19
Mayıs
2024
Pazar
SPOR

Daum: Galatasaray’ı ve Hagi’yi kutluyorum

İstanbul - Fenerbahçe Teknik Direktörü Christoph Daum, Galatasaray’ı ve Teknik Direktör Gheorghe Hagi’yi galibiyetlerinden dolayı tebrik etti.

Daum, maç sonrasında düzenlediği basın toplantısında, "Bugün 3 puan rakibimiz için çok önemliydi. Tabii ki biz de puan almak isterdik. Ancak olmadı, kendilerini tebrik ediyorum" dedi.

Futbolcularının bu akşamki maçta kazanma arzularını sahaya yansıttıklarını, ancak eksiklerin ve yoğun maç trafiğinin takımı olumsuz etkilediğini anlatan Daum, şöyle konuştu:

"Eksiklerimiz ve yoğun maç trafiğimiz istediklerimizi sahaya yansıtmamıza engel oldu. Sahaya yansıttıklarımızla da imkanlarımızın altındaydık. Avrupa kupası oynadığımız bir maçtan sonra rakip sahada kontrataklara maruz kalıp, gol yedik. Gol yediğimiz pozisyonda taktiksel anlamda daha akıllı davranmalıydık. Bu anlamda kendimizi geliştirmemiz gerekiyor."

Christoph Daum, Tuncay’ın Manchester United maçından sonra sergilediği futbol konusundaki bir soruya, menajeri Erdinç Şehit’i eleştirerek yanıt verdi.

Yıldız oyuncunun menajerinin Manchester United maçından sonra yaptığı açıklamalarını hatırlatan Daum, "Tuncay’ı tek başına kendisi yaratmış gibi kamuoyuna yaptığı açıklamalar, hem Türk futboluna, hem de futbolcuya zarar verir. Tuncay’ı tek başına o yaratamaz. Son 3 gün içinde Tuncay ve menajerinin ne konuştuğunu ve ona ne anlattığını bilemiyorum" dedi.

Bu tip genç oyuncularda performans iniş ve çıkışlarının doğal olduğunu anlatan Daum, "Bizim görevimiz ona böyle zamanlarda yardımcı olmak. Ben Tuncay gibi bir oyuncuya sahip olmaktan gurur duyuyorum. Tuncay’ı Avrupa’nın büyük kulüplerinde görev alacak şekilde hazırlıyorum. Şunu da unutmamak gerekir ki Tuncay’ın Fenerbahçe ile uzun bir sözleşmesi var. O Fenerbahçe’de çok değerli bir oyuncu olacaktır" diye konuştu.

Alman çalıştırıcı, maç sonunda kendisine el uzatan Hagi’ye neden karşılık vermediği yönündeki soruyu ise şöyle yanıtladı:

"Benim orada elimi uzatmamam gibi bir şey söz konusu değildir. Taraftarlar kendisini çağırıyordu, oraya doğru giderken yanımdan geçti ve kısa bir süre konuştuk. Benim bilerek yaptığım bir şey yok. Şayet böyle bir görüntü varsa yanlış anlaşılmıştır. Benim her antrenöre saygım var. Öyle bir şey yapmam."

AA
Yayın Tarihi : 13 Aralık 2004 Pazartesi 00:21:00
Güncelleme :13 Aralık 2004 Pazartesi 00:27:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?