20
Mayıs
2024
Pazertesi
SPOR

Denizli süre istedi

Beşiktaş Teknik Direktörü, "Futbolcularımın, mesleki kişiliklerini biliyorum ama önemli olan bireysel kalitelerinin yanında, insan yapıları. O yüzden, saha dışındaki organizasyonda uyumlu birliktelik sağlamamız için bu zamana ihtiyacım var" dedi.

GENÇLERBİRLİĞİ galibiyetiyle Beşiktaş’ın başında sahaya çıktığı ilk maçta üç puana ulaşan teknik direktör Mustafa Denizli, şartlar ne olursa olsun futbolcuları zevk almaya başladığı zaman, doğru çizgide olacaklarını söyledi. Denizli, BJK Nevzat Demir Tesisleri’nde düzenlediği basın toplantısında hem içeride hem de dışarıda göze hoş gelen futbol sergileyeceklerini söyledi. Tecrübeli çalıştırıcı, "Futbolcularım bu mantaliteden hareketle, futbolun gereklerini sahaya yansıtmaya çalışıyorlar. Başarısız da olabilirler. Ama önemli olan artılarımızı her geçen gün çoğaltmak’’ dedi.

İyi takım olacağız

Bir süre futbolcularını kişisel olarak tanıyabilmek için zamana ihtiyacı olduğunu da vurgulayan Denizli, şöyle devam etti: "Futbolcu kişiliklerini biliyorum, ama önemli olan bireysel ve grup çalışmalarındaki kalitelerinin yanında, insan yapıları. Bana yaklaşımları nasıl, onu merak ediyorum. Arkadaşlarına karşı nasıl, bunlara da bakarız. Bu zaman alır.

Benim ve onların saha dışındaki organizasyonda birliktelik sağlamamız, zannediyorum ki 6 haftalık bir süre alır. O zaman daha sağlıklı karar veririz. Bana, 6 hafta yeter. Hepsi çok değerli oyuncular. Ancak, çok değerli oyuncuların bir arada olması iyi bir takım ortaya çıkarmaz. Biz çok iyi bir takım olmak için yola çıktık.

Hatalar sıfırlanmaz


Hücum oyunu riskli bir oyun türü. Riskli oyun türünü sahada uygulamaya çalışırken, hata payını da düşünerek oynuyoruz. Artıları kadar getireceği eksileri de düşünerek sahaya çıkıyoruz. Burada artılarımız, eksilerimizden mutlaka daha fazla olur. Takımdaki oyuncu sayısı düşecek. Şu anda kafamda isimler var. Ben bunun için 3 hafta süre verdim. Bu isimleri 10. gün söylemem. Futbolcularla yaptığımız antrenmanlarda, idmanı kesiyorum. Onları uyarıyorum. Maçta böyle bir şansınız yok. Hatalar 3-4 haftada büyük ölçüde ortadan kalkar. Ama, sıfırlanmaz. Beşiktaş’ta liderlik farklı, ama şampiyonluk daha da farklı. Ligde en rahat konum arkadan gelip, öndekini takip etmek. Liderlik fazla olumsuzluk yaratmaz. Takip edenlere hırs verir. Bize de devam etmek için güç verir."

Asık yüzümüz içeride kalır


KENDİSİNDEN önceki teknik direktörlerin, takım içindeki atmosferini bilmediğini söyleyen Mustafa Denizli şöyle konuştu: "Bunu değerlendirmem mümkün değil. Bizim takım atmosferi yaratmamız önemli. Asık yüzümüzü içeride ortaya koyuyoruz. Çok fazla asık suratlı değiliz. Ama asık suratlı olduğumuz zamanlarda vardır. Benim için önemli olan dönemimdeki atmosferdir. Bu elektrik sadece takımdan kaynaklanmaz. Çevreden de kaynaklanır" diye konuştu.

Beşiktaş kolay maç kaybetmez


İNÖNÜ Stadı’nda veya dışarıda kaybedeceğimiz puanlar hedeflerimizden bizi döndürmez. Yaptığımız çalışmalarda belki kaybetmenin de ayrı bir yeri olacak. Beşiktaş’ın hedefi bellidir. Ben buraya, "Beşiktaş İnönü’de veya dışarda kaybeder mi" düşüncesiyle gelmedim. Beşiktaş kolay kaybetmez. Bizi yeneceklerin bizden fazlalığı olması lazım.

İnönü Stadı’nda heyecanlandım


GÜMÜŞSUYU’ndan arabamla iniyordum. İnönü Stadı’nın altındaki Kartal Yuvası’nı gördüm. Stadın oradan geçeceğim düşüncesi yoktu. Bir anda karşıma çıkınca heyecanlandım. Cuma günü seyircimiz önünde oynayacağımız Sivasspor maçında daha fazla heyecanlanacağız. Beşiktaş taraftarı beni Mustafa Denizli olduğum için kucakladı. O atmosferin ne olduğunu biliyorum.

Fenerbahçe’de eksiklik var


FENERBAHÇE’nin durumu çok iç acıcı değil. Bir eksiklik var. Türk takımları geçmiş sezonlarda kendilerinden daha güçlü takımlarla mücadele etti. Bu ülkenin milli takımı Avrupa’da yarı final oynadı. Takımların dönemsel düşüşleri olabilir. Dışardan transfer ettiğiniz futbolcular takımlardakinden daha iyi değilse sonuç alamazsınız.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 23 Ekim 2008 Perşembe 13:36:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?