18
Mayıs
2024
Cumartesi
SPOR

Daum: Bu tecrübe kupa finali için çok önemli

İstanbul - Fenerbahçe Teknik Direktörü Christoph Daum, Trabzonspor ile gerçek anlamda final niteliğinde bir maç oynadıklarını belirterek, elde ettikleri galibiyetin Galatasaray ile Türkiye Kupası finali için de iyi bir tecrübe olduğunu vurguladı.

Daum, maçtan sonra düzenlediği basın toplantısında, karşılaşmaya baskılı başladıklarını, bu baskının sonucunda da ilerleyen dakikalarda 1-0 öne geçtiklerini anlatarak, şunları söyledi:

"Trabzonspor, bir değişiklik yaparak Yattara’yı oyuna aldı. Böylece daha ofansif bir oyunla üstümüze geldiler. Biz de bu dakikalarda 2-0’ı yapmak için bulduğumuz pozisyonları değerlendiremedik. İkinci yarıda, skoru tutmak düşüncesiyle oyuna başlayan oyuncularım, Trabzonspor tarafından kendi sahasına hapsedildi. Daha sonra rakibimizin golü geldi ve biz de penaltıdan bulduğumuz golle yanıt verdik."

Bordo-mavili ekibin Fatih ile bulduğu golün mükemmel olduğunu belirten Daum, bu golde kaleci Rüştü’nün yapacağı pek bir şey olmadığının altını çizerek, "Kalecimiz bu maçta görevini yüzde 100 ve eksiksiz yaptı" dedi.

"Şanslı ama haklı bir galibiyet" aldıklarını belirten Daum, takımının bugün koşu ve mücadele anlamında mükemmel bir performans sergilediğini, kalan maçlarda buna ek olarak daha sakin, görerek oynamasını bilmeleri gerektiğini ifade etti.

Ligde 4. sarı kartına ulaşan Fenerbahçe’nin Brezilyalı savunma oyuncusu Luciano, cezalı duruma düştü.

Fenerbahçeli futbolcular, maçın ardından saha içinde büyük sevinç yaşadı. El ele tutuşarak tribünlere giden futbolcular, zorlu maçta elde ettikleri galibiyeti taraftarlarıyla kutladı.

Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, Fenerbahçe karşısında çok iyi bir performans sergilediklerini, ancak bunun sonucunu alamadıklarını belirterek, "Fenerbahçe, tecrübesini iyi kullanarak kazanmasını bildi" dedi.

Şenol Güneş, penaltı pozisyonuna ilişkin olarak, "Anelka, penaltı pozisyonunda topu bilinçli olarak önüne attı, bizimki de bunu yedi, helal olsun" şeklinde değerlendirme yaptı.


AA
Yayın Tarihi : 30 Nisan 2005 Cumartesi 23:37:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?