19
Mayıs
2024
Pazar
SPOR

Denizli'nin 9 şifresi

Teknik patron takımın başına geçtiği günden itibaren kamptaki yemek mönüsünden, oyuncular arasındaki diyologlara, sistemden ve takım ruhuna kadar bir çok konuda reform yaptı. Kartal’ı adeta yeniden oluşturdu.

BEŞİKTAŞ 6 yıllık özlemi bitirmek için kenetlendi. Siyah beyazlılar Ertuğrul Sağlam ile yollarını ayırdı, tecrübeli teknik direktör Mustafa Denizli’ye takım emanet etti. Her türlü fedakarlığı yapan yönetim, takımdan ayrılmak isteyenleri tutmadı, Denizli’nin raporu doğrultusunda hareket etti. 10 Ekim 2008’de Gençlerbirliği maçıyla siyah beyazlı takımın başında yer alan, 4 yenilgiye rağmen yılmayan ve arkasına aldığı camianın desteğiyle Kartal’ı zirveye uçuran ve taraftarına ’şampiyonluk’ şarkısı söylettiren Mustafa Denizli’nin takım içinde yaptığı reform meyvelerini vermeye başladı. İşte teknik patronun 9 maddelik sihirli formülü.

Bireysel yetenekleri olan oyuncuları; Tello, Delgado ve Serdar Özkan’ın takım oyunu oynamasını sağladı. Performanslarını en üst seviyede kullanmaları konusunda yol gösterdi, taktikler verdi.

Ertuğrul Sağlam’ın 3’lü defans kurgusundan vazgeçti. Takım hücum ederken, 5 ya da 7 oyuncu aynı anda hücuma gidiyor, aynı anda da savunma yapıyor. Ayrıca Denizli rakibe göre kadro kuruyor.

Ligin 2. yarısından itibaren tüm çalışmalar saat 11.00’de başladı. Çalışma sonrası isteyen oyuncu tesiste kalıyor, isteyen ise ailesiyle vakit geçiriyor. Ertuğrul Sağlam dönemindeki belirsizlikler tek tek ortadan kaldırıldı.

Teknik direktöründen, doktoruna, malzemecisinden, futbolcusuna kadar herkes kendi görevini yapıyor. Tayfur Havutçu geçmişteki bilgi ve birikimlerini oyuncularla paylaşırken, takımın genel durumunu sürekli gözetip, analizlerini teknik patron Denizli ile paylaşıyor.

Takımdaki çıkışın en büyük nedeni rekabet. Yedek kalanların oynayanlar kadar heyecanlanması ve çalışması dikkatten kaçmıyor. Yusuf Şimşek geçmiş sezonlardan çok daha fazla efor sarf ediyor.

Başkan Yıldırım Demirören’in ara transferdeki en önemli katkısı. Schalke’den alınan Alman futbolcu orta sahayı toparladı. Açıkları kapadı. Çalışkanlığı ile örnek oldu.

Futbolcular arasındaki birlik ve beraberliği sağlamak adına aile ortamı oluşturuldu. Futbolcular evlerinde yemek verecek. Kaptan Nobre bunun temelini attı.

Mustafa Denizli, tüm oyuncuların deniz mahsüllerine karşı olan ilgisinden dolayı kamptaki mönüleri değiştirdi. Teknik patron oyuncuların çok sevdiği deniz mahsülü ürünleri yemekte tercih etti.

Sağlam döneminde tesislerde yer alan sessizlik ortamı şimdi yerini kahkahaya bıraktı. Tello ve Serdar Özkan esprileriyle arkadaşlarına moral ve neşe veriyor.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 17 Mart 2009 Salı 18:03:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?