29
Mayıs
2024
Çarşamba
SPOR

Çok acı bir geceydi!

Galatasaray Teknik Direktörü Gheorghe Hagi, Ziraat Türkiye Kupası'na veda ettikleri Gaziantepspor maçının acı verici olduğunu söyledi.

Hagi, maçtan sonra düzenlediği basın toplantısında, Gaziantepspor karşısında oyuncularının iyi bir maç çıkardığını ancak bir türlü golü atamadıklarını belirterek, "Oyuncular yapılması gereken her şeyi yaptılar, iyi oynadılar. Maalesef turu geçemedik. Top çizgiyi geçmedi. Zor bir sezon. Bu durumlarda konuşmak çok zor. Şu ana kadar Galatasaray'da böyle durumlar yaşamadım ama tecrübemden şunu söyleyebiliyorum, bazen işler olmayınca, olmuyor. Hayat devam ediyor. Yarından itibaren iş başı yapıp, tekrar yeni fikirler, yeni heyecanla, yeni bir işe başlamamız lazım. Çünkü Galatasaray'ın büyüklüğü hiçbir zaman yok olmaz. Galatasaray'ın istekleri her zaman büyüktür. Yarından itibaren Galatasaray'ın geleceğinin, nasıl olacağını, ne şekil alacağını hep birlikte düşünmemiz gerekiyor" dedi.

"Galatasaray'ın geleceği için ayrılmayı düşünüyor musunuz ?" şeklindeki soruya ise Rumen teknik adam, "İstifayı bana değil başkan Adnan Polat ve yöneticilere sorun. Ben başkan değilim, belki ileride olurum ancak şu anda değilim" cevabını verdi.

Maçta bir penaltılarının verilmediğini önü süren Hagi, "Rakibimiz ceza alanına dahi giremedi. Çok açık ve net penaltımız verilmedi. Bugün Galatasaray'ın göstermiş olduğu şeyler var ama maalesef şanssızlık da var. Tabiki eksiklerimiz de var. Yarından itibaren hepimiz bu analizi yapacağız ve neler yapılması gerektiğini göreceğiz. Bazen şekersiz, acı olan çaylar da içilebilir. Bizim durumumuz da acı ve zor bir durum. Yarından itibaren, bunun analizini yapacağız. Galatasaray'ın büyüklüğü yok olmayacak, zamanı gelecek, oyuncular tekrar kendilerini gösterecek. Bu akşam da iyi oynayabileceklerini gösterdiler. Ben sadece teknik analizi yapacağım, ondan sonra diğer konuları yöneticilerimiz konuşacak. Yarın olumlu bir şekilde düşünerek, yeni bir ruhla, sinerjiyle her şeye sıfırdan başlamalıyız. İyi veya kötü sporda sadece bir günlüktür. Kötüyse analizi yaparak bunu iyi hale getirmek lazım. Bunun sebeplerini bulup başarının yolunu çizeceğiz. Bunun için geleceğe yönelik bir plan yapılması gerek" dedi.

Hagi, maçta taraftarların Ayhan'a tepkisini ise, "Galatasaray büyük kulüp, Ayhan bu kulüp için çok şey yaptı. Ben böyle olmasına üzülüyorum. Ayhan bir çok şampiyonluklar, maçlar kazandı. Bu kadar yıldır Galatasaray'da top koşturuyor. Bana göre saygı gösterilmesi gereken bir oyuncu. Bazen iyi oynayamayabilirsiniz ama insanız, her zaman üst performansta oynayamayabilirsiniz. Taraftarı da anlayışla karşılıyorum. Taraftar, her zaman Galatasaray'ı destekleyecektir. Ancak Ayhan bence saygıyı hak ediyor" sözleriyle değerlendirdi.

Galatasaraylı futbolcu Yekta ise Ayhan'ı ıslıklayan taraftarlara tepki gösterdi. Önlerinde kalan tek hedefi yakalayamadıklarını ve üzgün olduklarını belirten Yekta, "Takım halinde bize tepki gösterebilirler ama Galatasaray'ın kaptanına kimsenin tepki göstermeye hakkı yok. O hepimizden daha fazla üzülüyor. Galatasaray'ın kaptanı Ayhan'a tepki gösterilmesi beni yaraladı" dedi.

Culio da Gaziantepspor karşısında iyi bir maç çıkaramadıklarını, gelecek maçlarda bu takımı daha iyi yerlere getirmeye çalışacaklarını söyledi.

Gaziantepspor Teknik Direktörü Tolunay Kafkas da kupada yarı finale yükseldikleri için mutlu olduklarını kaydetti. Oyuncularıyla maçtan önce konuştuğunu belirten Kafkas, "Karşılaşmada taktik ve psikolojik savaş olacağını söyledim. Maç beklediğimiz gibi oldu. Rakibimiz bize göre baskın oynadı, daha çok pozisyona girdi. İlk maçta aldığımız skorun avantajını korumasını bildik. Biraz fazla pas hatası yaptık, bu da Türk Telekom Arena'nın ambiansından olsa gerek" diye konuştu.

Gaziantepsporlu futbolculardan Hürriyet ise Galatasaray karşısında iyi oynamadıklarını ancak iyi mücadele ettiklerini belirterek, kupayı Gaziantep'e götürmek istediklerini söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Mart 2011 Perşembe 00:14:00
Güncelleme :3 Mart 2011 Perşembe 10:29:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?