19
Mayıs
2024
Pazar
SPOR

Delgado ve Nobre'den basın toplantısı

Beşiktaş'ın yeni transferleri Matias Emilio Delgado ve Marcio Nobre, yeni sezonda siyah-beyazlı takımın başarısı için ellerinden gelen gayreti göstereceklerini söyledi. 

Fransa Futbol Federasyonu'nun Clairefontaine bölgesinde yer alan Centre Technique National Fernand Sastre Tesisleri'nde kamp yapan siyah-beyazlı takımın yeni transferleri Delgado ve Nobre, sabah antrenmanın ardından birlikte basın toplantısı düzenledi. 

Arjantinli futbolu Matias Emilio Delgado Beşiktaş'a henüz yeni gelmesine rağmen takıma kısa sürede alıştığını belirterek, "Beşiktaş'a ilk geldiğimde çok iyi karşılama oldu. 3-4 gündür buradayım ve hergün takım arkadaşlarımla birbirimize daha çok bağlanıyoruz. Beşiktaş'ta sorumluluk alan ve kalitesini oyuna yansıtan oyuncu sayısı çok fazla. Takımda yıldız veya yıldız olmayan diye bir ayırım yapmamak lazım. Hepimiz aynıyız. Aradaki tek fark şu olabilir, birisi daha çok ve değişik yerlerde maç oynadığı için daha tecrübelidir. Bizim, daha az tecrübesi olan arkadaşlarımıza destek vermemiz gerekiyor" dedi. 

Hazırlık döneminde çok çalışıp lige çok iyi bir şekilde girmek istediklerini ifade eden Delgado, "Amacımız, en iyi kelide çalışıp şampiyonluğu almak ve gidebildiğimiz en iyi yere kadar gidebilmek. Ben, sahada alınması gereken bütün sorumlulukları alacağım. Ayrıca, Sergen gibi idol olmuş bir futbolcunun yerine forma giyeceğim için kendimi şanslı görüyorum" diye konuştu.
Siyah-beyazlı ekibin Fenerbahçe'den transfer ettiği Brezilyalı golcü futbolcu Marcio Nobre de Fenerbahçe'de olduğu gibi Beşiktaş'ta da çok iyi karşılandığını belirterek, "İki takım arasındaki fark ligde göstereceğimiz performansla ortaya çıkacak. İki takım arasında bir karşılaştırma yapmak çok zor olacak. Çünkü, Fenerbahçe'de 2.5 sene oynadım. Henüz 4 gündür buradayım. Herşeyi çalışarak anlayacağız" dedi.
Delgado ile birlikte Beşiktaş'a kurtarıcı olarak gelmediklerini kaydeden Brezilyalı futbolcu, "Hedefimiz, yeni ve eski futbolcular birlikte bir takım oluşturup bu takımı tepeye taşımak. Ne ben, ne de Delgado, buraya takımı tek başına sırtında taşımaya geldi" şeklinde konuştu.
Fenerbahçe'nin şampiyonluğa nasıl ulaştığının sorulması üzerine ise Nobre, "Fenerbahçe, belli başarılar kazandı. Bunun için de kendi ne güvendi. Beşiktaş olarak biz de kendimize güvenip kazanacağız" cevabını verdi. 

Fenerbahçe'de oynarken en zorlandıkları maçın İnönü Stadı'ndaki Beşiktaş maçları olduğunu ifade eden Siyah-beyazlı futbolcu, "İnönü Stadı'ndaki Beşiktaş maçlarımız çok zorlu geçiyordu. Bun sebebi, seyircilerin sahaya yakın olması seyircilerin takımlarına verdiği müthiş destekti. Ali Sami Yen Stadı'nda oynadığımız Galatasaray maçlarında o kadar zorlanmazdık" dedi. 

Nobre, basın mensuplarının Sergen ve Alex'in karşılaştırmasını istemesi üzerine ise "Böyle bir karşılaştırma yapmaya gerek yok. Çünkü, herkesin kendi fikri vardır. Bana göre, Alex, Sergen'den daha iyi" diye cevap verdi. 

Fenerbahçe'nin şampiyonluğu nasıl kaybettiğinin sorulması üzerine Nobre, "Şampiyonluğun kaybedilmesini son maça bağlamamak lazım. Bunda Ankara'da kaybedilen puanların etkisi de oldu. Çünkü, son maçta Fenerbahçe şampiyonluğa oynarken Denizlispor küme düşmmemek için oynadı" derken Beşiktaş formasıyla kaç gol atabileceğiyle ilgili bir soru ya da, "Bu konuda rakam veremem ama her zaman gol atıp takımımın kazanmasını isteyeceğim" cevabını verdi. 

Fenerbahçe'de Teknik Direktör Christpoh Daum ile ufak problemlerinin olduğunu söyleyen Marcio Nobre, "Başka bir teknik direktör olsaydı orada kalıp kalmayacağımı bilemiyorum" dedi. 

Siyah-beyazlı futbolcu, Fenerbahçe taraftarlarının tepkisinin ne olacağının sorulması üzerine de, "Rakip takımda oynayan her futbolcu tepki görür. Bu yüzden bir korkum yok. Bunun için de formamdaki ismimi değiştirmem. Karakterimden de hiçbir değişiklik olmaz" ifadelerini kullandı.
İHA
Yayın Tarihi : 4 Temmuz 2006 Salı 16:36:58
Güncelleme :4 Temmuz 2006 Salı 16:45:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?