19
Mayıs
2024
Pazar
SPOR

Demirören: Korkuyorlar!

Beşiktaş Başkanı Demirören, mali genel kurulun açılışında projelerini tanıttı. Demirören, "Beşiktaş'tan korktukları için bilinçli bir karalama kampanyası yapıyorlar" derken, "Federasyon gidecek dedim, gitti" diye konuştu.

Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören, Lütfi Kırdar Salonu'nda yapılan Mali ve İdari Genel Kurul'un başlangıcında projelerini açıkladı. İnönü Stadı ve Beşiktaş Spor Akademisi'nin kurulmasıyla ilgili açıklamalar yapan Demirören, "Beşiktaş'tan korkuyorlar. Onun için de bilinçli bir şekilde yıpratma karalama kampanyası yapıyorlar" ifadesini kullandı.
Kongre üyelerinin konuşmasının ardından söz alan ve eleştirilere yanıt veren Başkan Demirören şunları söyledi:

Fenerbahçe maçından sonra (Federasyon gidecek) dedim gitti. Beşiktaş Kulübü Başkanı sözünün arkasında durur. Ben kimseden Beşiktaş'a fazla hak verin demedim. (Hakkını koruyun) dedim.
Sivasspor maçına PAF takımıyla çıkacağımızı belirtmiştim. Bugün olsa, aynı hareketler olsa Sivasspor maçına yine PAF takımıyla çıkarım. Futbolcularımızın bize gelip (Hep beraber çıkacağız, biz yapacağız) demesi nedeniyle vazgeçtik. Ben Beşiktaş Kulübü başkanıyım, ben Yıldırım Demirören'im. Her söylediğim lafın arkasında sizlerden destek alarak varım.
Gelin beyaz bir sayfa açalım. Fulya bitti tartışması hâlâ bitmedi. Biz genel kuruldan aldığımız yetkiyi kullanıyoruz. Biz Beşiktaş'ın geleceği için hareket ediyoruz. Sayın Nevzat Demir 10'ar milyon dolar verilmesini teklif etti. Ama sadece ayağa Nevzat Demir ve Erdoğan Demirören kalktı, diğerleri neredeydi?
Del Bosque davası hâlâ devam ediyor. Ödeme için CAS'a gitmedik. Haklı olduğumuz için CAS, FIFA'nın kararını dondurdu.
Herkesin atladığı, basının görmek istemediği, biz bu davayı federasyonda kazandık, Bosque bize 800 bin euro borçlu çıktı. Bu dava Türkiye'nin davası. CAS'ta hakkımız yendi. Bir CAS avukatı çıkıyor, hakkımızın yendiğini söylemiyor, haksız olduğumuzu söylüyor. Biz bu davayı sonuna kadar götüreceğiz.

Yılda 40 milyon euro

Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören, İnönü Stadı'nın yerine yapılacak olan yeni stadın 80 milyon euroya yapılacağını, yıllık 40 milyon euro gelirinin bulunacağını belirtti. Dünyanın önde gelen bir firmasıyla anlaştıklarını söyleyen Demirören, "Bu firma, Wembley, Arsenal'in Emirates ve Benfica statlarını yapmıştır. Yeni stadımız spor ve kültür hizmetlerini birarada yapacaktır. Amacımız stadımızı yılda 200 gün boyunca çalıştırmaktır" dedi.
18 ayda bitecek, 42 bin kişi kapasiteli stadın tarihsel yapıyla yeniliği bir araya getireceğini vurgulayan Yıldırım Demirören, inşaat süresince siyah-beyazlıların, Zeytinburnu veya Kasımpaşa Stadı'nda oynamasını planladıklarını, Avrupa maçlarını ise Olimpiyat Stadı'nda oynamayı düşündüklerini ifade etti.

Bütçe 150 milyon YTL

Beşiktaş Kulübü Yıllık Olağan İdari ve Mali Genel Kurul toplantısında yönetim kurulu, mali ve idari bakımlardan ayrı ayrı oy çokluğu ile ibra edildi.1079 kişinin katıldığı genel kurulda üyelerden 21'i yönetim aleyhine oy kullandı.
Siyah-beyazlılarda 2008 bütçesinin 150 milyon YTL olduğu açıklandı. Kulüp derneği bütçesinin 29 milyon 605 bin YTL olduğu, Beşiktaş Futbol Yatırımları Sanayi ve Ticaret AŞ'nin bütçesinin de eklenmesiyle bu rakamın 150 milyon YTL olacağı bildirildi. Asbaşkan Ertunç Soğancıoğlu 31 Aralık 2007 itibariyle toplam borcun 90 milyon 89 bin YTL olduğunu açıkladı. Soğancıoğlu, Başkan Yıldırım Demirören'in alacağı dışında borcun 50.6 milyon YTL olduğunu söyledi. Beşiktaşlı yönetici, Demirören'e olan borcun ise 34 milyon dolar olduğunu kaydetti.

