19
Mayıs
2024
Pazar
SPOR

Daum Alman Milli Takımı'nın başına geçecek

Fenerbahçe Teknik Direktörü Christop Daum Almanya'da yayın yapan bir dergiye yaptığı açıklamada, Almanya Milli Takımı'nın başına geçmek istediğini söyledi.

2000 yılında Almanya Milli Takımı'nın başına geçmek üzereyken kokain kullandığı kesinleşen ve bu yüzden teknik direktörlüğü engellenen Christop Daum, 2006 Dünya Kupası'nın ardından Almanya'da bir talep gelmesi halinde milli takımın başına geçmek istediğini ifade etti.

GQ adlı bir magazin dergisine açıklamalarda bulunan Daum, "İsmim halk tarafından talep edilebilir. Ben zaten Almanya antrenörüydüm. Çok açıkça: Evet, evet, evet ve tekrar evet" dedi.

Şu anda Almanya Milli Takımı'nın başında bulunan Jurgen Klinsmann 2004'den beri bu görevi yürütüyor. Ancak 9 Haziran-9 Temmuz tarihleri arasında yapılacak Dünya Kupası'ndan sonra sözleşmesinin uzatılıp uzatılmayacağına dair herhangi bir anlaşma yapılmadı.

1992 yılında VfB Stuttgart'ın başında Bundesliga şampiyonluğu yaşayan Daum ise 2000 yılında Almanya Milli Takımı'nın başına önerilmiş ancak kokain kullandığı kesinleşince bu göreve Rudi Voeller getirilmişti. 2002 yılı Mayıs ayında ise Daum'un kokain davası sona ermiş ve tekrar Almanya'nın başına geçeceği konuşulmaya başlanmıştı ancak Daum bu tarihlerde Fenerbahçe ile anlaşmıştı.

.
Yayın Tarihi : 20 Ocak 2006 Cuma 15:00:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?