15
Mayıs
2024
Çarşamba
SPOR

Demirören'den önemli açıklamalar

Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören, Bursaspor maçının sadece futbolun konuşulduğu bir karşılaşma olmasını dilediğini söyleyerek, "Ben ve arkadaşlarım eğer bir problem yaşanmasa taraftarımıza ayrılan yerde oturmak istiyoruz. Beşiktaş taraftarının Bursa'ya getirilmemesini doğru bulmuyorum" dedi.


Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören; Lig TV'de Samet Aybaba'dan, Del Bosque'ye, Liverpool maçından, PAF Takımı açıklamasına kadar birçok konuya açıklık getirdi. Beşiktaş taraftarının Bursa'ya getirilmemesini doğru bulmadığını ifade eden Başkan Demirören, "Bursaspor karşılaşmasının sadece futbolun konuşulduğu bir maç olmasını diliyorum. Ben ve arkadaşlarım eğer bir problem yaşanmasa taraftarımıza ayrılan yerde oturmak istiyoruz. Bursaspor camiasının bizi tüm misafirperverliğiyle ağırlayacağını
sanıyorum. Ben Beşiktaş taraftarının buraya getirilmemesini doğru bulmuyorum" ifadelerini kullandı.
Del Bosque davasının sadece Beşiktaş'ın değil tüm Türkiye'nin davası olduğunu söyleyen Demirören, "Del Bosque konusunda hukuki bir dava olduğu için bir şey konuşmak istemiyorum. Burada söyleyeceklerim çok doğru olmaz. Del Bosque konusunda medyamız büyük bir hata yapmıştır. İsviçre'de 15 gün önceki davada hocanın avukatları bizim medyamızda gösterilen haberleri savunma olarak verdiler 'Beşiktaş davayı kaybetti haberleri'. Bu bizim davamız değil, tüm Türkiye'nin davasıdır. Herkes bu duyarlılıla davranmalıdır" dedi.

Del Bosque'yi Beşiktaş'tan göndermekle hata yaptığını belirten Demirören, "Beşiktaş'ın başına geçtiğim günden beri başarı ve başarısızlığım olmuştur. Ben geldiğimden beri stat, Akatlar, ve Fulya projesi bunların hepsini bitirdim. Futboldaki durumla bir camiayı eleştirmeyin. Beşiktaş 20 milyonluk bir camiadır. Süleyman Seba ile Serdar Bilgili'nin dönemlerine bakın onların zamanında da ilk yılarda sportif başarı yoktur. Bizim dönemimizde yapılan futbolcu transferlerinin bir çoğu başarılıdır, ama şunu söyleyeyim ki Del Bosque'yi göndermek benim bir hatamdı. Ricardinho, Kleberson, Carew bunların hepsi önemli transferlerdi. Bu futbolcuları buraya getirmek çok önemli" diye konuştu.

"ERTUĞRUL SAĞLAM'IN ARKASINDAYIZ"
Yönetim olarak Teknik Direktör Ertuğrul Sağlam'ın arkasında olduklarını, Samet Aybaba'nın da muhatabı olmadığını söyleyen Demirören, "Biz Ertuğrul Sağlam'ın arkasındayız. Medya kendi kafasına göre haberler yapıyor. Buraya gelmeden önce hocayı aradım ve '2 maçı kazanamazsan gidiyormuşun' dedim. Medya bunu böyle yazmış. Bunlara çok gülüyorum. Ben olduğum sürece Mustafa Denizli ve Samet Aybaba bu takımda olamazlar. Ben bunu 2000 yılında söyledim Samet Aybaba benim muhatabım değildir. Kendisi benim sözlerimin doğruluğunu geçen gün vermiş olduğu roportajla göstermiştir" dedi.


"Bugün olsa Fenerbahçe maçından sonra aldığımız kararı yine veririm" diyen Demirören, "Biz bir Liverpool maçı atlattık ve maçtan sonra teknik heyetimiz bize geldi ve 'Sivasspor maçında bunu temizlememiz lazım' dedi ve biz de bunun üzerine bu kararımızdan vazgeçtik. Tekrarlıyorum, bugün olsa yine aynı kararı verirdim. Bugün Türkiye liginde hiçbir takıma bize yapılanlar yapılmadı. Benim futbolcularımın emeğini kimse çalamaz. Bizim üzerimize oyunlar oynanıyor. Tam 7 puanımız çalındı" ifadelerini kullandı.


