20
Mayıs
2024
Pazertesi
SPOR

Del Bosque: Kendimi suçlu görsem, istifa ederdim

İstanbul - Beşiktaş Teknik Direktörü Vicente Del Bosque, istifa etmek gibi bir niyetinin olmadığını belirterek, "Ben kendimi bu gidişattan suçlu kişi olarak görseydim, kulübe zarar veriyor gibi hissetseydim istifa ederdim ama ben kendimi böyle görmüyorum" dedi.

İspanyol çalıştırıcı, BJK Nevzat Demir Tesisleri’nde düzenlediği basın toplantısında, siyah-beyazlı camiada yaşanan son durumla ilgili soruları yanıtladı.

Yöneticilerin, istifalar konusunda kendisini bilgilendirdiğini ifade eden Del Bosque, "Şunu söylemem lazım: Galibiyetlerin her zaman çok babası olur. Ama kaybedilen maçların hiç babaları olmaz, onun yerini hep yetim bırakırlar" diye konuştu.

İspanyol teknik adam, Beşiktaş’ın bu dönemde birlik ve beraberliğe daha çok ihtiyaç duyduğunu vurgulayarak, "Benim şu anda söylemem gereken en güzel şey, hissettiğim şey Beşiktaş ailesinin bir arada kalması" dedi.

Del Bosque, sözleşmesinde tazminatı bulunup bulunmadığı yönündeki bir soruya da "Ben hiçbir zaman halkın önünde ve kendi yardımcılarımın önünde para konusunu konuşmam" diye yanıt verdi.

İspanyol çalıştırıcı, istifa eden yöneticilerin buna neden olarak, kendisinin kalitesini takıma yansıtamadığını gerekçe gösterdiği yönünde bir soruya verdiği yanıtta, "Ben yönetici olsam başkana en yakın adamın ben olmam lazım. İyi giden günlerde olduğu gibi kötü giden günlerde de birlikte olmak lazım. Bana istifanın nedenleri hakkında bir şey söylemediler" dedi.

Kulüp yöneticileri eğer gerekli görüyorsa, kendisinin gitmesi yönünde karar verebileceğini kaydeden Del Bosque, şöyle konuştu:

"Kulübün antrenörünü düşünürseniz birkaç ihtimal var. Kulübün yöneticileri eğer gerekli görüyorlarsa, benim gitmem yönünde de bir karar verebilirler, eğer iyi olacağını düşünüyorlarsa... Sadece şunun kararını vermeleri gerekir, acaba takım için bu daha mı iyi olur, yoksa mecbur kaldıkları için mi bunu yapıyorlar? Diğer bir seçenek de devam kararı alırlar, hep birlikte bir vücut olup devam ederiz. Sonuçta kulübün hep bir arada olduğunu gösteririz ve böyle devam ederiz."

Del Bosque, 28 yaş ortalamasındaki tecrübeli futbolculardan kurulu takımının, 20 yaş ortalamasındaki daha genç bir Parma karşısında ürkek ve korkak futbol sergilemesine anlam veremediğini kaydetti.

Parmalı futbolcuların Beşiktaş’a galibiyeti neredeyse tepside sunduğunu ifade eden Del Bosque, futbolcularına suç atmak istemediğini belirterek, "Orada rekabet etmeyi bilemedik" dedi.

AA
Yayın Tarihi : 18 Aralık 2004 Cumartesi 20:37:01
Güncelleme :18 Aralık 2004 Cumartesi 23:17:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?