27
Mayıs
2024
Pazertesi
SPOR

Dakar Rallisi'nde geri sayım

2010 DAKAR RALLİSİ İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI

1-17 Ocak tarihleri arasında Arjantin - Şili topraklarında 32. kez gerçekleştirilecek Efsane Ralli Dakar'da geri sayım başladı. Türkiye'yi motosiklet kategorisinde temsil edecek Kemal Merkit ve Kutlu Torunlar Buenos Aires'de son hazırlıklarını tamamlıyorlar.

Arjantin'de bulunan Türkiye Büyükelçiliğini ziyaret eden Kemal Merkit ve Kutlu Torunlar, Büyükelçi Hayri Hayret Yalav ve Müsteşar Mehmet Bulut tarafından kabul edildiler. Kendilerine yarışla ilgili bilgi veren takım sporcuları Buenos Aires'te bulunan Türk vatandaşlarını start podyumuna kendilerine destek vermeye davet ettiler. Takım sporcuları ayrıca Türk - Arjantin derneğini de ziyaret ederek Türk temsilcilerle tanıştılar.

KTM 690 Enduro R motosikletlerine son bakımları yapan takım sporcular start öncesinde teknik muayeneden geçerek motosikletlerini kapalı parka bırakacaklar. 1 Ocak 2010 günü Buenos Aires'in simgesel meydanlarından Obelisko'dan start alacak 32. Dakar Rallisi bir kez daha unutulmaz anlar yaşatacak.

4 kıta ve 33 değişik ülkeden, 161 motosiklet, 29 ATV, 140 otomobil ve 52 kamyonun maksimum performans ve azim göstererek bitirmeye çalıştıkları 9 bin km'lik ralli bu yıl Arjantin'in başkenti Buenos Aires'den başlayarak, Şili topraklarında Atakama Çölü ve And Dağları'nda devam ederek Arjantin topraklarında Buenos Aires'de son bulacak.

İnsan ve makinenin birlikte doğa ile mücadelesinin sınandığı insanlık macerası Dakar Rallisi, Arjantin ve Şili topraklarında oldukça teknik beceri gerektiren çöl şartlarında farklı kum tipleri, kum tepeleri, sert zemin ve yüksek irtifadan oluşan zorlu bir parkurda 15 gün sürecek. Ekipler en çok dünyanın en kurak çölü olarak bilinen Atakama Çölü etaplarında ve And Dağları eteklerinde 3 bin metre yükseklikteki etaplarda zorlanacak.

Motosiklet kategorisinde Dünya Şampiyonları'nın da mücadele edeceği 161 yarışçı arasında yer alacak Dakar Türk Takımı, KTM Enduro 690 R motosikletleri ile mekanik destek almayanlar (Marathon) kategorisinde mücadele edecek. Dakar 2010'da Kemal Merkit 55, Kutlu Torunlar 56 numara ile Türk bayrağını taşıyacaklar.

Start alan yarışmacıların sadece yüzde 40'ının finişe ulaştığı Dakar Rallisi'nde Dakar Türk Takımı sporcuları Çöl Kaplanı lakaplı Kemal Merkit ve Kutlu Torunlar'ın ilk hedefi 8 bin 937 km'lik yarışı takım olarak yüzde 100 başarıyla bitirebilmek ve Türk Bayrağı'nı finişte dalgalandırmak.

İkinci büyük hedef ise Genel Klasmanda ilk 20, kendi kategorilerinde ilk 3 sırada yer almak. Takım sporcuları, "Ekonomik krize rağmen ana sponsorsuz da olsak bu büyük platformda Türk bayrağını dalgalandırmak amacıyla yarıştaki yerimizi alıyoruz. Yarışa katılıyor olmamız ekonomik açıdan zorlasa da hedefimiz finişte yer almak, mekanik destek almadan yarışanlar kategorisinde derece getirmek" şeklinde görüş bildirdiler.

1-17 Ocak tarihleri arasında gerçekleşecek motorsporlarının zirve yarışı Dakar Rallisi'ne katılacak Dakar Türk Takımı ile ilgili tüm detaylar www.dakarturk.com web sitesinden takip edilebilecek.

2010 DAKAR RALLİSİ İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI
İHA
Yayın Tarihi : 30 Aralık 2009 Çarşamba 10:27:04
Güncelleme :30 Aralık 2009 Çarşamba 13:50:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?