17
Mayıs
2024
Cuma
SPOR

Daum: Bir futbol festivali yaşadık

İstanbul - Fenerbahçe Teknik Direktörü Christoph Daum, Manchester United’e karşı kazanılan 3-0’lık maçta, İngiltere’den gelen misafirlerle bir futbol festivali yaşadıklarını, bunun da kendisini çok mutlu ettiğini söyledi.

Daum, sahada sergilenen futbolun yanı sıra yaşanan her şeyin dostane olmasına ayrıca sevindiğini vurguladı.

Fenerbahçe’yi, Avrupa’da en iyi şekilde temsil ettiklerine inandığını anlatan Alman teknik adam, maç sonrası yaptığı açıklamada, "Başkan Aziz Yıldırım ve yönetim adına da seviniyorum. Fenerbahçe tarihinde elde edilen bu başarılı günlerde, kulübün başında olmaları beni mutlu ediyor. Fenerbahçe’yi, Avrupa’da en iyi şekilde temsil ettiğimize inanıyorum. Fenerbahçe’nin geleceği açısından başarılı bir takımın oluşumunu görmek, beni ayrıca mutlu ediyor" dedi.

Manchester United’da mücadele eden oyuncuların kaliteli ve birçoğunun milli olduğunu ifade eden Daum, başarılı bir ekibe karşı bu galibiyeti aldıklarını kaydetti.

Deplasmandaki maça göre, bu karşılaşmada Fenerbahçe’nin rakibi rahatsız eden bir rol üstlendiğini anlatan Daum, "Bugünkü başarının anahtarı, rakibi erken rahatsız etmemizdi. Sürekli üzerlerine giderek pres yaptık. Mücadele ederek oyunun kontrolünü elimize aldık. Baskımız her dakika arttı ve golleri bulduk" diye konuştu.

Bu galibiyetin derbi maç öncesi çok iyi olduğunu belirten Daum, "Futbolcularım çok yoruldu, ama galibiyet özgüvenlerini tazeledi. Galatasaray maçı öncesi bu güvenin önemi büyük" dedi.

Daum, UEFA Kupası’ndaki hedefiyle ilgili bir soruya da şu yanıtı verdi:

"Bu kupadaki mücadelemiz, yine tecrübe kazanmak adına önem taşıyacak. Şampiyonlar Ligi’ndeki tecrübelerimizi oraya taşıyacağız. Çıkıp (Hedef final) diyebilirim, ama bu benim tarzım değil. Büyük hedeflere karşı değilim. Fakat benim düşüncem, maçtan maça düşünüp, mümkün olan en büyük başarıyı elde etmektir."

Maçın üç golüne imza atan Tuncay da, "Güzel bir galibiyet aldık. Tek üzüntümüz, 9 puanla ikinci tura çıkamamak oldu. Bundan sonra UEFA Kupası’nda daha az hata yapacağız. Galatasaray maçını da kazanmak istiyoruz" dedi.

AA
Yayın Tarihi : 9 Aralık 2004 Perşembe 01:40:57
Güncelleme :9 Aralık 2004 Perşembe 01:54:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?