19
Mayıs
2024
Pazar
SPOR

Derbi maçta ilk heyecan

Beşiktaş ile Fenerbahçe arasında 30 ekim cumartesi günü yapılacak derbi maçta her iki takımda da birçok oyuncu yeni takımlarının formasıyla ilk kez birbirlerine karşı mücadele edecek.

Beşiktaş’ta yeni transferler Ali Güneş, Berkant Göktan, Çağdaş Atan, Fatih Sonkaya, İbrahim Akın, İbrahim Toraman, John Carew, Murat Şahin, Mustafa Doğan, Okan Buruk, Veysel Cihan, Tayfun Korkut, Juan Francisco Garcia ‘Juanfran’ın yanı sıra, geçtiğimiz yıllarda Fenerbahçe’ye karşı forma giymemiş Ramazan Kurşunlu ve Serdar Özkan, teknik heyetin görev vermesi durumunda ilk kez Beşiktaş formasıyla Fenerbahçe’ye karşı oynayacak.

Fenerbahçe’de ise, yeni transferler Alex de Souza, Deniz Barış, Fabiano Lima Rodriques, Murat Hacıoğlu, Önder Turacı ve Serkan Balcı’nın yanı sıra, daha önceki yıllarda Beşiktaş’a karşı Fenerbahçe formasıyla oynamamış olan Servet Çetin ve Mahmut Hanefi Erdoğdu, teknik heyetin görev vermesi durumunda ilk kez ezeli rekabette sahaya çıkacak.

Takımlar yenilendi

Ezeli rakipler derbi maça geçen sezonki kadrolarından büyük değişiklikler yaparak çıkacak. Beşiktaş’ta, geçen sezonun 31’inci haftasında İnönü Stadı’nda yapılan Fenerbahçe derbisinde forma giyen oyuncularından Carlos Antonio Zago, Yasin Sülün, Adrian Ilie, Okan Koç, Frederico Giunti, ve Serdar Topraktepe, cumartesi günkü derbi öncesi kadroda yer almıyor.

Fenerbahçe’de ise derbi öncesi takımla yollarını ayıran Fatih Akyel’in yanı sıra, son maçta oynayan oyunculardan Stjepan Tomas, Ali Güneş ve Sergiy Rebrov, cumartesi günkü derbi öncesi kadroda bulunmuyor.

Beşiktaş’ta altı  eski Fenerbahçeli

Beşiktaş’ın kadrosunda, önceki yıllarda Fenerbahçe forması giymiş tam sekiz futbolcu yer alıyor. Siyah-beyazlıların 2004-2005 sezonu kadrosunda yer alan Ahmet Yıldırım, Emre Aşık, Ali Güneş, Tayfun Korkut, Murat Şahin ve Mustafa Doğan, önceki yıllarda Fenerbahçe’de top koşturmuştu.

Bu futbolculardan Ali Güneş, Tayfun Korkut, Murat Şahin ve Mustafa Doğan, görev verilmesi durumunda ilk kez eski takımlarına karşı Beşiktaş formasıyla mücadele edecek.
kenthaber-ajanslar
Yayın Tarihi : 28 Ekim 2004 Perşembe 15:11:32
Güncelleme :28 Ekim 2004 Perşembe 15:28:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?