18
Mayıs
2024
Cumartesi
SPOR

Daum: Başarıya rağmen inanılmaz eleştirildim

İstanbul - Fenerbahçe Teknik Direktörü Christoph Daum, sarı-lacivertli takımdaki başarılı çalışmalara rağmen eleştiri yağmuruna tutulduğunu söyledi. Daum, "Avrupa’da, elde edilen bu başarıyla çok farklı bir yerde olurum. Ama Türkiye’de maalesef inanılmaz bir eleştiri yağmuruna tutuldum" dedi.

Düzenlediği basın toplantısında ilk yarıyı değerlendiren Daum, sorumluluğunun başarıyı garanti etmek olduğunu belirterek, eleştiri yağmuru altında yalnız kalmasına üzüldüğünü söyledi.

Şampiyonlar Ligi’nde 9 puanla başarılı olduklarını ifade eden Daum, şöyle konuştu:

"Bu grupta 3’üncülüğün başarılı sonuç olabileceğini söylemiştim. Sadece medya tarafından değil, farklı çevrelerden de takıma güvenmediğim ve inancım olmadığı gerekçesiyle eleştirildim."

Kısa dönem içerisinde takımıyla bir mucize başardığı iddiasında bulunan Alman teknik adam, kafasındaki Fenerbahçe’nin ne kadar bir süre sonra ortaya çıkacağı yönündeki soru üzerine, Almanya’da çalıştırdığı Bayer Leverkusen örneğini vererek 2-3 yıllık bir süre gerektiğini söyledi.

"Daum 2-3 yıl daha Fenerbahçe’de mi?" sorusuna da Alman çalıştırıcı, "Futbol açısından bir sorun yok. Bu basınla bitip, gideceğim ben. Başaramayacağım herhalde. Biterim yani" şeklinde esprili bir yanıt verirken, gerçekten ayrılmayı düşünüp düşünmediği şeklinde soru yinelenince, bu soruya kızdığını söyledi.

İlk yarıda kaybettiği iki derbi maçtan dolayı hayal kırıklığı yaşadığını da anlatan Daum, bu maçlarda Beşiktaş ve Galatasaray’ın performanslarını yabana atmamak gerektiğini de vurguladı. Daum, derbilerde "Kendilerini yendiklerini" ifade etti.

AA
Yayın Tarihi : 20 Aralık 2004 Pazartesi 18:38:57
Güncelleme :20 Aralık 2004 Pazartesi 18:45:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?