TFF Başkan Vekili Affan Keçeci'yi Haluk Ulusoy'a kendisinin tavsiye ettiğini söyleyen Demirören, "Affan Keçeçi benim büyüğümdür. Kendisi camiada sevilen ve sayılan bir insandır. Ben Affan Keçeçi'den başkalarının hakkını yiyerek Beşiktaş'ı koruyun demedim. Bugün Türkiye'de kime sorarsanız sorun 'Beşiktaş'ın hakkı yeniliyor' diyecektir. Affan Keçeçi de bizim hakkımızı en iyi şekilde bir Beşiktaşlı olarak korumalıdır. Affan Bey'i Haluk Ulusoy'a ben tavsiye ettim" diye konuştu.

"FUTBOL FEDERASYONU, SEÇİME GİTMELİDİR, YASANIN ÖNÜNDE KİM DURABİLİR Kİ?"
Siyah-beyazlı taraftarların Sivasspor maçında yönetimi istifaya çağırmasını da değerlendiren Demirören, "Taraftarların Sivasspor maçında yaptığı yanlıştı. Biz o gün orada o maçı kazansaydık, çok önemli bir olay olacaktı. Bir taraftar takımı gol attıktan sonra 'yönetim istifa' diye bağırmaz. Ben şartlar ne olursa olsun 2010'a kadar buradayım. Beni genel kurul seçmiştir, yine kararı genel kurul verecektir" dedi.


Menajer Sinan Engin ile kader birliği yaptıklarını söyleyen Demirören, "Ben Sinan Engin ile beraber bu takımı 100. yılda şampiyon yaptım. Biz kendisiyle kader birliği yaptık. Ben Sinan Engin bu takıma fayda sağlayacağı için getirdim. Ben Beşiktaş başkanıyım herkese kapım açıktır. Ben eleştiriye açık bir insanım" diye konuştu.


Türkiye Futbol Federasyonu'nun seçime gitmesi gerektiğini dile getiren Demirören, "Bana göre Haluk Ulusoy Türkiye'yi 2008 Avrupa Şampiyonası'na götürdüğü için fedarasyonun başında kalmalıdır. Ancak bir yasa yürürlüğe girdikten sonra seçim yapmaktan bir çare yoktur. Bu yasanın önünde kim durabilir ki" ifadelerini kullandı.


Rumen teknik direktör Mircea Lucescu'yu takımdan kendisinin göndermediğini belirten Demirören, "Herkes, Lucescu'yu benim gönderdiğimi söylüyor. Bu yanlış. Seçim dönemimde kendisiyle konuştuk. O bana Ukrayna'dan iyi bir teklif olduğunu söyledi. Ben de ona seçimi kazanma şansım kesin değil dedim. Sonra da Lucescu tercihini Ukrayna'dan yana kullandı" dedi.


"Kulüpler Birliği seçiminde Özhan Canaydın ve İlhan Cavcav'ın baş başa verip, tek bir isim üzerinde anlaşması gerekirdi" diyen Demirören, Cavcav döneminde "4 büyük kulüp olarak birliği tanımıyoruz" şeklinde yaptıkları açıklamanın da doğru olmadığını o toplantıda söylediğini sözlerine ekledi

iha
Yayın Tarihi : 7 Aralık 2007 Cuma 02:23:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
kuddusi yılmaz IP: 85.96.162.xxx Tarih : 7.12.2007 18:40:45

sayın demirören şunu bilmelidirki o güzide takımın başında kimse sonsuza kadar kalmaz önemli olan giderken sayın süleyman seba gibi hala özlene bilmek onun için bence sayın demirören sayın AFFAN KEÇECİ gibi tek suçu günahı ülke futboluna hizmet vermek olan bir insandır ne sayın affan keçeci nede sayın ulusoy gibi degerler çok nadir bulunmuyor onun için eleştirirken çok acımasız olmamak gerek ve birilerini eleştirirken önce kendi yaptıklarımıza bakıp eleştirirsek çok daha süper olacak kanımca saygılar