıs
2024
Perşembe
SPOR

Cimbom'u sıkıntı bastı

Sezon başladığı günden bu yana, yönetimi protesto eden ve her maç istifaya davet eden Sarı-Kırmızılı futbolseverler, Gençlerbirliği maçında da isyanını sürdürdü. Satışa sunulan bilet fiyatlarının pahalılığı nedeniyle 19 Mayıs Stadı’nın tribünlerinde yer alan 6 bin Galatasaraylı seyirci, maçın başında takımlarına destek verdi. Ancak takımın ilerleyen dakikalarındaki oyunundan memnun olmayan sarı Kırmızılılar yönetim aleyhinde tezahürata başladı.
Galatasaray ikinci yarıya golle başlamasına karşın taraftarlar oynanan futboldan memnun olmadıklarını gösterdi. Futbolcular ve teknik heyet hakkında tezahürat yapmayan taraftarlar 80. dakikadan sonra tamamen maçı bıraktı ve yönetime protestoda bulunmaya başladı...

TOMAS’TA DÜŞÜŞ
Geçen yıl Song ile iyi bir ikili oluşturan Tomas'ın düşüşü devam ediyor. Hakkında Alman takımlarından Schalke 04 ile anlaştığı ve ara transferde gitmek için fırsat kolladığı yolunda dedikodular dolayan Hırvat oyuncu, G.Birliği maçında yaptığı hatalarla Galatasaray'ı ateşe attı. Tomas, ilk golde topu Mehmet Çakır'dan kurtaramazken, 2. golde onun tarafından geldi. Sarı-kırmızılı oyuncu, 83. dakikada topu ıskalayarak, Kırmızı Siyahlı ekibin futbolcularına pozisyon verdi. Savunmada Ergün ve Uğur da kötüler arasındaydı.

HEİNZ KAYIP!
Galatasaray'ın büyük ümitlerle transfer ettiği Marek Heinz hayal kırıklığı yaşatmaya devam ediyor. Çek futbolcu sol kanatta etkisiz bir performans ortaya koymaya devam ediyor.

ERGÜN GÜRSOY "ÇİVİSİ ÇIKIYOR"
Öte yandan G.Saray 2. Başkanı Ergun Gürsoy, dün Ankara'da oynadıkları G.Birliği karşılaşması öncesi ilginç mesajlar verip, göndermelerde bulundu.
Gürsoy "Son zamanlarda öyle işler olmaya başladı ki inşallah bizim başımıza da gelmez duygusuna kapıldık" derken, şöyle devam etti: "Her maçta hak edilmeyen bir avantaj yakalamak, artık bu işinin tadını kaçırır ve çivisini çıkarır. Sonra sıra şampiyonluk turu atmaya gelince, alkışlayacak kimseyi bulamazsınız. Artık gereği kalmaz, heyecanı kalmaz Alın teri dökmeden kazanılan başarıların çok büyük bir kıymeti olmaz. Yönetici olduğum süre içerisinde, yetkilerim kadar konuşuyorum. Bu arada kamuoyuna bir bilgi vermek isterim. MHK Başkanı Ufuk Özerten ile konuştum 'Biz hata yapan hakemi hatasını unutması için tekrar aynı takımın maçına veriyoruz' dedi. Bunları tekrarladılar. Bu hakem F.Bahçe'nin bir maçında yanlış hareket yapığı için, uzun zaman dinlendirildi. Şimdi yine F.Bahçe maçına verildi. Demek artık dikiş tutturamayacak
Koca camiayı bir penaltı verildi diye suçlamanın da pek anlamı yok. Ancak tüm bu gelişmeler art arda gelirse, artık üzüntü had boyuta ulaşır. Ben 'İnşallah bugün bizim lehimize de böyle bir penaltı verilmez' diyorum." Ergun Gürsoy, G.Birliği karşılaşmasından sonra yaptığı açıklamada ise "Oktay Demiray, en azından F.Bahçe maçının hakeminden iyiydi. Maçın kaderini etkileyecek büyük bir hata yapmadığını söyleyebilirim. Ama G.Saray maçının ağırlığını kaldırabilecek güçte değildi. Biraz acemi gördüm" yorumunu yaptı .

GERETS: BÖYLE ŞEY GÖRMEDİM

Öte yandan Galatasaray Teknik Direktörü Eric Gerets ise, düzenlediği basın toplantısında, maç boyu çok top kaybı yaptıklarının altını çizerek, "Gençlerbirliği takımını tebrik ediyorum. Ellerinden gelenin en iyisini yaparak çok güzel bir maç oynadılar. Özellikle, ilk devrede çok top kaybı yaptık ve böylelikle kendi oyunumuz zorlaştırdık. 3 forvetle oynamaya çalıştık, ancak özellikle orta sahada Iliç'i topla buluşturamadık ve neticede istediğimiz taktik anlayışı sahaya yansıtamadık. İkinci devreye ise daha istekli ve arzulu çıktık. Devrenin hemen başında da golü bulduk. Beraberlik golünden sonra daha iyi bir oyun oynayacağımızı düşünürken 2. golü kalemizde gördük. Yediğimiz 2. gol, bizi yıktı ve oyun düzenimizi tamamen kaybettik" dedi.

Gerets, 2 haftadır süren kötü futbollarını fiziksel bir yorgunluğa bağlamanın yanlış olacağını belirterek, "Bu kötü oyunumuzun fiziksel güçle hiçbir alakası yok. Bazı futbolcularım kendilerine olan güvenlerini yitirdiler. Bu konuda futbolcularımızla konuşup bu durumu düzeltmeye çalışacağız" diye konuştu.

Maç sonunda orta hakem Oktay Demiray'ın yanına gittiğinde hiçde beklemediği bir hareketle karşı karşıya kaldığını belirten Belçikalı teknik adam, "Maç bittikten sonra tokalaşmak üzere hakemlerin yanına gittim. Yardımcı hakemlerle tokalaştık ancak maçın baş hakemi benim elimi uzatmama karşılık vermedi. Ben hayatımda böyle birşey görmedim. Bu hareketinden dolayı hakemi ayıplıyorum" şeklinde konuştu.

AJANSLAR
Yayın Tarihi : 31 Ekim 2005 Pazartesi 11:09:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?