16
Mayıs
2024
Perşembe
SPOR

Colin Kazım Fenerli

Fenerbahçe, dış transferde milli futbolcu Colin Kazım Richards ile 4 yıllık sözleşme imzaladı.


Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'ndaki basın odasında yapılan ve asbaşkan Neşet Yalçın ile genel sekreter Vedat Olcay'ın hazır bulunduğu törende, Kazım, kendisini 4 yıllığına sarı-lacivertli renklere bağlayan sözleşmeye imza attı.


Neşet Yalçın, burada yaptığı açıklamada, aylardır spor kamuoyunu meşgul eden bu transferi sonuçlandırdıklarını belirterek, "Antrenörümüz Önder Özen'in verdiği rapor doğrultusunda, kendisiyle aylar önce bir temasımız oldu. Fenerbahçe gibi büyük bir kulüpte oynamanın hayali olduğunu söyledi. Sezon sonunda teknik direktörümüz Zico'dan olumlu rapor aldıktan sonra Colin'in transferine karar verdik. Bu süre içinde milli takıma da çağrıldı. Milli takım hocalarından da pozitif görüş aldık. Bu transfer Fenerbahçe camiasına hayırlı olsun" dedi.


Dünya kulübü olabilmenin, bu tür yıldız oyuncuları almaktan geçtiği düşüncesi taşıdıklarını kaydeden Yalçın, "Colin çok genç olmasına rağmen 2 yıl İngiltere Premier Lig tecrübesi var. İngiltere ligi dünyanın en zor ligi olarak kabul ediliyor. Ayrıca bu genç yaşta Ümit Milli Takım ve (A) Milli Takım'a seçildi. Colin'in Fenerbahçe'ye, Fenerbahçe'nin de Colin'e vereceği çok şey olacak" diye konuştu.
Vedat Olcay da Fenerbahçe'nin 3 kulvarda mücadele edeceğini ifade ederek, "Rekabet her yerde var. Biz 3 kulvarda mücadele edeceğiz. Kadro ne kadar geniş ve zengin olursa, bizim için o kadar iyi olur" dedi.

NEDEN FENERBAHÇE

Colin Kazım Richards ise Türkiye'nin en büyük kulübüne geldiğini ifade ederek, "Çok mutlu ve heyecanlıyım. Burada büyük işler yapacağım. Bir an önce bu sahada futbol oynamak için sabırsızlanıyorum. Bu kulübün daha büyük amaçları olduğunu biliyorum. Bu amaçları hep beraber gerçekleştireceğiz" diye konuştu.


Kazım, "Seninle Beşiktaş da ilgileniyordu, neden Fenerbahçe'yi tercih ettin" şeklindeki soruya, "Fenerbahçe'yi neden seçtiğimin çok açık olması lazım. Benim için aslında kolay bir karardı. İlk girişimi Fenerbahçe yaptı ve menajerlerime daha iyi ifade etti. Fenerbahçe müzesini de gezdim. Türkiye'nin en büyük kulübüne geldiğimi düşünüyorum" yanıtını verdi.


Hücumda her alanda oynayabileceğini vurgulayan Kazım, "Hücumdaki her pozisyonu alırım. Takımda rekabet olması iyidir. Ben buraya futbol oynamaya geldim ve bunu göstereceğim" dedi.


Kazım, Tuncay'ın İngiltere'ye gitmesiyle ilgili bir soru üzerine, "Şu aşamada kendisine iyi şanslar dilemek lazım. Benim kararım buraya gelmek, onun kararı oraya gitmekti. Tuncay ile milli takımda bir-iki kez karşılaştık. Kendisini çok iyi tanımıyorum" açıklamasını yaptı.
İsmiyle ilgili bir soru üzerine de Kazım, "Colin de diyebilirsiniz, Kazım da. Kötü isim takmadığınız sürece ne derseniz deyin" diye esprili bir yanıt verdi.


İmza töreninin ardından, arkasında "c.kazım.r" yazılı 8 numaralı formayı giyen Kazım, gazetecilere fotoğraf için poz verdi.

COLİN KAZIM RİCHARDS KİMDİR?

Colin Kazım Richards, 26 Ağustos 1986'da Londra'nın Leytonstone bölgesinde doğdu. Annesi Kıbrıslı Türk, babası Antigualı olan Colin Kazım Richards, Mehmet Aurelio'dan sonra milli formayı giyen 2. siyahi futbolcu oldu. Profesyonel kariyerine 2004'te Bury takımında başlayan Colin Kazım'ın en belirgin özelliği, güçlü fiziği. Henüz ilkokul çağlarında futbola ilgi duymaya başlayan Colin Kazım Richards, 2004-05 sezonunda takımının formasını 30 maçta giydi ve rakip ağları 3 kez havalandırdı. 2005-06 sezonunda 250 bin sterlin karşılığında transfer olduğu Brighton & Hove Albion forması altında 43 maçta 5 gol attı. Takım arkadaşlarının 'Kazimo' veya isminin baş harfleriyle 'CKR' diye hitap ettiği Kazım Richards, transfer sezonunun son gününde Premier Lig'e terfi etti. Colin Kazım, 31 Ağustos 2006'da Sheffield United ile 3 yıllık sözleşme imzaladı. Sheffeild United, bu transfer için 150 bin sterlin ödedi. Geçtiğimiz sezon Sheffeild United formasıyla Premier Lig'de 26 maça çıkan Colin Kazım Richards, tek golünü 2-2 biten Bolton maçında attı. Annesi Kıbrıs'ın Kandu (diğer ismi Çanakkale) Köyü'nden Emine Hanım olan Colin Kazım Richards'ın babası Antigualı Rodney. Antigua, Atlantik'te Karayip Denizi'nde bir ada devlet ve tam adı Antigua&Barbuda. Colin Kazım Richards 2 kez giydiği Türkiye Ümit Milli Futbol Takımı forması altında 1 gol attı. Colin Kazım 1 kez de A Milli Takım formasını giydi.

ajanslar
Yayın Tarihi : 15 Haziran 2007 Cuma 14:23:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?