26
Mayıs
2024
Pazar
SPOR

Daum'dan tavsiye: Marşı değiştirin

‘Marşı değiştirin’

Alman futbol kulübü Schalke 04’ün marşıyla ilgili tartışmalara Fenerbahçe Teknik Direktörü Christoph Daum da katıldı. Daum, Schalke’ye, Hz. Muhammed ile ilgili mısralar nedeniyle tartışılan marşın değiştirilmesini önerdi

Almanya’nın en çok Türk taraftara sahip olan takımlarından Schalke 04’ün 1924’ten beri söylenen marşına 1959’da eklenen Hz. Muhammed ile ilgili mısralar, Alman kamuoyunda tartışılmaya devam ediliyor. Marştaki “Muhammed futboldan hiç anlamazdı. Ancak, bütün renkler içinde, kendine mavi-beyazı seçti” ifadesi nedeniyle, kulübe yüzlerce protesto mektubu ve e-posta gönderildi. Bu mısralarla Hz. Muhammed ile dalga geçildiğini iddia eden bazı Müslümanlar, kulübe tehdit yağdırdı.
Alman basınına göre polis, tehdit içeren yaklaşık 200 mektup ve e-postayı incelemeye başladı.
Daum’dan da Schalke’ye bir dost tavsiyesi geldi. Daum, “Müslümanlar kendilerine saldırılmış hissediyorsa, belirli metinler değiştirilmedir” diyerek, Schalke’ye marşı değiştirmesini önerdi. Almanya Müslümanları Merkez Konseyi tepkileri abartılı bulduğunu açıkladı. Konsey Başkanı Aiaman A. Mazyek “Bize göre marşta, ne dini değerlere ne de peygambere hakaret ediliyor. Olduğu gibi kalabilir” dedi.

 

Milliyet
Yayın Tarihi : 6 Ağustos 2009 Perşembe 18:19:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?