Öner-Cevahir atışması

Kongrede söz alan genel kurul üyesi Aydoğan Cevahir, Genel Sekreter Kenan Öner'in kulüpten maaş aldığını ve kulüpten maddi kaynak kullandığını ima etti. Cevahir, Öner ve ekibinin kulübe maliyetinin 35 bin YTL civarında olduğu duyumlarını aldığını iddia edip, personel sayısının azaltılmasını istedi.
Bunun üzerine Öner, söz almak istedi ancak Divan Başkanı Ali Rıza Dizdar, konuşmaların bölünmemesi için o an mümkün olmadığını belirtti. Siyah-beyazlı yönetici bunun üzerine, Dizdar'a "Yanlış yapıyorsun" diye bağırdı. Daha sonra söz alan Kenan Öner, "Aydoğan Cevahir burada ağzında bir şeyleri dolaştırdı. Siz beni tanımamışsınız. İspat edemediğiniz şeyleri söylemeyin. Benim 40 senelik bir birikimim var. Ben sandviçle bu kulübe hizmet eden bir genel sekreterim. Bunu yaptınız yazıklar olsun. Bu yaptıklarınızı ispat edemezseniz yazıklar olsun" deyince bu kez Cevahir sinirlendi ve kürsüye yürüdü. Onu da diğer üyeler sakinleştirdi.
Başkan Yıldırım Demirören, daha sonra ikiliyi bir araya getirip, barıştırdı.

KONGRE NOTLARI

Mahkeme hazırlığı
Yönetimi ibra etmeyen üyeler, Fulya projesini mahkemeye vermeye hazırlanıyor. Kongre sonrasında bir araya gelen "retçiler", yönetimin Fulya Projesi'nde kulübü bilerek zarara uğrattığı yönünde duyumları bulunduğunu vurguladılar.

Açıklama istedi
Geçen mali kongrede de yönetimi ibra etmeyen Cengiz Sarıkaya, "Beşiktaş'ı mahkemelik etmek yakışık olmaz deniliyor. Peki hocası, sponsoru, futbolcusu ve reklamcısı ile mahkemelik değil mi bu kulüp. Eğer bu sorularıma açıklama yapılmazsa ben aleyhte oy kullanacağım" dedi.

Seba ayakta alkışlandı
Beşiktaş'ın Onursal Başkanı Süleyman Seba'nın mesajı, kongre Divan Başkanı Ali Rıza Dizdar tarafından okundu. Seba'nın iyiniyet temennisi, salonun büyük çoğunluğu tarafından, ayağa kalkarak uzun süre alkışlandı.

Muhalefet gelmedi
Beşiktaş camiasının muhalif isimlerinin kongrede yer almaması bazı üyelerin tepkilerini çekti. Eski başkan adaylarından Affan Keçeci, Fikret Orman, Erol Kaynar ve Hasan Arat gibi muhalif isimlerin katılmaması dikkatlerden kaçmadı. Bu arada kongre için salona gelen Başkan Yıldırım Demirören'in babası Erdoğan Demirören, ibranın ardından oğlunu tebrik etti.

Eleştiri yağmuru
Genel kurulda söz alan konuşmacılar, Fenerbahçe'den artık oyuncu transfer edilmemesi, borçlanma yetkisinin başkandan alınıp divan kuruluna verilmesi, Başkan Yıldırım Demirören'e Ankaraspor maçında küfür edilmesi, Sinan Engin'in ne kadar maaş aldığı konusunda tepkilerini dile getirdi.

Delgado idmanda

Çaykur Rize ile oynanacak Türkiye Kupası maçının hazırlığına başlayan Beşiktaş'ta sakatlığı geçen Delgado, takımla birlikte antrenmana çıktı. Sakatlığı süren Gökhan Zan dinlendirilirken, Serdar Özkan, Serdar Kurtuluş ve Mehmet Sedef'in de tedavilerine devam edildi.

Milliyet
Yayın Tarihi : 25 Şubat 2008 Pazartesi 12:05:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?