17
Mayıs
2024
Cuma
SPOR

Daum: Prag final maçımız

Fenerbahçe Teknik Direktörü Christoph Daum, "Sparta Prag karşısında varımızı yoğumuzu ortaya koyup istediğimiz sonucu almak üzere hareket edeceğiz. İşimiz zor ama bunu başaracak güçteyiz" diye konuştu. Teknik Direktörü Christoph Daum, Sparta Prag ile yapacakları Şampiyonlar Ligi maçını gruplarında bir final maçı gibi gördüklerini söyledi. Prag karşısında kazanmak için her şeyi yapacaklarını belirten Alman teknik adam, "Varımızı yoğumuzu ortaya koyup, istediğimiz sonucu almak üzere hareket edeceğiz. İşimiz zor ama bunu başaracak güçteyiz" dedi. Christoph Daum, gerek sakatlık, gerekse kart cezaları nedeniyle önemli oyuncularından yoksun olduklarını da dile getirdi.

Üçüncülük de başarı

Alman çalıştırıcı "Kendi grubumuzda bir final mücadelesi gibi gördüğümüz bir maç oynayacağız. Sadece bu maçla ilgileniyorum şu anda, hesap kitap işiyle değil. Bakıldığında bizim ilk on birimizde güçlü arkadaşlarımızın eksikliği var. Benim inandığım bir şey var, sahaya çıkacak ilk 11 değil, önemli olan 11’de çıkacak olanların sahada yapacaklarıdır" ifadelerini de kullandı. Daum, diğer takımların kadrolarına bakıldığında D Grubu’ndaki üçüncülüğün de başarı olduğunu, kaydetti.

8 yıllık hasret

AVRUPA Kupaları’nda sekiz yıldız deplasmanda galibiyete hasret olan Fenerbahçe, kötü gidişe Prag’ta dur demeye çalışacak. Sarı - Lacivertliler en son 1996’da Manchester United’ı 1-0’lık skorla devirmişti.

M.United - O.Lyon

D Grubu’ndaki liderlik mücadelesinde Manchester United, sahasında O.Lyon’u ağırlayacak. Old Trafford Stadı’ndaki mücadele TSİ 21.45’te başlayacak. Maçı Danikarlı Kim Milton Nielsen yönetecek.

109. randevu

SARI - Lacivertliler Avrupa’daki 109. sınavına çıkacak. Fenerbahçe şu ana kadar yaptığı 108 maçta 32 galibiyet, 15 beraberlik ve 61 yenilgi aldı. Rakip filelere 113 gol attı, kalesinde 195 gol gördü.

İki kez güldü

ÇEK takımları ile bundan önce yedi kez karşılaşan Fenerbahçe, sadece iki kez galibiyet mutluluğu yaşadı. Sarı - Lacivertliler, beş yenilgi alırken, en ağır mağlubiyeti 1992 yılında 7-1’lik skorla Sigma Olomouc önünde tattı.

SPARTA PRAG
Blazek
Vorisek
Kovac
Petras
Labant
Simak
Sivok
Zelenka
Urbanek
Jun
Pacanda

FENERBAHÇE
Rüştü
Önder
Luciano
Ümit
Fabiano
Aurelio
Serhat
(Kemal)
Alex
Selçuk
Tuncay
Nobre

fotomaç
Yayın Tarihi : 23 Kasım 2004 Salı 09:56:29
Güncelleme :26 Kasım 2004 Cuma 10:05:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?