30
Mayıs
2024
Perşembe
SPOR

Del Bosque'den anlamlı soru

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aragones'in yerine İspanya Milli Takımı'nın başına geçen Vicente Del Bosque, önceki gün çıktığı ilk resmi maçta Danimarka'yı 3-0'la geçti.

Kopenhag'da Zaman gazetesinden Hasan Cücük'ün sorularını yanıtlayanBosque, sözleşmesi bitmeden gönderildiği için 8 milyon Euro tazminat aldığı Beşiktaş'a hâlâ kızgın. "Başarı sabırla gelir. Büyük umutlarla gitmiştim Türkiye'ye. Beklentileri biliyordum ama benim de zamana ihtiyacım vardı." diyor.

Maceranın erken bittiğini vurgulayan İspanyol hoca, "Beşiktaş beni başarısız bulup gönderdikten sonra kaç kez şampiyon oldu?" sorusunu yöneltiyor. "Geçmişte yaşandı ve bitti." sözleriyle Beşiktaş hakkında daha fazla konuşmak istemediğini vurgulayan Del Bosque, sözü Türkiye'nin Euro 2008'deki başarısına getiriyor. "Artık hiçbir ülke maç bitmeden Türkiye'yi yendik diyemeyecek." ifadesini kullanırken, uyarmayı da ihmal etmiyor: "Bu başarı dezavantaj olabilir. Rakipler, Avrupa 3.sünü yenmek için daha çok motive olacak."

Real'e gitmek için herkes can atıyor
İspanyol çalıştırıcıya yöneltilen eleştirilerden biri de sadece Real Madrid'de görev yapmış olmasıydı. Del Bosque bu eleştiriye ise gülerek şu cevabı veriyor: "Real Madrid sıradan bir takım mı? Dünyanın bir numarası. Dünyanın en iyi futbolcusu gösterilen Ronaldo'nun bu yıl Real Madrid'e gelmek için Manchester United yönetimiyle nasıl mücadele ettiğine hepimiz şahit olduk.

Schuster, Real Madrid'i çalıştırmak için Getafe'ye 500 bin dolar tazminat ödeyip geldi. Hangi teknik adam veya futbolcu Real Madrid'den teklif aldığında 'gelmem' diyebilir? Ayrıca benim Real Madrid'de başarılarım ortada. Benden sonra henüz Şampiyonlar Ligi kazanılmadı." İspanya'yı Avrupa şampiyonu yaptıktan sonra Fenerbahçe ile anlaşan vatandaşı Aragones'i de öven Del Bosque, "Aragones'in kariyeri ve kalitesi tartışılmaz. Tecrübesiyle Fenerbahçe'de de büyük başarılara imza atacağına inanıyorum." diye konuştu.

2010 Dünya Kupası'na birlikte gideriz
İspanya ve Türkiye'nin 2010 Dünya Kupası grup eleme kuraları çekildiğinde favori olarak ön plana çıktığını belirten Del Bosque, "İspanya Euro 2008'de şampiyon, Türkiye 3. olarak neden favori olduklarını ispatladılar. Ancak bu başarı iki ülke açısından da dezavantaj olabilir. Rakipler şampiyonu ve üçüncüyü yenmek için daha iyi motive olacak. İspanyollar ve Türkler de bu başarıdan sonra çıtanın daha yükselmesi beklentisine gireceklerdir. Ama her şeye rağmen iki ülke, grubun favorisi olmaya devam ediyor." diye konuştu.

Türkiye, maçın 90 dakika olduğunu herkese öğretti
Türkiye'nin sıra dışı başarısıyla Euro 2008'e renk katan takımlardan biri olduğunun altını çizen Del Bosque, 'Türkiye son dakikalarda maçı çevirmesiyle rakiplerine korku saldı. Artık hiçbir ülke maç bitmeden Türkiye'yi yendik diyemeyecek. Türkiye mücadele ve teknik kapasitesi yüksek oyunculardan kurulu ciddi bir rakip." dedi. A Milli Takım'ımızda oynayan isimlerden beğendik- lerini sorduğumuzda ise Del Bosque, "Nihat'ı La Liga'dan yakından takip ediyorum. Geçen yıl çok başarılı bir sezon geçirdi. Hamit, Arda, Tuncay ve Aurelio dikkat edilmesi gereken isimler." şeklinde cevap verdi.

Zaman
Yayın Tarihi : 22 Ağustos 2008 Cuma 16:08:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?