18
Mayıs
2024
Cumartesi
SPOR

Daum: Güzel bir doğum günü armağanı

Fenerbahçe Teknik Direktörü Christoph Daum, Sakaryaspor karşısında aldıkları 6-0’lık galibiyetin kendisine en güzel doğum günü hediyesi olduğunu söyledi.

Karşılaşmanın ardından düzenlediği basın toplantısında maçı değerlendiren Alman teknik adam, "Şampiyonluk yarışında yukarıdaki mücadele için, puan kazanmanın önemi çok büyük. 3-0’dan sonra oyundan düşmeyip, daha fazlasını almak için baskı yapmamız doğru bir davranıştı. 90 dakika oyunun kontrolünü elimizde tuttuk. Gol yemeden maçı tamamlamamız da önemliydi. Serhat, Mehmet ve Selçuk gibi oyuncular için bu maç özgüven oldu" diye konuştu.

Şampiyonlar Ligi başlarken, gruptan çıkmak doğalmış gibi gösterilerek yapılan gerçek dışı yorumlara katılmadığını vurgulayan Daum, şunları kaydetti:

"Şampiyonlar Ligi’nde seviye farklı. Daha çok mücadele istiyor. Tempo daha çok yüksek olmalı. Maalesef şu ana kadar olumsuz tecrübeler yaşadık. Futbolcuların yoğun maç trafiğine alışması da ayrı bir deneyim gerektiriyor. Türkiye Ligi’nde oyuncularım fiziklerini gayet iyi sahaya yansıtıyor. Ancak, Avrupa’da bu benim anlatmam veya antrenmanlarda çalışarak oturtulacak bir şey değil. Tecrübe ile yaşanarak bu sorun aşılır. Şampiyonlar Ligi’nde 1-2 vites daha yükseltmek gerekir."

Öte yandan Daum, Real Madridli Morientes ile sezon başında temas kurduklarını, para konuşulmadığını, ancak bu futbolcunun Türkiye’ye gelmek istemediğini sözlerine ekledi.

Öte yandan takımı kaptanı Ümit Özat, Şampiyonlar Ligi’nde başarılı olamamalarını tecrübe eksikliğine bağlayarak, "Bu takım 1.5 sene sonra ilk defa Avrupa Kupası’nda oynuyor. Genç bir takımız, uzun vadede Avrupa’da da çok işler başaracağımıza inanıyorum" dedi.

İSTANBUL
Yayın Tarihi : 25 Ekim 2004 Pazartesi 02:03:55
Güncelleme :25 Ekim 2004 Pazartesi 08:03:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?