22
Mayıs
2024
Çarşamba
SPOR

Çorumspor, G.Birliği Oftaş'a talip

Gelecek sezon Turkcell Süper Lig'de mücadele edecek olan ve kulüp yönetimi tarafından satılması gündemde olan Gençlerbirliği Oftaşspor'a, İzmir ve Mardin ekiplerinden sonra Çorumspor'un da talip olduğu açıklandı. 

Türk Telekom Lig A'da şampiyonluğa ulaşan ve önümüzdeki sezon Turkcell Süper Ligi'nde mücadele edecek olan Gençlerbirliği Oftaşspor'da Kulüp Başkanı Turgay Kalemci, önceki gün bir açıklama yaparak takımı satabileceklerini belirtmişti. Yıllardır Türkiye 3. Futbol Ligi'nde mücadele eden Çorumspor'un, başkent temsilcisi Gençlerbirliği Oftaşspor'a talip olduğu açıklandı. 

Çorumspor Kulübü Başkanı Enver Şen ve kulüp yöneticilerinden Selahattin Ezer ile Şerafettin Bahadır Ankara'ya giderek, Gençlerbirliği Spor Kulübü Başkanı İlhan Cavcav ile bu konuda bir görüşme yaptılar. Oftaşspor Kulübü'nün Çorum'a kazandırılması konusunda yapılan görüşmede, adı geçen kulübün yönetim kurulunun almış olduğu karar doğrultusunda 30 milyon dolar bir fiyat biçildiğini belirten Cavcav, ödeme konusunda gerekli kolaylığı göstereceklerini belirtti. 

Çorumspor Kulübü Başkanı Enver Şen de, gerekli indirim ve kolaylığın sağlanmasını talep etti. Yine kulübün satın alınması konusunda Türkiye Futbol Federasyon'un görüşleri alınarak maçların Ankara dışında Çorum'da oynanabilirliği konusunda mevzuatın öğrenilmesi ve gerekirse siyasi iradenin devreye girmesi konusunda işbirliği yapılmasına karar verildi. 

İlhan Cavcav, Gençlerbirliği Oftaşspor'un satışı konusunda İzmir Ticaret Odası'ndan bir heyetle görüştüğünü, Mardin'den de bir ekibin Oftaşspor kulübüne talip olduğunu açıkladı. Çorum'da ticari bağının bulunduğunu ve önceliğin bu şehre ait olduğunu belirten Cavcav, "10 milyon dolar değerinde takımda oyuncu bulunuyor. 10 milyon YTL civarında da DigiTurk ve İddaa gibi gelirleri mevcut. Yanında tüm futbolcuların da 2 yıllık sözleşme bulunuyor. Kısmet olur Oftaş Çorum'a kazandırılırsa bundan sonra da destek ve yardımlarımı kesmeyeceğim" diye konuştu. 

Danışmanlık ve transfer konularında gerekirse oyuncu ücretini kendilerinin ödeyip, kiralık olarak verebileceklerini belirten İlhan Cavcav, Süper Lig'de Ankara'nın 4 takıma karşılık iki sahanın bulunması sebebiyle maçları en yakın şehir olan, ulaşımın rahat olduğu Çorum'u tercih edebileceklerini dile getirdi. Bu konuda Çorum'un ne gibi imkanlar sağlayacağı konusunda görüş alışverişinde bulunuldu.
iha
Yayın Tarihi : 21 Mayıs 2007 Pazartesi 20:40:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?