19
Mayıs
2024
Pazar
SPOR

Daum Türk medyasını önemsemiyor

Dünya Hafif Zihinsel Engelliler Futbol Şampiyonası'nda, Güney Afrika'yı 4-0 yenen Almanya 3. oldu. Türk asıllı oyuncular Ahmet Demir ve Tufan Civelek'in de forma giydiği Almanya'nın fahri antrenörlüğünü yapan Daum, bir soru üzerine, "Türk medyası ne isterse onu yazsın" dedi.

Almanya'nın Essen kentindeki Am Hallo Stadı'nda oyanan maçta, Türk asıllı oyuncular Ahmet Demir ve Tufan Civelek'in de forma giydiği Almanya, Güney Afrika'yı 4-0 yenerek şampiyonada üçüncülüğü elde etti. Ahmet Demir, karşılaşmada 2 gol atma başarısını gösterdi.

Fenerbahçe'nin eski teknik direktörü Christoph Daum, Almanya Milli Takımı'nın fahri antrenörlüğünü yaptı.

Fenerbahçe ve Beşiktaş ile ilgili soruları yanıtsız bırakan Daum, "Türk medyasında, Beşiktaş'a geleceğiniz yönünde haberleriniz çıkıyor. Bu konudaki yorumunuz ne olacak?" sorusuna, "Türk medyası ne isterse onu yazsın, ilgilenmiyorum. Bugün burada farklı bir amaç için bulunuyoruz" yanıtını verdi.

Daum, bir Alman gazetecinin "Gelecekte Almanya Milli Takımı'nda böyle bir çalışmada görev alır mısınız?" sorusu üzerine, "Ben, başka bir antrenörün altında çalışmam. Bu tabii ki işin şakası. Ancak şu anda böyle şeyler için erken. Gelecekte böyle bir durum söz konusu olur ve benden bu yönde bir istek olursa her zaman herkese yardım etmeye hazırım" dedi.

Tufan ve Ahmet ise, maçtan sonra yaptıkları açıklamada, şampiyonada 3. oldukları için çok mutlu olduklarını belirterek, "Christoph Daum'un bize hocalık etmesine çok sevindik. Kendisi çok iyi bir insan ve teknik direktör" dedi.

Öte yandan Bayern Münih'in yıldız futbolcusu Lukas Podolski, tüm oyunculara formasını hediye etti.

Şampiyonanın final maçında, yarın Leverkusen Bay Arena Stadı'nda Hollanda ile Fransa karşı karşıya gelecek.
aa
Yayın Tarihi : 15 Eylül 2006 Cuma 23:51:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?